15/6/10

Οι Κροίσοι και η κρίση

Πάμε μια βόλτα μέχρι τη Βόρεια Κορέα; Δίπλα είναι

του Σπύρου Κομίνη

Μην αρχίσεις τώρα τα δικά σου.
Μη μου πείς ποιά Κορέα, εδώ τυπώνουνε δραχμές...
Όταν πολεμάγαμε στην Κορέα ήτανε που ο Μαρκεζίνης έκοψε ένα μηδενικό και οι δέκα δραχμές γίνανε μια. Γιατί λέγανε παλιά "θα γίνει της Κορέας"; Ε κάποιο λόγο είχανε. Τους είχανε στείλει να πολεμήσουν εκεί "τους κομμουνιστάς". Ποιοί τους είχανε στείλει; Αι ΗΠΑ. Όπως και τώρα στο Αφγανιστάν, πολεμάμε τους ισλαμιστάς.

"Λάθος υπολογισμό έκαναν οι τρελαμένοι Μακιαβέλι της Πιονγιάνγκ όταν εξαπέλυσαν την τορπίλα που τίναξε στον αέρα το Νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο πριν δυο μήνες;" διερωτάται το περιοδικό Εκόνομιστ.
Τρελοί και Μακιαβέλι; Ο Μακιαβέλλι, κάθε άλλο παρά τρελός ήταν. Ή τρελός θα είσαι, ή Μακιαβέλι.

Ας δούμε τί λέει για το ίδιο γεγονός σε άρθρο του ο Φιντέλ Κάστρο, ο Μακιαβέλι της Κούβας, που δεν έχει επιτεθεί μέχρι στιγμής εναντίον των ΗΠΑ, αλλά πιθανόν να το σκέπτεται:
"Από την 26η Μαρτίου, ούτε ο Ομπάμα, ούτε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας μπόρεσε να εξηγήσει τί ακριβώς συνέβη με το καμάρι του νοτιοκορεατικού ναυτικού, το τελευταίας τεχνολογίας αντιτορπιλικό Cheonan, που λάμβανε μέρος σε άσκηση μαζί με το ναυτικό των ΗΠΑ στα δυτικά της κορεατικής χερσονήσου, κοντά στα σύνορα των δύο δημοκρατιών, όπου 46 σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.
Αυτό πού είναι ενοχλητικό για την αυτοκρατορία, είναι ότι ο σύμμαχός της, μπορεί να μάθει από αξιόπιστες πηγές, ότι το σκάφος του το βύθισαν οι ΗΠΑ. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό το γεγονός, το οποίο θα τις ακολουθεί, σαν μια σκιά".

Ο ψύχραιμος αρθρογράφος, θεωρεί σίγουρο ότι ο δράστης είναι ο ξέφρενα λογικός δημοκράτης Ομπάμα και όχι οι τρελοί Μακιαβέλι της Βόρειας Κορέας.
Το δεδομένο κατά τον Εκόνομιστ, είναι ένα: Η αδύνατη Βόρεια Κορέα, χτύπησε πρώτη τον ισχυρό, τη συμμαχία ΗΠΑ – Νότιας Κορέας, που έκανε γυμνάσια στα χωρικά της ύδατα, προκαλώντας την.

Αυτό λέει ο Εκόνομιστ. Είναι σαν να λέει ότι εμείς τορπιλίσαμε την "Έλλη"...
Η Βόρεια Κορέα, γελοιοποίησε την "διεθνή" έρευνα.

Είπε για την ...ένοχη τορπίλα που μας έδειξε η "διεθνής" έρευνα στην τηλεόραση: "Δεν γράφουμε με μπογιά τους κωδικούς στις τορπίλες μας, τα στοιχεία χαράζονται με ειδικό μηχάνημα". Ναι η τορπίλα που είδαμε είχε βαμμένα τα στοιχεία της.
Γιατί άραγε το CNN δεν πήγε να ζητήσει από τη Βόρεια Κορέα μια άλλη τορπίλα να την βάλει δίπλα σ΄ εκείνη που "βρήκε" η "διεθνής" έρευνα, να δούμε και μεις οι χρεωκοκοπημένοι φτωχοί τί παίζεται ακριβώς εκεί που πολέμησαν οι πρόγονοί μας δια την δημοκρατίαν;

Άδικα πολεμάμε δηλαδή εις το Αφγανιστάν 57 χρόνια μετά το έπος της Κορέας;
Πότε θα λάμψει επιτέλους η αλήθεια δια τας μίζας που λαμβάνομεν ως μισθοφόροι του αυτοκράτορα;
Και ποιός είναι ο αυτοκράτορας; Είναι μαύρος; Είναι γυμνός; Είναι Γκόλντμαν; Είναι Μόργκαν; Είναι σέξι; Θα αντέξει;

Μια Καλιφορνέζα, έχει ένα μπλογκ εδώ http://www.lindsayfincher.com/2009/10/north-korea-the-traffic-girls-of-pyongyang.html που έχει τίτλο: What is the North Korea Debt Corporation and what is it doing in my 401(k)?

