9/6/10

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνος Ρωμανός


Ο Σημίτης έδωσε και πάλι τη βασική φόρμουλα για την ανθρωπολογική μετάλλαξη των Ελλήνων όταν είπε ότι το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη ήταν η ιδιαιτερότητα των Ελλήνων.
Να παρατηρήσουμε εδώ ότι δεν αναζήτησε την αιτία της "κακοδαιμονίας" μας σε κάποιο επιμέρους συστατικό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας (π.χ την Ορθοδοξία ή τον κοραϊσμό ή τον ραγιαδισμό, τον ατομικισμό κ.λ.π) το οποίο εξοβελίζοντας θα μπορούσαμε να ελπίσουμε σ΄ένα πιο θετικό μέλλον.
Όχι, ολάκερη η ιδιαιτερότητα των Ελλήνων, δηλαδή ό,τι συνιστά την ελληνικότητα αυτήν καθαυτήν μπηκε στο στόχαστρο του "εκσυγχρονιστικού" λόγου.Το στοίχημα ήταν οι έλληνες να πάψουν να είναι Έλληνες προκειμένου να ...προοδεύσουν.Η πρόοδος,η ανάπτυξη, ο εκσυγρονισμός ήταν ο προβαλλόμενος στόχος.Η ανθρωπολογικήμετάλλαξη των Ελλήνων, το μέσον για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Απο την αρχή της διακυβέρνησης Σημίτη ως σήμερα η αποελληνοποίηση της Ελλάδος έγινε στην αρχή ψιθυριστά, αργότερα φωναχτά, αλλά πάντα με συνέπεια και αμείωτη ένταση.Το μεσοδιαστημα της κυβέρνησης των συντηρητικών δεν άλλαξε τίποτα στη ροή αυτή των πραγμάτων.Μάλιστα συνέτεινε,μπορεί να πεί κανείς, στην απρόσκοπτη λειτουργία του σχεδιασμού αποδόμησης του έθνους με το να ...
δεσμεύσει ένα πατριωτικό δυναμικό το οποίο, χωρίς τη χειραγώγηση των συντηρητικών, θα μπορούσε να είχε απειλήσει τους ανθελληνικούς σχεδιασμούς.Έτσι π.χ η εκδηλωθείσα αντίσταση του λαού στην παραποίηση της ιστορίας στα νεα σχολικά βιβλία των ετών 2006-2007 έσβησε πρόωρα μόλις η κυβέρνηση έκανε τον απλό ελιγμό να αποσύρει ένα και μόνο βιβλίο (απο τις εκατοντάδες) απο την κυκλοφορία και την αρμόδιο υπουργό απο την υπηρεσία.
Η μεθοδολογία της εθνοκτονίας με επιστημονική συνέπεια επικεντρώθηκε στους δύο κεντρικούς άξονες αναπαραγωγής μιας ανθρώπινης κοινωνίας,την παιδεία και την δημογραφία.Με άκρα μυστικότητα επετεύχθη η αλλαγή των περιεχομένων της σχολικής παιδείας και η ιδεολογική μετατόπιση της κατεστημένης ακαδημαϊκής και πολιτικής νομενκλατούρας, με τους συμπληρωματικούς στόχους να αμφισβητηθεί η ελληνικότητα αφενός και να γίνει αποδεκτός ως τετελεσμένο γεγονός ο εποικισμός της σκόπιμα αφύλακτης χώρας απο εκατομμύρια λαθρομετανάστες αφετέρου.Όπως ήταν προβλεπόμενο, η εισαγωγή σε μεγάλη κλίμακα των τελευταίων στα ελληνικά σχολεία θα έκανε επιτακτική πλέον και νόμιμη τη μετάλλαξη της εθνικής παιδείας σε πολυεθνική.(Η μαζική εισαγωγή λαθρομεταναστών στα ελληνικά σχολεία ήταν βεβαίως αντισυνταγματική εφόσον το Σύνταγμα καθορίζει ότι η παιδεία είναι δωρεάν και υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες - αποκλείοντας έτσι τους μη Έλληνες.)Ταυτόχρονα θα παγίωνε την εθνογραφική αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού προσφέροντας "πατημα" για ην ελληνοποίηση των ξένων μόλις θα έφταναν στην ηλικία των 18 ετών.
Η ελληνοποίηση με τη συνακόλουθη αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας έγινε τον Μάρτιο του 2010 απο την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνοντας την προηγηθείσα νομιμοποίηση της ΝΔ του τέλους του 2008 (καθεστώς του "επι μακρόν διαμένοντος").
Η νεοταξική αριστερόστροφη προπαγάνδα για την καλλιέργεια οικειοφοβίας, δηλαδή απο μάκρυνσης απο την ελληνικότητα με τη συνακόλουθη απαίτηση να αλλοτριωθούμε αγκαλιάζοντας τον "Άλλο" ως "διαφορετικότητα",αποτελεί δυστυχώς χρόνια τώρα μια θλιβερή σταθερά της καθημερινότητας του Έλληνα .

