27/9/13

ΠΡΟΤΑΣΗ- ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ (styx.gr)

Να πληρώσουν εργοδοτική εισφορά για τα Κυριακάτικα
οι βαρόνοι του Tύπου

Να κλείσει η μαύρη τρύπα του ΕΔΟΕΑΠ με την εργοδοτική εισφορά 7,5 %, που δεν πληρώνουν τα αφεντικά για τα Κυριακάτικα φύλλα και όλα αυτά που χρωστάνε.
Επίσης η απώλεια από το αγγελιόσημο για τους ισολογισμούς που έκανε δώρο η κυβέρνηση στους εργοδότες να αναπληρωθεί με ειδική έκτακτη εισφορά που να επιβαρύνει ους εργοδότες αφού ήδη γλυτώνουν ένα σωρό υποχρεώσεις στο ΙΚΑ και άλλα τόσα από απαλλαγές.
Τα λεφτά μπορεί να τα εισπράττει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να τα αποδίδει αμέσως.

Την πρόταση άμεσης εφαρμογής και απόδοσης για τα οικονομικά του ταμείου κατέθεσε στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, στο ΔΣ της ΄Ενωσης, Δημήτρης Τσαλαπάτης.   
Σε μουδιασμένο ακροατήριο όμως φρόντισαν κάποιοι μανδαρίνοι του ταμείου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, με διαρροές για λουκέτο και με την πλειοψηφία στη διοίκηση του οργανισμού να προσπαθεί , έστω και με την μειοψηφία του προέδρου, να «περάσει» όπως-όπως, καινούργιες περικοπές σε παροχές, για την περίθαλψη και τις συντάξεις.   
Ο κόσμος αγρίεψε όμως με την προκλητική κωλοτούμπα από μέλος του προεδρείου που στο υπόγειο του «Κάραβελ» το έριξε στο καλαματιανό και προσπαθώντας να καλλιεργήσει κλίμα ανθρωποφαγίας, πήγε να βάλει τους ασφαλισμένους να πλακωθούν με τους συνταξιούχους.   
Αποδοκιμάσθηκε όμως ευτυχώς και το αποτέλεσμα ήταν η συνέλευση να μην εγκρίνει τον απολογισμό 2012 της διοίκησης Σπανοπούλου και τον ισολογισμό που αποδείχτηκε διάτρητος με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ορκωτοί λογιστές.

