22/9/13

Τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά

Του Σπύρου Χατζάρα

Στη Μητρόπολη, πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία της Lehman Brothers, οι τράπεζες κοντεύουν να σταθεροποιηθούν, οι πλούσιοι και τα κοράκια του χρηματιστηρίου έβγαλαν εκατομμύρια αλλά η μέση (λευκή)αμερικανική οικογένεια είναι ακόμα πολύ βαθειά στο τούνελ.
Για τη μέση μαύρη οικογένεια τα πράγματα είναι πιο μαύρα. Το μέσο οικογενειακό εισόδημα το 2007, πριν την κρίση ήταν προ φόρων 55,627. Το 2008 ήταν 53,644 , το 2009 53,285 , το 2010 51,892 , το 2011 51,100 και το 2012 51,017. Πρακτικά, 3000 δολάρια τον μήνα για τη μέση τετραμελή οικογένεια, της οποίας ο αρχηγός εργάζεται. Μόνο το 54.9% από αυτούς έχει κάλυψη υγείας.
Την ίδια ώρα 46.5 εκ. Αμερικανοί, ζουν σε συνθήκες φτώχειας σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική, ενώ σύμφωνα με το CNBC, οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί ξεπερνάνε το εισόδημα των μισών αμερικανών. Η κρίση είναι ευκαιρία. Για αυτό και Ομπάμα είπε ότι «τα πράγματα πάνε καλύτερα».
Το ίδιο ακριβώς λέει και η δικιά μας κυβέρνηση. «Τα πράγματα πάνε καλύτερα».

Κοντός ψαλμός Αλληλούια. Οι Γερμανοί την Κυριακή ψηφίζουν δαγκωτό «Δωροθέα», στέλνουν στον πάγκο, μαζί με το «τρικέρι», τον ομοφυλόφιλο βενιζελοδημάρ συνεταίρο της, και ανοίγουν το δρόμο για τον μεγάλο συνασπισμό «Δωροθέα»-SPD, δηλαδή φον Αντωνάκης με Αξελ Εβραιόπουλο, με στόχο τη πάταξη του «νεοναζισμού», όπως υπέδειξε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Χάνες Σβόμποντα μάλιστα προέβλεψε πως, «αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».
Η «προεδρία δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ελλάδα». Οπότε Χρύσανθος και Κωνσταντοπούλου που τσακώνονται, θα μπουν στον «μεγάλο συνασπισμό» του συνταγματικού τόξου της «Δωροθέας» με τον Στάιμπρουκ, που θα εξασφαλίσει «τη σταθερότητα της Ευρώπης και του ενιαίου νομίσματος» . Στον δρόμο του προφήτη Τρίμη και του φον Ψυχάρη δηλαδή.

Η εταιρική «βοήθεια», σε όσες χώρες της ΕΕ το χρειάζονται, θα συνεχίσει να δίνεται υπό του όρους των τραπεζιτών την Μπούντεσμπανκ και δεν θα πέσουν «όλα τα χρέη στη γερμανική τσέπη», όπως απειλεί τους ψηφοφόρους της η Δωροθέα. Επομένως έξοδος από την κρίση όπως ανακοίνωσε ο φον Αντωνάκης, το 2021, για τους υπηκόους της Γενικής κυβέρνησης που έχουν πλεόνασμα, και οι οποίοι τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Τα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν ετήσιες αποδοχές από 240.000 ευρώ μέχρι και 167.000 ευρώ το χρόνο, και τα τρία εκτελεστικά μέλη του Ταμείου λαμβάνουν 550.000 ευρώ. Αυτοί οι μάγκες είναι εκτός κρίσης και έχουν «πλεόνασμα». Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων υπηκόων της «Κεντρικής κυβέρνησης», που έχει έλλειμμα, βρίσκονται στα όρια της φτώχιας, και πολλοί ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν κάτι να φάνε. 
Η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανές ύψος , 450.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και το χειρότερο δεν υπάρχει καμία προοπτική να αποκτήσουν. Η επίσημη ανεργία στις αρχές της άνοιξης θα προσεγγίσει το 30%. Χιλιάδες οικογένειες χάνουν τα σπίτια τους λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια, αλλά ο υπέροχος Στουρνάρας , που απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων, είπε πως τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από το παρελθόν. «Τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά», είπε, με το που έμαθε ότι σκοτώθηκε ο ράπερ, παρόλο που το «καζάνι βράζει».
Για τους υπηκόους της Κεντρικής κυβέρνησης λοιπόν που έχουν έλλειμμα, νηστεία και προσευχή. Άλλωστε η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει. Φυσικά όπου νάνε θα αρχίσουν οι κατραπακιές, είτε του 1/3, είτε του ¼, είτε του 1/5, των «μέτρων» που απομένουν.
Για να ανέβη η αξία των εμπορικών ακινήτων που θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό, η τρόικα απαιτεί την εκτέλεση των μαγαζιών που έχουν μείνει ανοιχτά. Η Τρόικα ζητάει κατάργηση της προστασίας των επαγγελματικών μισθώσεων, και η κυβέρνηση συζητάει το ενδεχόμενο μερικής απελευθέρωσης ακόμα και σε παλαιές μισθώσεις λαμβανόμενων υπόψη των τετραγωνικών του ακινήτου αλλά και του ποσού του ενοικίου. Έρχεται δηλαδή νέος Αρμαγεδδών για τα μαγαζιά και το εμπόριο.
Για την κυβέρνηση όμως «τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά».
Οι τραπεζίτες λένε ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Το χρηματοδοτικό κενό των 11 δις ευρώ που θα χρειαστούν τα επόμενα δύο χρόνια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, διότι δεν υπάρχει «μεταρρυθμιστική επιτυχία» και δεν προχωρούν οι «δέουσες» μεταρρυθμίσεις. Επομένως θα καταστεί αναγκαίο ένα τέταρτο πακέτο, και ας λέει ο φον Αντωνάκης πως « όποιο χρηματοδοτικό κενό εμφανιστεί κατά τα έτη 2015-2016 θα καλυφθεί με διαρθρωτικές αλλαγές που θα έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και όχι με νέα μέτρα».Μόνος του τα λέει και μόνος του τα ακούει.
Οι τραπεζίτες περιμένουν ένα «καυτό φθινόπωρο» ,καθώς με την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων έρχεται μια νέα εκδοχή της «ευρωκρίσης», καθώς για αυτούς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από περισσότερη «δημοσιονομική εξυγίανση» πανευρωπαϊκά. Τα αίτια της κρίσης για αυτούς είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα, δηλαδή οι μισθοί και οι συνταξιοδοτικές εισφορές και τα δημοσιονομικά ελλείμματα.
Επομένως η Μέρκελ, δηλαδή οι τραπεζίτες, θα συνεχίσουν την πολιτική της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», και η φτώχεια στην Ψωροκώσταινα θα συνεχιστεί μέχρι να γίνει «ελκυστική» για τα ιδιωτικά κεφάλαια. Δηλαδή, «τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αληθεια περιεργο δεν ειναι οτι αυτος ο σβομποντα εχει καθαρα σλαβικο επωνυμο (και μαλιστα για τους γνωστες τσεχοσλοβακικο επωνυμο)