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 6 Ιουνίου 2010)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, Οκτώβριος 05, 2009
2009 Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΤΤΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Αφού πρώτα, προσπαθήσωμε να διευκρίσωμε: την ιστορική, ετυμολογική και εννοιολογική γέννεσιν, σύνθεσιν και Ουσίαν του όρου Ελληνισμός ακολούθως, με «ολίγες, αδρές και σηματοδοτικές μόνο γραμμές, να ιχνηλατήσωμε την πορείαν του, εξέληξίν του και ανάπτυξίν του. Η προσπάθειά μας δε τούτη θ΄ άποβλέπει εις το να αποφύγωμε την οποιασδήποτε μορφής και εκτάσεως ταυτίσεώς του και δη ομοουσιποιήσεώς του μετά των ονομάτων: Έλληνας/ες και κυρίως του Ελλάδα. Οι δύο τούτες θα επιχειρηθούν , θα πρέπει να επιχειρηθού, προκειμένου: Η δια των ακολουθούμενων, σαφώς σηματοδοτικών μόνο, γράμμων αχνή και ίσως πολύ δυσκολονόητη αναφορά, εις την ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ να μη ταυτισθή, ούτε και να συγκριθή με τις γνωστές ιστορικές ήττες των Ελλήνων και της Ελλάδος. Οι δύο πρώτες, εκ των ηττών αυτών του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ήσαν [είναι]: Α. Η το 1071 μ.Χ., κατόπιν προδοσίας του Υιού του Ανδρόνικου Ιωάννου Δουκός, πραγματοποιηθείσας εις την αρμενική πόλι Μαντζικέρτ. Β. Η μετά εν, πεντήκοντα και οκτακώσια [851] έτη «Μικρασιατική Καταστροφή». Γ. Η τελευταία και οριστική είναι πλέον, η από την τετάρτην Οκτωμβρίου 2009 έχουσα επιταχύνει την ευθείαν πορείαν της, τις απροκαλύπτες πλέον πανδήλητες ενέργειές της και, φυσικά τους εμφανέστους αντικειμενικούς της στόχους. Ανεξαρτήτως εάν τελικώς ολοκληρωθεί η πορείας της αυτή, επιτευχθούν οι ... ενέργειές της τούτες και πραγματοποιηθούν οι στόχοι της αυτοί, πλην όλων των άλλων μηνυμάτων και σημάτων, πολύ, πάρα πολύ έντονα και διαυγέστατα είναι τα εξ αυτών η αναγγελθήσα κατάργησις των Υπουργείων Μακεδονίας –Θράκης και Αιγαίου. Δηλάδη: η εκ των προτέρων προσδιόρισις και οριοθέτησις της εθελουσίας αποκοπής, εκ του κορμού της Ελλάδος της Μακεδονίας, της Θράκης και σειράς Νήσων του Αιγαίου.

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...