27/9/13

Παπατρέχες

Ο Παπατρέχας δημιουργήθηκε το 1811, από τον Αδαμάντιο Κοραή, ως αγράμματος αλλά φιλοπρόοδος παπάς από τη Χίο.
Ο Θανάσης Βέγγος του έδωσε μια ακόμα διάσταση με την «τρεχάλα» του Πολύδωρου, του θυρωρού που ήταν στα πόδια γρήγορος , και έτρεχε και δε έφτανε. Εδώ θα κρατήσω και τους δύο χαρακτήρες.

Βιαστικοί, προοδευτικοί καλοί άνθρωποι, αλλά «ψιλο-άσχετοι», οι παπατρέχες.

Βλέπω στα σχόλια, κάποιους που καταλαβαίνουν γρηγορότερα από μενα αυτό που θέλω να πω αλλά δεν το γράφω και εκείνοι, επειδή «πιάνουν πουλιά στον αέρα», διαβάζουν «βουλόμενο γράμμα», και μου απαντούν κιόλας σε αυτό που δεν έχω γράψει αλλά, «σίγουρα θα το σκέφτομαι».

Άλλη κατηγορία «παπατρέχα» είναι όσοι τα έβαλαν με τον Δεσπότη για το ευχαριστώ του στον Κοντομηνά. Και εδώ σπουδή.
Σπεύδε, αλλά βραδέως, έλεγαν οι σοφοί πρόγονοι. Γιατί δεν τους ακούμε;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απορια αφελους

για ταγματα εφοδου ακουμε αλλα εδω και χρονια βλεπουμε αναρχικα ταγματα εφοδου που κανουν καταδρομικες επιθεσεις.

ειναι τα δημοκρατικα ταγματα εφοδου μαλλον...



για εγκληματικες συμμοριες ακουμε αλλα βλεπουμε αναρχικες συμμοριες να κανουν επιθεσεις δολοφονικες σε μη δημοκρατες η οποιον και οπου τους καπνισει

θα ειναι μαλλον οι δημοκρατικες εγκληματικες οργανωσεις ...


το δε αμιμητο να μιλουν για εθνικιστικους συμμοριτας αυτοι που εμειναν στην ιστορια ως ...ληστοσυμμοριται και σημερα ειναι ζαμπλουτοι επιχειρηματιες ...

θα ειναι μαλλον δημοκρατικοι ληστοσυμμοριται.

εν πασει περιπτωσει καθεστως και αναρχικοι εχουν μεγαλη ιδεα για τον εαυτον τους και την ισχυ τους.

Ανώνυμος είπε...

1) Πρώτα, οι Σεραφείμ και Καρα-Τζαφέρ-ης (παλαιότερα...) μιλούν κατά των Εβραίων Τραπεζιτών/Τοκογλύφων.

2) Μετά, ξεσπά θύελλα από τα "δημοκρατικά" και πλήρως Ανθελληνικά ΜΜΕ/ΚΙΣ για τις δηλώσεις τους αυτές.

3) Στο τέλος, βλέπουμε τον Σεραφείμ (ΝΕΤ) και τον Καρα-Τζαφέρ-η (STAR) να εμφανίζονται στα Χουντο-Κάναλα του Ανθελληνισμού & της Παγκοσμιοποίησης και να ρίχνουν νερό στο μύλο το Διεφθαρμένου και Ανθελληνικού Συστήματος το οποίο επιτίθενται κατά της Χ.Α.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

κ. Χατζάρα, αν θεωρείς *Ακόμα* το Σεραφείμ και τον Καρα-Τζαφέρ-η Πατριώτες, δικαίωμά σου...

Τα ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ και οι Κωλο-Τούμπες των Δεξιών/"Πατριωτών"-Light, πού τρέμουν τα Αναρχο-Αριστερά-Εβραϊκά-Ανθελληνικά σκουπίδια της Παγκοσμιοποίησης, έχουν αηδιάσει πολλούς ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!










Ανώνυμος είπε...

ρε ποιον εφερα στο νου μεσημεριατικα τον ηρακλειδη της παντειου με τον μπαξεβανη που ελεγαν προ ετων στην τιβι οτι οι ελληνες εκαναν εγκληματα στην μικρασια οπως και οι τουρκοι.

συμφωνω αλλα ρε μαγκες γιατι δεν λετε οτι στον δευτερo παγκοσμιο εκαναν εγκληματα εκτος απο τους εθνικιστες και οι κομμουνιστες και οι καπιταλιστες;

γιατι οταν ειναι να μειωσετε τους εθνικιστες λετε ολοι το ιδιο για την ελλαδα στη σμυρνη ενω για τους ναζι τα γυρνατε και λετε μονο αυτοι;

μονο κα μονον γιατι απλα ναζι και ελληνες ηταν οι χαμενοι της ιστοριας μηπως και εσεις ιστοριογραφειτε για τους νικητες;

αλλα παλι ηττημενοι δεν ησαν οι κομμουνιστες στην ελλαδα αυτο δεν σας εμποδισε να τους δικαιωνετε ...

