28/9/13

Γνώμη

Καλώς ήλθαμε στην νέα εποχή της «Νέας Ελλάδας»

Το Κράτος της μεταπολίτευσης έκλεισε τον κύκλο του και κατέληξε στο
Από-ΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ . Κράτος σημαίνει δύναμη. Και σήμερα γίνεται επίδειξη της δύναμης των μηχανισμών της εξουσίας .

Οι συλλήψεις του Γ.Γ και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποτελούν αναμφίβολα πολιτική και δικαστική εκτροπή, στο πλαίσιο της «άμυνας του κλεπτοκρατικού και φαυλοκρατικού Καθεστώτος».

Οι συλλήψεις των βουλευτών προφανώς έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος. Διότι σύμφωνα με το άρθρο 62 παρ. 1, «όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος». Σύμφωνα δε με την παρ. 4 του άρθρου 62 , «δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα». Επομένως, για να συλληφθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα χρονικά όρια του αυτοφώρου, σύμφωνα με το άρθρο 242 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θα έπρεπε να τελέσουν κακούργημα το οποίο όμως δεν περιγράφεται στις εννέα σελίδες του πορίσματος Βουρλιώτη, που αναφέρει ότι «δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση».
Η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση όμως είναι διαρκής και δεν εμπίπτει στο αυτόφωρο.

Όπως διαδίδεται, στο 9σέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αποδίδονται κατηγορίες για 5 δολοφονίες. (Μια του Π. Φύσσα και 4 αλλοδαπών, για τις οποίες όμως το αυτόφωρο έχει παρέλθη προ πολλού) .Για «δολοφονική επίθεση» σε βάρος μελών του ΚΚΕ στη Νίκαια, και ακόμη περιλαμβάνονται κατηγορίες, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες που δεν είναι κακουργήματα , και για βομβιστικές επιθέσεις στον Βόλο. Επίσης υπάρχουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμούς σε αλλοδαπούς μικροπωλητές από τους οποίους αποσπούσαν χρήματα .

Η βάση της νομιμότητας των ενεργειών του κράτους και της δικαιοσύνης για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, είναι τουλάχιστον αμφίβολη και υπάρχει η αίσθηση ότι όλα γίνονται κατόπιν «έξωθεν» εντολών και οδηγιών. Η κυβερνητική αποφασιστικότητα θυμίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όλα αυτά όμως παραπέμπουν έντονα στο «Volksgerichtshof» και όχι σε «δημοκρατία» και Κράτος Δικαίου. 

Οι διώξεις είναι πολιτικές. Η πολιτική ουσία είναι ότι η Φαυλοκρατία-Κλεπτοκρατία και οι ξένοι προστάτες της δεν αφήνουν περιθώρια για να πολλαπλασιαστούν οι φωνές αυτών που έχουν αντιρρήσεις. Αυτό είναι το μήνυμα προς όλους. Όποιος δεν το καταλάβει θα κάνει παρέα στον Μιχαλολιάκο.

Έτσι σε αυτή τη φάση αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχα όταν έλεγα ξανά και ξανά, ότι ο πόλεμος με την παγκόσμια διακυβέρνηση και την ιουδαϊκή χούντα δεν διεξάγεται στα στενά της Νίκαιας και του Άγιου Παντελεήμονα. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχα όταν έλεγα άλλο ακτιβοσμός και άλλο πολιτική. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχα όταν έλεγα ότι το εθνικιστικό πατριωτικό κίνημα είναι δημοκρατικό και μόνο σαν δημοκρατικό μπορεί να επιβιώσει. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχα όταν έλεγα ότι χρειάζεται συνθετική και όχι σεχταριστική λογική.

Από εδώ και μπρός οι πολιτικές αποφάσεις της Χρυσής Αυγής δεν θα ληφθούν εν θερμώ. Κέντρο των εξελίξεων θα είναι η ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα περισσότερα μελή της Πολιτικής Επιτροπής. Η «γραμμή» του Μιχαλολιάκου τώρα είναι «αυτοσυγκράτηση». Όχι συγκεντρώσεις, και όχι ακτιβισμός δυσαρέσκειας, μέχρις ότι ληφθούν οριστικές αποφάσεις, για τις παραιτήσεις και τις εκλογές.
 Ερώτημα παραμένει αν στις εκλογές που έρχονται θα κατέβουν ως Χρυσή Αυγή ή με άλλο όνομα.

Σπύρος Χατζάρας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πάλι λες σάχλες όπως στις εκλογές που έλεγες ότι η χρυσή αυγή θα πάρει ψήφους μόνο στην αθήνα και οι δημοσκόποι θα τρίβουν τα ματια τους

σου θυμίζω όταν σας μπαγλαρώσανε έξω από την βουλή χωρίς να κάνετε τίποτε.

από την πρώτη μέρα η χρυσή αυγή κατηγορείται για επιθέσεις με ψευδομάρτυρες, έκανε δεν έκανε ακτιβισμό θα τους συλλαμβάνανε έστω και με προβοκάτσια όπως τώρα

αυτό δυναμώνει την θέση της

η κυβέρνηση δίνει το μύνημα ότι και τα χαράτσια να πληρώσεις θα πας φυλακή λόγω συνειδήσεως είτε λόγω άμυνας αν στην πέσουν 30 αναρχικοί και μαχαιρώσεις κανέναν για να σωθείς

μην προτρέχεις, εγώ πιστέυω ότι το πάει πολύ καλά η χρυσή αυγή.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα λέγαμε. Όταν η ΧΑ έγινε μοναδικός εκφραστής του εθνικού-πατριωτικού χώρου, δεν έγινε τυχαία. Την ΧΑ "την είχαν" και μπορούσαν να την λιώσουν όποτε ήθελαν. Την άφησαν να μαζέψει όλη την αντίδραση και αγανάκτηση, μέχρι να γίνει "επικίνδυνη"... Στο μεταξύ δεν μπορούσε να δημιουργηθεί σοβαρό πατριωτικό μέτωπο, για ουσιαστική αλλαγή...

Οι αριστεράντζες οι αντιρατσιστές τώρα κάνουν πάρτυ. Ούτε κουβέντα για τις παρακολουθήσεις εδώ και 1 χρόνο. Οι αναρχικοί δεν καίνε ούτε ΑΤΜ. Πάνε για κυβέρνηση...
Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που νόμιζαν ότι θα κάνουν επανάσταση και θα ρίξουν ένα καθεστώς με 5 σφαλιάρες και 2 μαχαιρώματα...
Οι πατριωτικές κατακτήσεις, όπως έγιναν, πάνε πίσω, και παίρνουν κεφάλι οι γνωστοί χτεσινοί... Όπως έγινε και με την χούντα, που αμαύρωσε κάθε τι εθνικό για 30 χρόνια...
thouthou

BENEAS GEORGIOS είπε...

http://beneas13.blogspot.gr/2013/09/blog-post_28.html

soulis είπε...

Kαλά μην τό ψάχνεις.Δεν θά γινοταν τίποτα ουτε με τήν δημοκρατικη συνθετικη λογικη πού προτεινεις.
Οχι οταν τις διαταγές τίς δίνει ο Λοντερ ο Χαρρις κλπ.
Οσο θα ησουν εκει στο 1% κανεις δέν θα σου εδινε σημασία.
Αν ομως αποδεικνυοσουν χαρισματικός και επαιρνες κόσμο μαζι σου και πηγαινες στο 10-15 θα αλλαζαν τα πραγματα.Μπορει να μην μπορουσαν να βρουν κατι να χαρακτηρισουν το κομμα σου εγκληματικη συμμορια και εσενα αρχηγό της οπως εκαναν με τους χρυσαυγίτες αλλα θα εψαχναν κατι την προσωπικη σου ζωη κλπ.Αν δεν εβρισκαν και εκει κατι τοτε μαλλον την ωρα που θα οδηγουσες το αμαξι σου θα ξεφευγε απο την πορεια του και θα επεφτε σε κανενα δεντρο οπως εγινε με τον Χαιντερ.
Το λαθος που εκαναν οι χρυσαυγιτες δέν ηταν ο ακτιβισμός του δρόμου αλλα οτι δέν παρατηρησαν και δεν καταλαβαν απο τήν αρχη την μηχανη που τους εστησαν οι διαφορες πρακτορικες μκο το Κεερφα οι γιατροι του κοσμου η ενωση για τα δικαιωματα του ανθρωπου κλπ.
Αυτοι αρχισαν μεθοδικά απο τήν πρωτη στιγμη να σκηνοθετουν επιθεσεις ξυλοδαρμους κλπ μεταναστων να διοχετευουν μετα την ειδηση στους πρακτορες τυπου Κουλογλου και απο εκει σε ολο το διαδικτυο και τα μμε και ο Μιχαλιολακος και οι αλλοι κοιμοντουσαν .Αυτές τις συσσωρευμενες κατασκευασμενες υποθεσεις χρησιμοποιουν τωρα οι εντολοδοχοι δικαστές για να τους χαρακτηρισουν εγκληματικη οργανωση

Ανώνυμος είπε...

"Δημοκρατικές διαδικασίες" ακολούθησε κι ο Καρατζαφέρης με τα γνωστά αποτελέσματα. ΄Εφτασε η συναλλαγή του με το μνημονιακό κατεστημένο για να πάει στα αζήτητα. Και η σημερινή του στάση εναντίον της ΧΑ, τον καταβαραθρώνει ακόμα περισσότερο.
Αυτό που τράβηξε τον κόσμο στη ΧΑ, ήταν η ανυποχώρητη ρήξη με τους πολιτικάντηδες και τις δυνάμεις κατοχής της χώρας, έστω και με άγαρμπο τρόπο. Βέβαια η πολιτική της αφέλεια επέτρεψε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της χώρας να δημιουργήσουν την πλεκτάνη και ενδεχομένως την τελική προβοκάτσια εις βάρος της. Για το λόγο αυτό και επειδή τα προβλήματα που εξέθρεψαν την ΧΑ θα οξυνθούν στο άμεσο μέλλον, προβλέπω αύξηση της επιρροής της.
Γ.Σ.