ενω παρουσιαζεται ως γερμανος;

δηλαδη αν και σλαβος θυμιζει περιπτωση μαντλεν ολ μπραιτ απο ηπα οπου και αυτη ταχα σλαβα τσεχοσλοβακα ειναι αλλα στην πραγματικοτητα κατι αλλο.

εν πασει περιπτωσει οι ευρυ-ωπαιοι συνεχιζουν να εθελοτυφλουν με την εμμονη τους στην παγκοσμιοποιηση και τον μονεταρισμο.

η ευρωπαικη ηπειρος εχει κανει πλουσια την ασια με την μεταφορα εργασιας και πλουτου εκει

ο νεοπλουτισμος την τελευταια 20 ετια ακριβως λογω της καταρρευσης του σοσιαλισμου και της εφαρμογης του ανοιχτου εμποριου και η ευημερια ασιας τουρκιας βραζιλιας οφειλεται οχι σε αυτοδυναμη αναπτυξη αλλα στην αποσπαση πλουτου απο την ευρωπη (και λιγοτερο της ηπα)

καθε νεοπλουτος εκει ειναι οικονομικος "κλεπτης" του ψωμιου του ευρωπαιου λογω πολιτικων επιλογων.

ενας πλουσιος στην τουρκια και την κινα ειναι ενας τουλαχιστον πτωχος συνταξιουχος στην αθηνα σε μαθηματικη συναρτηση

υπευθυνοι για αυτο ειναι οι δυτικοι με τον μονεταρισμο τα ανοιχτα οικονομικα και λογω αυτου και πολιτικα συνορα διχως εξωτερικα συνορα στην ευρωπη (που προκαλεσε και τον σκοπιμο εποικισμο και την φρικτη πολυπολιτισμικοτητα που γεννα νεοκατοχες βαρβαρων νεοαποικισμους και αναγεννα την απειλουμενη εθνικη συνειδηση των λαων και του ψωμιου τους)

το εχομε ξαναπει οι αριστεροι δεν μπορουν να δωσουν απαντηση σε αυτες τις προκλησεις και τα αδιεξοδα γιατι εχουν παγιδευτει στον διεθνισμο τους.για αυτο εχουν εκφυλιστει σε μια δυτικη υποκουλτουρα περιθωριου τις αναρχοκομμουνες οσι δεν ειναι λουστροι και υπηρετουν το αδιεξοδο σαν τους σβομποντα.

και ο διεθνισμος τους καταντα αμεσως ενεργουμενα και ομηρους αυτου που κριτικαρουν

στην καλλιτερη περιπτωση ομηροι στην χειροτεροι νεροκουβαλητες του μονεταρισμου και του εποικισμου των εθνων.

αντι να απορριψουν το μοντελο των ανοιχτων συνορων χωρις ορια θελουν να περιθωριωποιησουν μαζικη αντιδραση μεριδας των εθνων με ποινικες μεθοδους αλα τουρκια προς κουρδους.

ειναι αμετανοητοι και σπερνουν ανεμους για το μελλον.

Ανώνυμος είπε...

Καλά οι "αριστεροί" το ξέρουμε, έχουν "βλάβη στα κρανία" εκ "πεποιθήσεως", αλλά κι'αυτοί οι "δεξιοί" ρε παιδί μου, δεν παίζονται....
ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ "ΕΛΠΙΖΟΝΤΕΣ" ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΛΕΜΕ! :-)
AND THE OSCAR OF "FEAR, HORROR AND DESPERATE HOPE", GOES TO...

ΔΕΞΙΟΥΣ -ΕΥΡΩ Μ@ΛΑΚΕΣ- "ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ"!

Ανώνυμος είπε...

Άλλο δεξιοί-Light τύπου Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛ. και ΛΑ.Ο.Σ και άλλο Πατριώτες-Εθνικιστές!