κατι δεν μου κολλαει στην λογικη σας καλα ετσι δεν ειναι;

δεν μπορει επειδη εσεις εισθε αντιεθνικιστες τα μονα μονοζυγα να
ισχυουν ταυτοχρονα ετσι;

η το ενα η το αλλο ταυτοχρονα.

Ανώνυμος είπε...

Επιστρέφοντας από την πόλη του Ήλιου Baalbek προς τη Βηρυτό αργά το απόγευμα και διασχίζοντας την κοιλάδα Bekaa, προσπαθώ να πιάσω στο φορητό ραδιόφωνο μου κάποιο πρόγραμμα από την Κύπρο. Ήταν χειμώνας του 2011 - 2012.
Το ραδιόφωνο μου ήταν, ένα GRUNDIG Yacht Boy 80 το οποίο βρήκα και αγόρασα από την Βηρυτό, το περίεργο ήταν, ότι το μοντέλο αυτό είναι απαγορευμένο για την Μέση Ανατολή, διότι απαγορεύονται οι δέκτες με διαμόρφωση SSB. Εδώ φαίνεται ότι έγινε μια εξαίρεση στην εισαγωγή και διάθεση του, λόγο του Τουρκολιβανικού Δόγματος, μια και η GRUNDIG είναι πλέον Τουρκικής προέλευσης. Καλό θα ήταν, εδώ να σας δώσω και μια ταξιδιωτική οδηγία, μεγάλη αξία έχει το Ελληνικό διαβατήριο στο Λίβανο , αλλά λόγο των καταστάσεων μην παίρνεται μαζί σας δέκτες με διαμόρφωση SSB η Scaners απαγορεύονται. Όσο αφορά τα Scaners είναι λίγο έως πολύ δύσκολο να ακούσετε κάτι, λόγο των πολλών παρασιτικών εκπομπών από την δήθεν καλωδιακή TV, την οποία διαχειρίζονται ιδιώτες από οικοδομικό τετράγωνο σε οικοδομικό τετράγωνο. Επίσης οι τιμές των ραδιοφώνων είναι περίπου στην μισή τιμή, από ότι μπορείτε να βρείτε εδώ.
Ας επανέλθω όμως, ψάχνοντας ακούω Ελληνική μουσική και αναρωτιέμαι τι σταθμός είναι; Περνούν διάφορα από το μυαλό μου αλλά, δεν μπορεί να είναι η ΕΡΑ διότι δεν ακούγονταν ούτε στα παράλια όχι εδώ… πίσω από βουνά που ξεπερνά τις 3.300 μέτρα υψόμετρο. Κάτι τοπικό αποκλείετε, δεν υπάρχει εκπομπή από τον Λίβανο στα Μεσαία κύματα, δια στρατιωτικούς λόγους οι πομποί έχουν σιγάσει και τους φιλά ο στρατός. Από Συρία ερωτηματικό; Επομένως θα πρέπει να είναι κάποιος σταθμός από Κύπρο… αυτό περνά από το μυαλό μου.
Κάνω δεξιά το αυτοκίνητο και παίρνω το ράδιο στα χέρια μου βλέπω την συχνότητα 1.287 KHz η Κύπρος δεν έχει τέτοια συχνότητα… και εκείνη τη στιγμή η φωνή του Γιάννη να λέει την συχνότητα και το όνομα του σταθμού RADIO 322 1.287 KHz από την Αθήνα. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πώς αισθάνθηκα εκείνη την στιγμή. Πριν λίγη ώρα στην πόλη του Ήλιου Baalbek είχα αισθανθεί εθνικά υπερήφανος, λόγο μιας επιγραφής μέσα στο ναό του Ήλιου, όπου έγραφε κάτι, που δεν μας είπε ποτέ κανείς εδώ στην Ελλάδα, η επιγραφή έγραφε και είναι σμιλευμένη στα μάρμαρα του ναού 1836 (μερικά χρόνια μετά την επανάσταση του 1821) Ελληνικός Στρατός υπό τον Αρχιμανδρίτη… Οι Έλληνες έφτασαν, εκεί ξανά μετά τον Μέγα Αλέξανδρο να χτυπήσουν τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν κατοχή και εκεί… Δεύτερο ένας Ελληνικός Σταθμός έστω και πειρατικός ακούγονταν εκεί.
Σ' όλη την διαδρομή έως την Βηρυτό το RADIO 322 ακούγονταν πολύ καλά. Συνέχισα την ακρόαση, μέχρι την Τρίπολη περνώντας τον παραθαλάσσιο αυτοκινητόδρομο. Εδώ σε μερικά σημεία όπου υπήρχαν τούνελ και υψώματα χάνονταν για λίγο και επανέρχονταν. Συνέχισα να τον ακούω μέχρι αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο. Την άλλη μέρα το πρωί φυσικά δεν ακούγονταν. Το απόγευμα μετά τις 19:00 η ώρα Ελλάδος άρχισε να έρχεται το σήμα του και να ακούγεται πολύ καλά όσο περνούσε η ώρα.
Επιστρέφοντας από την Τύρο και την Σιδώνα αργά το απόγευμα, ο σταθμός ακούγονταν πάρα πολύ καλά. Περνώντας την Βηρυτό, σταμάτησα σε μια καντίνα στον αυτοκινητόδρομο. Δεν πίστεψα στα αφτιά μου , ότι άκουγα εγώ στο αυτοκίνητο άκουγαν και στην καντίνα, φυσικά RADIO 322 και Αθήνα στα Μεσαία κύματα. Έπαιζε τον αγαπημένο, για τους Αρμένιους Λιβανέζους, τραγουδιστή Μαργαρίτη. Μου είπαν, ότι πολλά βράδια άκουγαν τον συγκεκριμένο σταθμό, γιατί βάζει τραγούδια που τους αρέσουν και ιδίως τον Μαργαρίτη που είναι ο πρώτος για αυτούς. Γιάννη, λίγο παραπάνω Μαργαρίτη, έχεις και ακροατήριο στην Μέση Ανατολή, μην τους ξεχνάς. Θα μπορούσαν, να ακούσουν το RADIO BIBLOS η το RADIO BEIRUT… που παίζουν και ελληνική μουσική, μια και η εκπομπή απευθύνεται στην Μεσόγειο και τους λαούς της 24 ώρες το 24ωρο, αλλά αυτοί ακούν εσένα φανατικά.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά κ. Χατζάρα;

Εσύ, δεν ξέρεις τί εστί Κοντομηνάς;
Ό Σεραφείμ δεν ήξερε τί εστί Κοντομηνάς;

Όπως δεν ήξερε και για τους στίχους των τραγουδιών τού Ράπερ τού ΑΝΤΑΡCIA...

"Φέρελπις νέος" από το Σεραφείμ αυτό το υπο-προϊόν της Παγκοσμιοποίησης και της Αριστερής/Ανθελληνικής Κουλτούρας;

Δεν είδατε πως κινητοποιήθηκε η Αντίφα σε όλη την Ευρώπη για τον εν λόγω "νεο-μάρτυρα";

Αίσχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Σώστο Χατζάρα όσο μπορείς προλαβαίνεις,
σήμερα η ημέρα δολοφονίας του Καποδίστρια.
Τσιμουδιά;

soulis είπε...

Παντως εμενα σάν ψηφοφορο τής ΧΑ (τήν δευτερη Κυριακη) με απογοητευσαν λιγο οι εικόνες απο τα διάφορα ευρήματα τής αστυνομίας στα διάφορα γραφεια της οργανωσης.
Ειμαστε σαν εθνικιστικός πατριωτικός χωρος πολύ πίσω από τήν Αριστερά που εχει χρονια εμπειρια στήν παρακρατικη δραση.
Θελω να πω που παμε με Μ16 και περιστροφα πλαστικα αντιγραφα και ξυλα με ελληνικες σημαιες οταν καθε νεα φουρνιά φερελπιδων νεων αριστερων τρομοκρατών δολοφόνων βρισκεται αμεσως να εχει στήν διαθεση της πραγματικα καλασνικοφ και σκορπιον και ουζι και ολοκαινουργια γκλοκ.
Ειναι πολυ μπροστα.Διαφωνω επίσης Σπυρο στήν αντιθεση σου στον ακτιβισμό του δρόμου που ακολουθησε η ΧΑ.Μπορει να γινονται επι μερους λαθη και ο φονος μας πηγε πισω αλλα σαν βασικη αρχη ειναι ο μονος τροπος να επικρατησει καποτε ο εθνικισμός εδω.Αν τα συριζοκομμουνια καταφερουν να υπερισχυσουν στον δρομο κανοντας μονο αυτοι πορειες και αντισυγκεντρωσεις κλεινοντας τα γραφεια της ΧΑ η ελεγχοντας τα σχολεια τις γειτονιές κλπ χωρις αντιδραση οπως συνεβαινε τοσα χρονια τοτε θα κυριαρχησουν απολυτα και στην κοινωνια και στις καλπες.Ετσι και ο ψιλοτραμπουκος μακαριτης πηγαινε γυρευοντας γιατι ειχε συνηθισει και αυτος και οι ομοιοι του να φωναζουν οποιον γουσταρουν φασιστα και αυτος να βαζει την ουρα στα σκελια και να φευγει εξευτελισμενος.Τελικα βρεθηκε στον δρομο του μαχαιρι και παρόλο που αυτο ουτε με ευχαριστησε ουτε θα ηθελα να ξανασυμβει για μενα ουτε 100 ουτε 1000 νεκροι να υπαρξουν δεν θα κανουμε πισω.Φασιστας εσυ κι εγω θα σε λεω παλιοκομμουνι και οπου καταληξουμε.Αλλα ουτε βημα πισω.

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...