Το κορίτσι αυτό, στη φωτογραφία μας δείχνει βίντεο που τράβηξε στη Βόρεια Κορέα και μας εξηγεί ότι έχει επενδύσει τις οικονομίες της σε ομόλογα της Βόρειας Κορέας, η οποία σημειωτέον χρωστάει μόνο 15 δις έναντι 300 δικών μας.
Και εδώ, ένα απίστευτο βίντεο, που θυμίζει τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν εναντίον της Ελλάδας http://www.youtube.com/watch?v=O-hyVzTVDLg , μας δείχνει αστυνομικίνες της τροχαίας στην Πιονγκγιάνγκ, που η τεχνολογικά προηγμένη κυβέρνηση, ρίχνει από τον ουρανό...
Το ένα τρίτο των 24 εκατομμυρίων Βορειοκορεατών υποσιτίζεται. Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, αντιμετώπισε τέτοια πείνα, που αναφέρθηκαν κρούσματα κανιβαλισμού.
Η Κούβα και η Βόρεια Κορέα είναι οι μόνες χώρες σήμερα στον κόσμο με σχεδιασμένη οικονομία και περνάνε αφόρητα δύσκολες μέρες.

Και οι δυο είναι τιμωρημένες με εμπορικό αποκλεισμό. Η Κούβα έχει ένα χρέος 30 δις με πληθυσμό σχεδόν 11, 5 εκατομμύρια.
Οι δυο αυτές χώρες έχουν μια βασική διαφορά: Η μία έχει πυρηνικά όπλα. Αυτοί που παίζουν με το χρέος της, ελπίζουν ότι ο Ομπάμα, θα δώσει δολλάρια στη Βόρεια Κορέα και η Βόρεια Κορέα, θα δεχτεί να αποκαλύψει ολόκληρο το πυρηνικό της οπλοστάσιο και πρόγραμμα.
Leptomereia: Η ημέρα που εκτελέστηκε ο Τσαουσέσκου, ήταν ακριβώς η ημέρα που η πεινασμένη Ρουμανία είχε καταφέρει να μη χρωστάει ούτε ένα δολλάριο στους ξένους πιστωτές της.

Ηθικό δίδαγμα: Όσο λιγότερα χρωστάς, τόσο πιο πολύ σε πολεμάνε.

Η Διαφάνεια με την οποία μας τα έχει ζαλίσει ο Πινόκιο, όπως και η "διεθνής κοινότητα", αφορά τους περιπτεράδες της υφηλίου, οι οποίοι υποχρεούνται να ανοίγουν το περίπτερο για να ερευνηθεί, υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις. Δεν αφορά όμως η διαφάνεια τις τράπεζες της υφηλίου, την εξής μία, τη Fed, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Δεν αφορά γενικά τις τράπεζες.
Αν ο Πινόκιο, ο Ομπάμα, η Γκόλντμαν Ζακς, η Τζεϊ Πι Μόργκαν, οι περίφημες εταιρίες αξιολόγησης Ες εντ Πι, Μούντιζ και Φιτς, όλοι οι αρχιερείς του κεφαλαίου, ήθελαν διαφάνεια, θα έκαναν κάτι πολύ απλό. Θα μας έδειχαν τι έχουν. Και θα απαιτούσαν να μας δείξουν όλες οι τράπεζες τί έχουν. Θα γινόταν ο απαραίτητος πλέον σεισμός, διότι οι κολώνες του συστήματος είναι γεμάτες κουφάλες, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θα γκρεμιζόταν ότι ήταν να γκρεμιστεί και ούτε τορπίλες στην Κορέα θα ζωγραφίζανε, ούτε Τούρκους ακτιβιστές της ΜΙΤ θα σκοτώνανε. Γενικά δεν θα γινόταν ο πόλεμος προς τον οποίο προχωρούμε ολοταχώς.
Ο φασισμός σύμφωνα με μια θεωρία, δεν γεννιέται από έναν τρελό δικτάτορα, αλλά από τα ελλείμματα και το χρέος.
Και για να γελάσουμε: Ο Γκάϊτνερ, υπουργός Οικονομικών του Ομπάμα, παιδί του Ροκφέλερ και της Γκόλντμαν Ζακς, μέγας διδάσκαλος της διαφάνειας, μόλις βαφτίστηκε υπουργός, αποκαλύφθηκε ότι έκλεβε την εφορία.
Ούτε ο Ομπάμα συγκινήθηκε, ούτε ο ένοχος πήγε φυλακή, όπως μας απειλεί ο Πινόκιο.
Απλώς ζήτησε συγνώμη και έρχεται στην Ευρώπη όποτε χρειαζόμαστε μαθήματα ηθικής χρεωκοπίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

H 15η Μαΐου στην Ιστορία

H 15η Μαΐου είναι η 136η ημέρα του Δίσεκτου 2024. Απομένουν 230 μέρες μέχρι το τέλος του έτους.  392.  Ο αυτοκράτορας της Ρώμης Ουαλεντινιαν...