2/6/10

Ποιοί μητροπολίτες-''αδελφές'', δέχτηκαν να βάλουν ''τουρκικό φέσι''...

Εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα, για χάρη του Πατριαρχείου, συνεχώς υποχωρεί προ των τουρκικών αξιώσεων...

Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από τον ναό. Οι έμποροι όμως έγιναν πιο έξυπνοι και φόρεσαν ράσα (Χ. Σαφρίν)

-Ρασοφόροι-γιουσουφάκια κάνουν τεμενάδες προ του ληξιάρχου της Κωνσταντινούπολης, με την ελπίδα ότι κάποτε θα ικανοποιηθούν οι μωροφιλοδοξίες τους...

Επιζήμιος κι επικίνδυνος γιά τον Ελληνισμό ο ''οικουμενικός'' Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σύμφωνα με τον τεσκερέ (διάταγμα) του 1923 για την εκλογή Πατριάρχη, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνον οι αρχιερείς του Πατριαρχείου που εδρεύουν στην Τουρκία και είναι εκ γενετής Τούρκοι υπήκοοι.
Το 1970 δημοσιεύτηκε ένα talimat (απόφαση) του νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως, σύμφωνα με το οποίο, όταν χηρεύει ο πατριαρχικός θρόνος, υποβάλλεται στη νομαρχία κατάλογος ονομάτων όλων όσοι έχουν δικαίωμα να εκλεγούν στο πατριαρχικό αξίωμα και ο νομάρχης έχει πλήρη δυνατότητα να διαγράφει όσους δεν είναι αρεστοί!
Το δράμα αρχίζει από τη στιγμή που η πρόταση αυτή έγινε ασμένως δεκτή από Καραμανλή και Ντόρα και, αργότερα, από τον Βαρθολομαίο, αντί να τον πιέσουν για αλλαγές στο νομικό καθεστώς.
Η ελληνική πλευρά ουσιαστικά δεν ζήτησε να καταργηθεί κανένα από τα νομοθετικά κείμενα που ισχύουν και αρκέστηκε να αποδεχθεί την πρόταση Ερντογάν, η οποία στην πραγματικότητα επιτρέπει στην Τουρκία να παρεμβαίνει πιο ενεργά και σε αρχιερείς που υπηρετούν και σε άλλες χώρες υπό τη σκέπη του Πατριαρχείου: στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Aπω Ανατολή.
Επίσης, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Aγιον Όρος. Ακόμη, η πνευματική του δικαιοδοσία εκτείνεται στις λεγόμενες Νέες Χώρες (Ήπειρος, Μακεδονία, Δ. Θράκη, νησιά του Αιγαίου).
Στις 19 Οκτ. 2009 ο Βαρθολομαίος έστειλε σε όλους τους αρχιερείς του Πατριαρχείου εγκύκλιο επιστολή, με την οποία εξέφραζε τις θερμές ευχαριστίες προς την «Έντιμον Κυβέρνησιν της Τουρκίας», που απεφάσισε να τους παράσχει, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, την υπηκοότητά της, και παρότρυνε τους αρχιερείς να αποδεχθούν την «ευγενή προσφορά» και να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις.
Μέχρι σήμερα στην προτροπή του Βαρθολομαίου έχουν ανταποκριθεί 15 μητροπολίτες, αλλά στο διαδίκτυο αναφέρονται τα ονόματα 12.
Αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι:
* Εκκλησία Κρήτης: 1. Αρκαλοχωρίου-Καστελίου-Βιάννων Ανδρέας, 2. Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, 3. Κισσάμου-Σελίνου Αμφιλόχιος, 4. Πέτρας-Χερσονήσου Νεκτάριος.
* Εκκλησία Δωδεκανήσου: 1. Καρπάθου-Κάσου Αμβρόσιος, 2. Σύμης Χρυσόστομος.
* Εκκλησίες της Διασποράς: 1. Αυστρίας Μιχαήλ, 2. Ιταλίας Γεννάδιος, 3. Δαρδανελλίων Νικήτας 4. Μπουένος Αιρες Ταράσιος, 5. Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος, 6. Πισσιδίας Σωτήριος.
Το ζήτημα πλέον όμως είναι οι εθνικοί κίνδυνοι που θα προκύψουν με την ενέργεια των «15». Αυτοί δεν περιορίζονται στο γεγονός ότι έχουμε 15 μητροπολίτες τόσο ανόητους ώστε να νομίζουν ότι θα αναρριχηθούν στον οικουμενικό θρόνο.
Δεν σκέφθηκαν αυτοί οι 15 σπουδαρχίδες τι παρεμβάσεις θα δέχονται επί μονίμου βάσεως στα καθήκοντά τους από τις τουρκικές αρχές; Λόγου χάριν, θα μπορούν να χοροστατήσουν σε δοξολογία στην Κρήτη ή τα Δωδεκάνησα και όχι μόνο την 25 Μαρτίου, όταν αυτή η ενέργειά τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιτουρκική εκδήλωση;
Αν ο Ερντογάν όντως ενδιαφερόταν για το μέλλον του Πατριαρχείου, θα μπορούσε να καταργήσει τον τεσκερέ και το ταλιμάτ, δηλαδή να επιτρέψει την εκλογή ως Πατριάρχη οποιουδήποτε αρχιερέα του Πατριαρχείου και να του χορηγήσει στη συνέχεια την τουρκική υπηκοότητα, εφ' όσον δεν την είχε, αντί να τους κάνει όλους από πριν Τούρκους υπηκόους.

