6/6/10

Διαλύθηκε ο ΤΣΙΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΓΓΑ) κατ΄ εντολή των Χορηγών

Ραγδαίες οι εξελίξεις. Αποχώρησε η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ,

http://www.greeknews-tanea.com/NEWSinGREEK/NewsGreece.html
Αθήνα, 06/06/2010
Δραματικές διαστάσεις παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στον χώρο του Συνασπισμού.
Αφού δεν έγινε δεκτή η πρόταση για αποδέσμευση του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου και ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τις διαδικασίες του συνεδρίου.
Αμέσως εκατοντάδες στελέχη και σύνεδροι που πρόσκεινται στην Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησαν από το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο.
Ετσι, η Ανανεωτική Πτέρυγα δεν θα πάρει μέρος στην εκλογή προέδρου του ΣΥΝ εξέλιξη που σηματοδοτεί την διάσπαση του κόμματος.
Τα γεγονότα άρχισαν να εξελίσσονται ταχύτατα από το πρωί του Σαββάτου, όταν σε συνεδρίαση όσων μετείχαν από την πλευρά της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο συνέδριο, αποφασίστηκε με καθολική σχεδόν πλειοψηφία, (320 υπέρ, 4 κατά, 2 λευκά), η μη συμμετοχή στα νέα όργανα του κόμματος και η αποχώρηση από αυτό.
Είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής συνάντηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, η οποία όμως δεν κατέληξε σε συμφωνία.
Όλοι πλέον ήξεραν ότι στην ομιλία του στο κλείσιμο του συνεδρίου ο Αλ.Τσίπρας θα υποστήριζε την συνέχιση της παραμονής του Συνασπισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτελούσε την «κόκκινη γραμμή» για τους Ανανεωτικούς.
Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κάλεσε την Ανανεωτική Πτέρυγα «να μην προχωρήσει σε βήματα που ανοίγουν δρόμους χωρίς επιστροφή», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πόρτες του ΣΥΝ ανοίγουν μόνο για είσοδο και όχι για έξοδο.

Η Ανανεωτική Αριστερά αποτελείται από τους λεγόμενους «ευρωπαϊστές» ή «ευρωλιγούρηδες». (D11, που συμπλέουν με την ΣημιτοΚεντροαριστερά της OPEN SOCIATY). Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους υποστηρίξαντας φανατικά το σχέδιο Ανάν. Τον (υπερήλικα) Κύρκο, και τους Παπαδημούλη, Μαργαρίτη, Χατζησωκράτη, κτλ. Εκτός από το σχέδιο Ανάν, είναι υπέρ της «άρσης» της «απομόνωσης» των τουρκοκυπρίων, δηλαδή υπέρ της αναγνώρισης των αποτελεσμάτων της εισβολής και κατοχής, είναι εν γένει φιλοσκοπιανοί, ασπάζονται την πολιτική της Τουρκίας, και τα λοιπά που χαρακτηρίζουν τους ονομαζόμενους καλώς ή κακώς ψευτοαριστερούς.
Προφανώς, υποθέτω, θα συνεργαστούν τώρα με κάποιο άλλο κόμμα, που το αφήνω στην κρίση σας να το υποθέσετε.

Ευριπίδης Μπίλλης

Ο Αλέκος ο επαναστάτης και καθαυτό «κουκουλοφόρος» προχωράει με τους δικούς του, για την επανάσταση του Σόρος και του Μπράιζα ,μέσα από ένα πλατύ, λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ο Αλέξης θα μείνει με τους υπόλοιπους.
Τσίριζα ή ΣΥΡΙΓΓΑ τέλος. Είπαν οι χορηγοί, που ετοιμάζουν «άλλα κόλπα».

DELTIO11

ΥΓ.Άντε με το καλό, και ΣημιτοΠΑΣΟΚ τέλος, DORA τέλος και βλέπουμε……

Δεν υπάρχουν σχόλια: