29/9/13

ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟ!!!!!

Είναι λίγο μπερδεμένο αλλά έτσι στήθηκε το νομικό πλαίσιο των συλλήψεων της ΧΑ.
Η Σύσταση και συμμορία (άρθρο 187 του ΠΚ) είναι διαρκές έγκλημα.
Δεν πραγματώνονται δηλαδή σε μία μοναδική χρονική στιγμή όπως η ανθρωποκτονία, αλλά παρατείνεται και διαρκεί όσο επιθυμεί ο δράστης, ο οποίος έχει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε στιγμή να επαναφέρει τα πράγματα στην νόμιμη κατάστασή .
Στα διαρκή εγκλήματα εκτός από την παράνομη πράξη υπάρχει και η κατηγορία για παραλείψεις που συντηρούν την παράνομη κατάσταση.
Ο Χαρακτηρισμός του διαρκούς εγκλήματος σχετίζεται αποκλειστικά με την πράξη και τη διάρκεια αυτής και όχι με τα αποτελέσματα της.
Από τα ανωτέρω προκύπτει  ότι ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως Εγκληματικής Οργάνωσης έχει πλην των άλλων ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται η κατηγορία της εκ προθέσεως δολοφονίας για την οποίαν μόνο μπορεί να κατηγορηθεί ως «εγκληματική Οργάνωση» (σύμφωνα με το 187 του ποινικού κώδικα) , ως διαρκής και συνεπώς το «αδίκημα» της να θεωρείται αυτόφωρο ώστε να είναι δυνατές οι συλλήψεις που έγιναν και με τον τρόπο που έγιναν.
ΟΚ.Εντάξει.
 Επειδή όμως ο κάθε πολίτης δεν πρόκειται να δώσει εξετάσεις για να πάρει πτυχίο νομικής ,το διαρκές αυτόφωρο μάλλον με «νομικό κόλπο» μοιάζει παρά με δίκαιο.
Μήπως δηλαδή το ζητούμενο δεν ειναι το δίκαιο αλλά η νομοφανής προφυλάκιση για αόριστο χρονικό διάστημα των στελεχών της Χρυσής Αυγής και το στραπατσαρισμά της, με αναπόδεικτες κατηγορίες που μπορεί να ανατραπούν μετα από 18 μηνες στο ακροατήριο;
Και τέλος πάντων κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με όρους δικαίου, την σπουδή, και την μεταφορά ευθυνών στους ώμους των δικαστών.
Εάν δηλαδή ακλουθούσαν το Σύνταγμα τι θα γινόταν. Θα καιγόταν η σούπα;
Και η εκτροπή αυτή από τη νομιμότητα δεν είναι η πρώτη.
Και δεν θα είναι η τελευταία.

  
Ελπίζω να σας φώτισα λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: