24/9/13

Εδώ Νέα Υόρκη

Ο θρυλικός (αβάπτιστος) GAP κλέβει την «παράσταση» στον ΟΗΕ. Τα αμερικάνικα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται για τους Σαμαρέλους και τρέχουν πίσω από τον GAP που συμμετείχε ήδη στην 3η Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Συμμετέχει και στην Ετήσια συνάντηση του Ιδρύματος Κλίντον 24-25 Σεπτεμβρίου (χωρίς τον Μπέν).

Ο συνταγματολόγος είπε σε στενούς του συνεργάτες. «Εγώ δεν είμαι σαν τον Μήτσο (Αβραάμοglou) να τρέχω πίσω από τον Κέρρυ γιά μιά φωτογραφία, γιά αυτοπροβολή», και για αυτό τρέχει έξω από τον ΟΗΕ , πίσω από τις μεθοδεύσεις για το νέο σχέδιο τύπου «Ανάν» για την Κύπρο.

Όμως ο άθλιος συνταγματολόγος, μετά από απαίτηση του Κέρυ, συναντήθηκε με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτος του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι (Hashim Thaçi) και τον «υπουργό Εξωτερικών» Ενβερ Χότζα (Εnver Hoxhaj), σε μια de facto αναγνώριση ως «ανεξάρτητου κράτους» του Κοσσόβου.
Η Ελλάδα, δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της αποσχισθείσας περιοχής της Σερβίας, η οποία μέχρι σήμερα για το ελληνικό κράτος αποτελεί έδαφος της Σερβίας, χωρίς «πρωθυπουργό» και «υπουργό Εξωτερικών».
Η αναγνώριση του Κοσόβου είναι πάγια απαίτηση των ΗΠΑ που έχουν επιβάλει τον ακρωτηριασμό της Σερβίας, και που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" Η κίνηση του συνταγματολόγου υπονομεύει τα ελληνικά συμφέροντα στην Κύπρο καθώς εμπεριέχει την αποδοχή των τετελεσμένων και της αλλαγής των συνόρων ενός κράτους δια της βίας. Στην ανακοίνωση του συνταγματολόγου αναφέρεται:
«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, σήμερα, συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν η ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι προτεραιότητες της επικείμενης ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Κοσσόβου στην Αθήνα, η προοπτική των διμερών σχέσεων, καθώς και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα επιτήδειοι με τη στήριξη των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού (όπως αναφέρουν στην διαφήμιση) διοργανώνουν συναυλία-αρπαχτή... «απόδημου Ελληνισμού», ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ της Ομογένειας χωρίς αυτή να γνωρίζει οτιδήποτε....

Περισότερο ρεπορτάζ απο τη Ν.Υόρκη  στο www.kalami.net  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...