24/9/13

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΕΔ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Καμένη γη η ενημέρωση και ο Παντελής με μούσι


Το προεδρείο του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συγκροτήθηκε σε σώμα με 6 μόνο ψήφους και δυο λευκά και απαρτίζεται, μετά από πολιτική συμφωνία από τα ακόλουθα πολιτικοσυνδικαλιστικά στελέχη:
# Πρόεδρος Μ.Αντωνιάδου ΝΔ και ΠΟΛ-ΑΝ
# Α΄Αντιπρόεδρος Γ. Γιουκάκης, Σύριζα
# Γενική Γραμματέας Μ. Κατσίμη, Σύριζα
# Β΄Αντιπρόεδρος Μ. Διόγος. ΔΗΜΑΡ
# Ταμίας Δ. Κοτταρίδης ΝΔ.

Μια ανάλογη πολιτική συνεργασία εκδηλώνεται ήδη για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την υποστήριξη του νέου προσώπου του προέδρου του.
Βασικός εισηγητής για τις κατευθυντήριες γραμμές και αποφάσεις στην ΕΣΗΕΑ, εξακολουθεί να παραμένει ο Δ.Τρίμης.
Tα άλλα μέλη του ΔΣ είναι, κατά σειρά εκλογής, που δεν ψήφισαν την πολιτική αυτή σύμπλευση είναι οι: Χ.Κυρίτσης, Α.Γυπάκη, Δ. Τσαλαπάτης, Ν. Νταουντάκη, Π.Ράμμος.

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατατέθηκε στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επιστολή-παρέμβαση που αναφέρει τα εξής:

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Οι απαράδεκτες καταστάσεις, οι άθλιες συναλλαγές αλλά και ολέθρια συνδικαλιστικά σφάλματα συγκεκριμένων προσώπων εξακολουθούν να δίνουν τροφή στο μοντέλο του μικρού Παντελή , για δήθεν δημόσια τηλεόραση, με την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να παίζει το ρόλο πολιτικού τροχονόμου.  
Το γεγονός συνδέεται με τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού «δημόσιας» τηλεόρασης, από τον «άμβωνα ανατροπής» των μέχρι προ τριμήνου εργοδοτών του, για τις οποίες οφείλει να υπάρξει άμεση αντίδραση. Βάφτισε έτσι «κρατικοδίαιτους» όλους που είναι απέναντι στη κυβέρνηση εργαζόμενους, ανέργους, απεργούς, συνταξιούχους μια κοινωνία που θέλουν, με το ζόρι να την βάλουν σε διαθεσιμότητα. Και για ξεκάρφωμα κούνησε το δάχτυλο στους δημοσιογράφους προαναγγέλλοντας λουκέτο στο ασφαλιστικό τους ταμείο από το οποίο όμως απαιτεί περίθαλψη γα την οικογένεια του.  
Η κοινωνία βέβαια τον έχει πάρει χαμπάρι, έστω και κρυμμένο τώρα στο μούσι του. Άλλωστε οι πολίτες δεν περιμένουν να μάθουν απ αυτόν τι συμβαίνει . Γνωρίζουν καλά τι έρχεται, με την φθινοπωρινή επέλαση σε βάρος δικαιωμάτων, ελευθεριών και βέβαια σε ότι έχει μείνει ακόμη όρθιο από την ενημέρωση και την δημοσιογραφική λειτουργία.  
Η κυβερνητική αναλγησία όμως διαλέγει κάθε τόσο και δείχνει το πρόσωπο της. Μόνο που ο φόβος πια δεν περνάει. Μόνο αυτό πρέπει να φανεί στη πράξη. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει σήμερα κιόλας η ενδεδειγμένη αντίδραση- απάντηση και από την ΕΣΗΕΑ με βάση και το τεκμήριο από την χθεσινή εκπομπή στο ΜEGA.
Όπως και άμεση παρέμβαση για ακύρωση της υπόγειας συναλλαγής που αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, για τον διορισμό του νέου προέδρου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίζουν ναι και τα υπόλοιπα κόμματα να ρίχνουν λευκό για τον νέο πρόεδρο του ΕΣΡ, που φαίνεται να τον προτείνει η πλευρά Καμένου. Οι ευθύνες όμως είναι συγκεκριμένες. Εκτός κι αν στο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ κάποιοι έχουν συμφωνήσει και με όλα αυτά.

Από την Γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...