30/9/13

Νομικά και πολιτικά ζητήματα

Λένε οι ποινικολόγοι ότι το «διαρκές αυτόφωρο έγκλημα» της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι δευτερεύον και ότι για να συλληφθούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτεύον έγκλημα όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.
Δηλαδή ο ηθικός αυτουργός θα έπρεπε να αποδεικνύεται ότι μίλησε άμεσα με τον δράστη και να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι τον προέτρεψε να σκοτώσει το θύμα.
Τώρα αν υπάρχει κάποιος ηθικός αυτουργός που προέτρεψε τον δράστη να σκοτώσει το θύμα ίσως το μάθουμε …κάποτε από τα απομνημονεύματα κάποιου… Γκας Αβράκωτου.

Σαν δημοσιογράφο, με ενδιαφέρουν τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της Αμφιάλης που μπορώ να ελέγξω και να διασταυρώσω. Με προβληματίζει το σκηνικό γύρω από τη δολοφονία. Με προβληματίζει η συμπεριφορά του δράστη. Με προβληματίζει το ότι ο σουπερ «κοριός» περίμενε. Και έγραφε . Με προβληματίζει το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε νόμιμα ένα πολιτικό κόμμα του Κοινοβουλίου. Με προβληματίζει το αν το «υλικό» της ΕΥΠ μπορεί να κατατεθεί στο δικαστήριο. Με προβληματίζει το πόσοι χαφιέδες και προβοκάτορες διαφόρων υπηρεσιών παριστάνουν τους φανατικούς χρυσαυγίτες.

Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή δίνει μια πολιτική μάχη για να εμψυχώσει τους φίλους τους οπαδούς και τα μέλη της. Η γραμμή είναι : «Ζήτω ο ελληνικός λαός. Ζήτω ο λαϊκός εθνικισμός. Έλληνες μην κιοτεύετε. Είναι ψεύτες. ΕίΠαραδειγματική κοινοβουλευτική Χούντα. Σαν την Χιλή του Πινοτσέτ που είχε εξελιχθεί σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας πολύ πριν από εμάς.ναι κατοχική κυβέρνηση. Μην τους πιστεύετε! Πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Από την άλλη ο φον Αντωνάκης διακήρυξε από το «Νιουγιόρκ» ότι …
«...Η Ελλάδα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από δύο κόμματα που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της και θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη...»

  Παραδειγματική κοινοβουλευτική Χούντα.
Σαν την Χιλή του Πινοτσέτ, που είχε εξελιχθεί σε χώρα "προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας" πολύ πριν από τους Σαμαρέλους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

XATZAΡΑ ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ.


Σύμβουλος στην κυβέρνηση Σημίτη (Ααρών Αβουρή) ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής!!!


Ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου που στη δίκη της «17 Νοέμβρη είχε συγκρουστεί με την σημερινή Εισαγγελέα του Α.Π Ευτέρπη Κουτζαμάνη τώρα «βάλει» για το πόρισμα που συνέταξε για την Χρυσή Αυγή και κατά... του Εισαγγελέα Βουρλιώτη με σκληρή δήλωσή του πριν λίγο στο Fimotro:

«Επειδή η δικαιοσύνη –αναφέρει ο κ. Γεωργίου- μοιάζει με την γυναίκα του Καίσαρα, που έπρεπε όχι μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος Εισαγγελικός Λειτουργός ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος για να χειριστεί την υπόθεση της Χ.Α. Και αυτό, λόγω της προϋπηρεσίας του σε πολιτική θέση επί κυβέρνησης Σημίτη, αυτήν του συμβούλου του υπουργού δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλο. Σίγουρα ο Άρειος Πάγος έχει άλλους συναδέλφους του, άξιους καθ’ όλα, να φέρουν σε πέρας αυτήν την δύσκολη υπόθεση».