29/9/13

Ο Φόβος του λαού

Ο υπέργηρος τέως Κομμουνιστής πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, (γεννήθηκε το 1925, ενώ ο Κάρολος ο επονίτης το 1929), ψάχνει τρόπο μπας και σχηματιστεί νέα κυβέρνηση συνασπισμού για να αποφύγει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά την παραίτηση των υπουργών του Μπερλουσκόνι από την κυβέρνηση Λέτα. 
«Δεν έχουμε ανάγκη από συνεχείς προεκλογικές εκστρατείες. Χρειαζόμαστε συνέχεια στη δράση της κυβέρνησης, αποφάσεις και μέτρα που θα λύσουν τα προβλήματα αυτής της χώρας. Χρειαζόμαστε ένα Κοινοβούλιο που να συζητά και να εργάζεται και όχι να διαλύεται κάθε τόσο», είπε ο ιταλός πρόεδρος.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανησυχεί διότι οι πολιτικές εντάσεις αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για την ιταλική οικονομία, ενώ οι «αγορές» εκφράζουν φόβους ότι η πολιτική κρίση θα προκαλέσει προβλήματα στις προσπάθειες να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της Ιταλίας.
Ο ίδιος φόβος ισχύει και για την ψωροκώσταινα.
Οι Σαμαρέλοι τα είπαν στη Νεα Υόρκη και ο συνταγματολόγος μιλώντας στους δημοσιογράφους, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών. Ανέφερε επίσης ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής λόγω της καταχρηστικής άσκησης της δυνατότητας.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα αν παραιτηθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές. Θα συνεχίσουμε κανονικά να λειτουργούμε την Βουλή».
Και κολοβό κοινοβούλιο. Όλα για τη «σταθερότητα», με τον λαό στη γωνία. Αποφασίσαμε και διατάξαμε.
Δημοκρατία έχουμε ρεε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: