29/9/13

ΗΠΑ: Και πάλι ο Δημοσιονομικός γκρεμός

Μια του ψεύτη δυο του ψεύτη, τρίτη και κακή του μέρα. Εδώ ήρθαμε. Πάμε να φύγουμε.
Οι ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας θα πρέπει να συμφωνήσουν ως αύριο Δευτέρα στις 23:59, οπότε και λήγει το οικονομικό έτος 2013 για τις ΗΠΑ, για την χρηματοδότηση του Κράτους. Μετά, στάση πληρωμών και δημοσιονομικός γκρεμός.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πέρασε τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τον προσωρινό προϋπολογισμό ως τις 15 Δεκεμβρίου που είχε υιοθετήσει την Παρασκευή η Γερουσία, τις οποίες χαρακτήρισαν απαράδεκτες οι Δημοκρατικοί.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα θα προβάλει βέτο στο νομοσχέδιο της Βουλής η οποία όμως υιοθέτησε και ένα νομοσχέδιο που εγγυάται την πληρωμή των αμερικανών στρατιωτικών στην περίπτωση κλεισίματος ενός μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από την Τρίτη.

Ο ίδιος ο Ομπάμα δήλωσε: «Το μήνυμά μου προς το Κογκρέσο είναι το εξής: Μην βάλετε λουκέτο στην κυβέρνηση. Μην σταματήσετε τη λειτουργία της οικονομίας. Περάστε τον προσωρινό προϋπολογισμό . Πληρώστε τους λογαριασμούς μας. Στρέψτε την προσοχή σας στις καθημερινές ανησυχίες του αμερικανικού λαού».

 Βέβαια πολλές φορές θα πάει η στάμνα στη βρύση αλλά μια μπορεί να σπάσει.

Πάντως χειρότερη στιγμή δεν θα μπορούσε να διαλέξει για «προσέλκυση επενδύσεων» με την νέα επίσκεψη στα «Κεντρικά» ο φον Αντωνάκης που θα απευθύνει "κάλεσμα" και στους ομογενείς για να στηρίξουν την Ελλάδα με επενδύσεις, ενώ το ίδιο μήνυμα θα στείλει και στα ηγετικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ, με τα οποία θα συναντηθεί σε δυο διαφορετικές συνάξεις.....
Να μη σας πω ότι ο Μπάιντεν και οι «κροίσοι» της... Ομογένειας μπορεί να του ζητήσουν και τίποτα δανεικά για…. καφέ, τσιγάρα, και κανένα ποτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: