15/6/10

Έλλειμμα πολιτικής με... ακρίβεια

Του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Δεν μας φτάνει η ακρίβεια και τα χάλια μας, με αυτά που μας κόψανε από μισθούς δώρα και συντάξεις το πάγωμα διαρκείας και όλα αυτά τα χρέη που μας έχουν φορτώσει.
Ούτε βέβαια αυτά που μας σερβίρουν, ντάλα καλοκαίρι, μήπως και πέσουν στα μαλακά ,επειδή είναι κι οι κάλπες που φέρνει ό Καλλικράτης.
Καπάκι έρχεται και το εκλογικό κόστος της γειτονιάς που πάνε να τα αποφύγουν ,όπως-όπως, Υπουργοί και άλλοι, με αποτέλεσμα τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και ο λογαριασμός στους πολίτες.
Οι μαζικές απολύσεις που έρχονται από τον άλλο μήνα,(παρά την ανεργία που σημαδεύει το 12 %), αφού μένουν ελεύθερες και στην ουσία καταργείται η αποζημίωση ,πάνε να χρεωθούν στο μνημόνιο , λες και δεν είναι νόμος που πέρασε από την Βουλή.
Η ακρίβεια θερίζει στα ράφια, στις λαϊκές ,στις αντλίες κι όπου τολμήσει να ψωνίσει καταναλωτής αλλά η υπουργός Οικονομίας αποδίδει τις ανατιμήσεις στους φόρους , προβλέποντας ίσως και αυτά πού θα έρθουν στο τέλος του μήνα με το νέο ΦΠΑ.
Ο Υπουργός Οικονομικών, από δίπλα, ετοιμάζει μέσα στον καύσωνα, καινούργιες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ(πάει περίπατο η υπόσχεση για μείωση, λόγω του περασμένου καπέλου στα παλιά), που απ ότι φαίνεται πάει να κρυφτεί, μέσα στη τιμή της βενζίνης, που σημαδεύει, έτσι ή αλλιώς τα δύο ευρώ το λίτρο.
Στο ρεύμα οι νέες αυξήσεις για τα νοικοκυριά μετακομίζουν για μετά τις εκλογές, επειδή με τις βροχές η ΔΕΗ μπορεί και «καίει» νερά από τις λίμνες.

Στο βωμό της επικοινωνίας όμως αναζητούνται (και που θα πάει θα βρεθούν) νοικοκυριά με λογαριασμούς 4ΟΟ κιλοβάτ το μήνα , με εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο και άλλα προνόμια για να έχουν δικαίωμα για φτηνότερο(κοινωνικό)τιμολόγιο.
Η ανακούφιση συμπληρώνεται και με την εγκύκλιο για τα παυσίπονα.

Κάπως έτσι κόβεται με το μαχαίρι ο πονοκέφαλος και οι μικρές στομαχικές διαταραχές αφού τα σχετικά θα πρέπει να πληρώνει ό ασφαλισμένος από την τσέπη του αφού όμως πρώτα πήραν τιμή τα φάρμακα.
Υπάρχει βέβαια και το καλό νέο. Το πρώτο πεντάμηνο εφέτος έπεσε κατά 38,8 % .
Μόνο που παραμένει, με τα ρέστα, το άλλο ‘έλλειμμα…..

ΥΓ:Της πολιτικής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σφοδρές μάχες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ για το Τσασόβ Γιαρ. Η Πόλη θα απελευθερωθεί στο εγγύς Μέλλον

  Οι Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές μεταδίδουν ότι «διεξάγονται μάχες σπίτι με σπίτι και δρόμο με δρόμο  στη νότια πλευρά, του Chasοv Yar»  κα...