11/6/10

Η Βουλγαρία προτίθεται να εγκαταλείψει το έργο του αγωγού Μπουργκάς - ΑλεξανδρούποληςΤην πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το σχέδιο

Την πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Όπως δήλωσε ο Μπορίσοφ, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη στη Σόφια, η Βουλγαρία θα εγκαταλείψει το σχέδιο επειδή οι κάτοικοι στην περιοχή του Μπουργκάς είναι αντίθετοι, ο αγωγός θα περάσει από περιοχές που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «NATURA 2000», και επειδή σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η χώρα δεν μπορεί να βρει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου. «Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού», υπογράμμισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις του Μπορίσοφ έρχονται την επομένη της τοποθέτησης του Ρώσου υπουργού ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με τον αγωγό έως το ερχόμενο φθινόπωρο.
Ο Σματκό κάλεσε τη Βουλγαρία να λάβει γρήγορα τις σχετικές αποφάσεις της για τον αγωγό, οι εργασίες για τον οποίο, όπως είπε, είναι σχεδόν «παγωμένες».

Οι Βούλγαροι παρατηρητές επισημαίνουν, επίσης, ότι οι σημερινές δηλώσεις του Μπορίσοφ δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, αφού βγάζουν στο φως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας του κόμματος GERB, πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης
. Την έρευνα διεξάγει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, κατόπιν εντολής του Μπορίσοφ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!


Τούρκοι "επενδυτές" ζήτησαν από τον Δήμαρχο Χίου να κατεβάσει τον πίνακα του Ντελακρουά από το γραφείο του που απεικονίζει την Σφαγή της Χίου!!!
Ο πίνακας του Ντελακρουά που απεικονίζει την τρομερή σφαγή της Χίου που ρήμαξε το νησί και αφάνισε τα 4/5 των κατοίκων του!!!

Μια είδηση που δείχνει την Οθωμανική νοοτροπία των φίλων του ΓΑΠ και της Διαμαντοπούλου.
Ο Δημαρχος Χίου αποκάλυψε στην πρωϊνή εκπομπή των Αδιάβροχων ότι Τούρκοι επενδυτές που επισκέφτηκαν το νησί για να συζητήσουν ενδεχόμενη επένδυση (κάποιο κατάστημα που θα πουλά τουρκικά προϊόντα) επισκεπτόμενοι το γραφείο του είπαν μεταξύ άλλων ότι καλό θα ήταν να κατέβει ο πασίγνωστος πίνακας του Ντελακρουά που εικονίζει την Σφαγή της Χίου και κοσμεί τον χώρο του γραφείου!!!!

Φυσικά ο Ελληνας Δήμαρχος τους απάντησε ότι "εδώ ήρθατε για να συζητήσουμε τις εμπορικές σχέσεις" και πρόσθεσε ότι "η ιστορία δεν σβήνεται και δεν αλλάζει". "Ο πίνακας αυτός είναι πάνω από 25 χρόνια στο γραφείο αυτό και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον κουνήσει" όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Τους αποστόμωσε μάλιστα ακόμη περισσότερο λεγοντάς τους ότι "κι εσείς έχετε το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ που δείχνει (δυτικά) την Χίο και την Ελλάδα αλλά δεν σας είπαμε να το βγάλετε"!

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι τους "επενδυτές" συνόδευε ο τούρκος "δημοσιογράφος" (εικονίζεται στις φωτογραφίες της εποχής με μακρυά μαλλιά-κοτσίδα) που είχε κατεβάσει (μαζί με άλλους δύο) την ελληνική σημαία στα Ιμια το 1996 προκαλώντας την γνωστή κρίση που στοίχισε την ζωή στα 3 παλικάρια μας.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/blog-post_2289.html

Ανώνυμος είπε...

Νομιμοποιούν συνέχεια «καραβιές» λαθρομεταναστών

Η Τζάκρη βιάζεται να αλλοιώσει τους εκλογικούς καταλόγους


H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βιάζεται τρελά, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, να προχωρήσει με την πολιτογράφηση των αλλοδαπών.
Με την εγκύκλιο αριθμό 7, που στάλθηκε στις 27 Μαΐου 2010 στις Περιφέρειες της χώρας και δη στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (με την «παράκληση» να κοινοποιηθεί άμεσα στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού της χωρικής τους αρμοδιότητας), με θέμα «Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3838/2010 (ΦΕΚ Α' 49)» (μιλάμε για το εθνοκτόνο λαθρονομοσχέδιο), ενημερώνονται οι αρμόδιοι για τροποιητικές ρυθμίσεις.
Την εγκύκλιο, υπογράφει η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη...
Μία από αυτές τις ρυθμίσεις λοιπόν, είναι η μείωση του παραβόλου που απαιτείται για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, το οποίο μειώνεται από τα 900 στα 600 ευρώ.
Διευκολύνουν από το αρμόδιο υπουργείο με κάθε τρόπο την πολιτογράφηση αλλοδαπών, υιοθετώντας μάλιστα όλα τα σχετικά αιτήματα των οργανώσεων των μεταναστών, αλλά και όσων τους περιτριγυρίζουν (βλέπετε ΜΚΟ).
Επίσης, επειδή όλοι στις περιφέρειες και στους ΟΤΑ έχουν μαύρο σκοτάδι για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, η κ. Τζάκρη υπενθυμίζει την ερμηνευτική εγκύκλιο αριθμό 6 (εστάλη στις 7 Μαΐου 2010, γράψαμε σχετικά στον «ΕΚ»), η οποία αφορά στην πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών.
Προσέξτε τώρα βιασύνη
συνεχεια

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/blog-post_5800.html

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4514%3A--lr-&catid=89%3A2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

20 ‎ ‎ Μαΐου 1941. Η επιχείρηση "ΕΡΜΗΣ" των Γερμανών για κατάληψη της Κρήτης

  Το ξημέρωμα της 20ης Μαΐου 1941 ξεκίνησε με ρίψεις αλεξιπτωτιστών στις περιοχές Μάλεμε - Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, η Επιχείρηση « Me...