14/9/13

Το πολιτικό βαρόμετρο του Σπύρου

Τα κουκιά για ξαφνικές εκλογές δεν τους βγαίνουν

Η ελληνική πολιτική πραγματικότητα δεν είναι αυτή που δείχνουν οι δημοσκοπικές ανακοινώσεις.
Οι πολιτικές επιλογές του πραγματικού κόσμου είτε καταγράφονται στο «περίπου» είτε κουκουλώνονται.
Ο βασικός πολιτικός άξονας που χωρίζει στα δύο την ελληνική κοινωνία και που έχει πολιτική σημασία είναι ανάμεσα στους φοβισμένους και τους επαναστατημένους.
Οι «επαναστατημένοι» που είναι «οργισμένοι» διαλέγουν βασικά τη «Χρυσή Αυγή», είτε το «άλλο κόμμα».
Οι «επαναστατημένοι» του παλιού μεσαίου χώρου καταγράφονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Μαζί με τους «επαναστατημένους» καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις και οι «αντισυστημικοί», που είναι κυρίως νεολαίοι χάπατα , και δηλώνουν οικολόγοι, ποδηλάτες, χασικλήδες, πούστηδες, και αντιρατσιστές.

Οι «Φοβισμένοι» υποστηρίζουν τα κόμματα του συστήματος. Αυτοί που «ελπίζουν» διαλέγουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και όσοι «Φοβισμένοι» αισθάνονται αδύναμοι και ψάχνουν προστασία διαλέγουν, ΤΣΙΡΙΖΑ, ΚΚΕ λτδ. Ειδική ψυχοπαθολογική ομάδα αποτελούν οι οπαδοί των ΑΝΕΛ που είναι μεν «Φοβισμένοι», αλλά θέλουν να μιλάνε σαν «επαναστατημένοι».

Σε πολύ γενικές γραμμές οι «Φοβισμένοι», είναι γύρω στο 50-55%, και οι «Επαναστατημένοι» 30-35%. Τα «Χάπατα-ποδηλάτες» είναι περίπου 10%. Ανάμεσα στις τρεις αυτές ομάδες διακρίνονται δύο υποομάδες. Οι «Τίμιοι» που είναι περίπου 90% και τα «λαμόγια» που είναι 10% . Τα λαμόγια όμως έχουν διακομματικού επαφή ενώ οι «Τίμιοι» όχι.

Τα συστημικά κόμματα φοβούνται την πολιτική ενοποίηση των «επαναστατημένων», στη βάση προγραμματικών θέσεων, διότι μπορούν να γίνουν μαθηματικά πλειοψηφικό ρεύμα. Αποτρεπτικό ρόλο έναντι αυτού του «κινδύνου», διαδραματίζει ο σεχταρισμός των ακτιβιστών.

Στο χώρο των «Φοβισμένων», ο μεγάλος συνασπισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα εκτός ορίζοντα, και οι συμμαχίες «αριστερών» και «δεξιών» κινούνται γύρω από το 25% δηλαδή πολύ μακριά από το 35% που μαθηματικά έχουν οι πολυκέφαλοι «Επαναστατημένοι».
Όπως και να έχει. Νέα Δημοκρατία-ΤΣΙΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ διαλέγει το 45%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 30 % και Χρυσή Αυγή διαλέγει το 11-12%. Οι υπόλοιποί διαλέγουν μικρότερα κόμματα.

Η ΔΗΜΑΡ εάν δεν μπει στην επόμενη Βουλή σε συμμαχία με τον Συνταγματολόγο ντε Σρέκ, θα μπει με τους «ποδηλάτες». Μη τους φοβάστε. Ους το ΚΙΣ αγάπησε ο "θεός" δεν τους εγκατέλειψε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

""καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις και οι «αντισυστημικοί», που είναι κυρίως νεολαίοι χάπατα , και δηλώνουν οικολόγοι, ποδηλάτες, χασικλήδες, πούστηδες, και αντιρατσιστές.""

""Ειδική ψυχοπαθολογική ομάδα αποτελούν οι οπαδοί των ΑΝΕΛ που είναι μεν «Φοβισμένοι», αλλά θέλουν να μιλάνε σαν «επαναστατημένοι».""


""Η ΔΗΜΑΡ εάν δεν μπει στην επόμενη Βουλή σε συμμαχία με τον Συνταγματολόγο ντε Σρέκ, θα μπει με τους «ποδηλάτες». Μη τους φοβάστε. Ους το ΚΙΣ αγάπησε ο "θεός" δεν τους εγκατέλειψε.""


XA XA ! ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ

ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΡΜΕΣ !

ΥΓ.ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΦΥΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΕΛ ΤΗΝ ΤΖΙΒΙΤΖΙΤΖΗΛΟΥ ΝΤΕ ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΚΤΟΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΛΙΛΟΙΝΤ !

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...