Ιεράρχες της ελληνο-Ορθοδοξίας γίνονται εθελοντικά Τούρκοι
Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ενσυνείδητα ή ασυνείδητα με τις ενέργειές του συντηρεί και προωθεί το παλιό σχέδιο των Τούρκων που είναι να κρατούν την Ορθοδοξία κάτω από την μπότα των Οθωμανών! Τελευταίο «κατόρθωμά» του αποτελεί το γεγονός ότι έχει παρασύρει τέσσερις Ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Συνόδου Κρήτης, τους Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο να αποδεχθούν την τουρκική υπηκοότητα!
Οι Ιεράρχες αυτοί (ταλαίπωρη Κρήτη θα τουρκέψεις εν έτη 2010!) μετέβησαν, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, στο Φανάρι και είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης, προκειμένου να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στον «Οικουμενικό» Θρόνο!
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος (του οποίου έχει αποφασιστεί η οσονούπω …καρατόμηση από τον Πατριάρχη!) με την πρόφαση ότι οι Ιεράρχες της Αμερικής κωλύονται από κάποιο ανεξήγητο γεγονός έχει δηλώσει ότι δεν είναι δυνατόν να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, το τι θα πράξουν οι λοιποί Ιεράρχες των λεγομένων Νέων Χωρών και της Αποδημίας και αν και αυτοί θα θελήσουν να τηρήσουν τους όρους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας του 1862 όταν επέβαλαν την τουρκοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σύντομα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Καλάμι», θα αποκαλυφθούν επισήμως και από σημαίνουσα πηγή στην Αθήνα επίσημα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που θα αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις των Οθωμανών.
Και για να μην μας λέει ο κ. Βαρθολομαίος ότι η τουρκοποίηση των Ελλήνων Ιεραρχών είναι τάχατες ο μόνος δρόμος για να θέσουν υποψηφιότητα οι Ιεράρχες για το Φανάρι, του λέμε ότι όφειλε να αγωνίζεται σε όλα τα διεθνή φόρα για να καταπέσει το σχέδιο των Τούρκων Οθωμανών να διοικούν, μέσω του «Οικουμενικού Πατριαρχείου» την Ορθόδοξη Εκκλησία παντού στον κόσμο! Αν θέλει δε να εξασφαλίσει «διαδοχή», να πείσει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγιπ Ερντογάν όχι να τουρκοποιήσει όλους τους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, αλλά να απονείμει ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ την τουρκική υπηκοότητα στον ΕΝΑΝ Ιεράρχη που θα έχει εκλεγεί ως νέος Πατριάρχης και θα έχει γίνει αποδεκτός -έστω- και από την Τουρκία…
Kαι στις ΗΠΑ, νεόπλουτοι καραγκιόζηδες κατάντησαν δουλοπρεπή ανθρωπάκια των οικονομικών ορέξεων του Βαρθολομαίου και του ''νταβατζή'' Αλεξ. Καρλούτσου, δημιουργώντας στρατιές γελοίων ''αρχόντων'', νεογενίτσαρων σφογγοκωλάριων, με ''λιλιά'', που τους στοιχίζουν 100.000 δολ. και μόνη έννοια έχουν, το άνοιγμα της...θεολογικής Σχολής Χάλκης!
http://www.kalami.net/2010/omogeneia/rasoforoi.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aν οι Κρητικοί δεν ξυρίσουν αμέσως όσους Τούρκεψαν είναι άξιοι της τύχης τους.
Ανέχονται τόσα χρόνια σκουπίδια τύπου Μητσοτάκη αν ανεχθούν και Τούρκους Μητροπολίτες ξεφτιλίζουν την ιστορία τους και του ηρωικούς προγόνους τους που υπέφεραν τα πάνδεινα για διώξουν από τα χώματά τους την Τουρκιά.

Ανώνυμος είπε...

Τι απορεις; Δεν ξερεις πως οι παπαδες ειναι λατρεις του Οθωμανικου;