Περιελάμβανε εξ άλλου και απόπειρα νομιμοποίησης της χασούρας από ομόλογα που έσπασε η προηγούμενη διοίκηση, μετά το καταστροφικό κούρεμα του PSI. Το γεγονός άλλωστε εκκρεμεί ως προς τη διερεύνηση του από τις δικαστικές αρχές αλλά και τους οικονομικούς επιθεωρητές .
Δεν υπήρξε όμως απόφαση από την γενική συνέλευση και για τις περικοπές και επισημάνθηκε με έμφαση ότι και όσες έγιναν μέχρι τώρα-κυρίως στην επικούρηση και τα παροχές περίθαλψης- είναι απολύτως παράνομες και οι μέτοχοι-μέλη μπορούν να αξιώσουν αποζημιώσεις.
Θα επαναλάβω, τόνισε στην εισήγηση του ο Δημ. Τσαλαπάτης, για μια ακόμη φορά ότι το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ, με τόσες περικοπές που έχουν γίνει κυρίως τα τελευταία 4 χρόνια οτι είναι κυρίως πρόβλημα εσόδων.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-Οι εργοδότες κρατάνε τα λεφτά από τις εισφορές μας και συστηματικά δεν τα αποδίδουν χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος. Μόνο καμιά μήνυση έτσι για ξεκάρφωμα.
-Το Αγγελιόσημο μας το τρώνε κάθε μέρα και δεν ανοίγει μύτη.
-Ο ΕΔΟΕΑΠ αλλά και το ΤΣΠΕΑΘ χρησιμοποίησαν για να ελέγχουν το αγγελιόσημο την εταιρία ΕΠΑΦΟΣ που κάνει την ίδια δουλειά γα τους εργοδότες Δηλαδή κάποιοι και όχι τυχαία έχουν βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. -Κόπηκαν οι δημοσιεύσεις για τους ισολογισμούς με αποτέλεσμα να χάνονται από εφέτος και μόνο από τα οικονομικά φύλα πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ από ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ. Χώρια αυτά που μας χρωστάνε χρόνια τώρα και δεν τα ζητάμε, επειδή εκτός από τα οικονομικά το πάρτι της διαρροής περνάει και μέσα από κομματικά φύλλα.
-Έγινε το πραξικόπημα στην ΕΡΤ Χάνονται άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση από το αγγελιόσημο και κάπου 700 χιλιάδες από εισφορές.
-Υπάρχει από το 2006 ρύθμιση (Ν. 3470/2006 άρθρο 24) γα να πληρώνουν αγγελιόσημο για ισολογισμούς και διαφημίσεις ΔΕΚΟ, κινητή τηλεφωνία ΔΕΗ, Πετρέλαια, Τράπεζες Και μάλιστα αναδρομικά. Δεν ασχολείται κανείς.Τόσο προκλητικά μάλιστα που η στάση αυτή κινεί υποψίες. Μιλάμε γα δεκάδες εκατομμύρια που αφορούν την δεκαετία 2004-2013 και τα οποία δεν έχουν παραγραφεί. Δεν τα αγγίζει κανείς. Έθαψε το θέμα το σύστημα Ελένη και οι επίγονοι συνεχίζουν. Μερτικό απ αυτά όμως δικαιούνται και τα ταμεία αλληλοβοήθειας των ενώσεων. Αλλά και η ΕΣΗΕΑ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΌΙΔΟ. Σήμερα κιόλας ελάτε να τα κυνηγήσουμε. Ελάτε να τα μαζέψουμε. Υπάρχει τρόπος σας έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο από καιρό.
Η πρόταση βόμβα όμως για άμεση παρέμβαση είναι η εξής:
Αντί να βάζετε χαράτσι στους εργαζόμενους στους νέους, τόνισε ο
Δ. Τσαλαπάτης, ζητήστε να πληρώσουν και πρόσθετη εργοδοτική εισφορά για τον ΕΔΟΕΑΠ οι εργοδότες. Και βάλτε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να την εισπράξει, μαζί με την εισφορά 7,5 % που χρεωστάνε τα αφεντικά από τα Κυριακάτικα φύλλα.
Η τρικομματική χάρισε στα αφεντικά το αγγελιόσημο ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΙΟΝΕΊ ΕΡΓΟΔΤΟΙΚΉ ΕΙΣΟΦΡΟΡΑ από τους ισολογισμούς και ΤΏΡΑ λείπει από τα ταμεία μας. Να πληρώσουν αμέσως ΚΑΙ εργοδοτική εισφορά ΜΑΖΊ ΜΕ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΆΝΕ ΓΙΑ ΤΑ κυριακάτικα. Είναι εφικτό. Και είναι δίκαιο. Είναι όμως και αυτά ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ για την εργατική εστία που έχει κλείσει αλλά και το ΔΛΟΕΜ .
Οι εργοδότες έχουν απαλλαγεί.Συνεχίζουν όμως οι μισθωτοί. Είναι ένα σωρό λεφτά που σπρώχνει η Κυβέρνηση για να κλείσει τρύπες στο ΙΚΑ. Αυτά που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης να τα παίρνουν τα δικά μας Ταμεία, ό ΕΔΟΕΑΠ που είχε κάνει και τη σύμβαση με την Εργατική Εστία. Καταγγέλθηκε επίσης ο τι:
# Τον περασμένο Μάρτιο κάποιοι φρόντισαν να δραπετεύσουν από τον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς να δώσουν λογαριασμό για όσα έγιναν, τα κεφάλαια που χάθηκαν, για σπατάλες, προσλήψεις και ένα σωρό παρατράγουδα αφήνοντας μας για κληρονομιά, στην κυριολεξία, ένα μπακάλικο.
# Στις εκλογές που έγιναν, άρον-άρον, δεν υπήρξε απολογισμός από τους δραπέτες, ούτε βέβαια μια πειστική απάντηση γα το τι έγινε ή τι μας περιμένει.
# Στην ουσία οι εκλογές του Μαρτίου στον ΕΔΟΕΑΠ έγιναν στα τυφλά και έβγαλαν, με τον τρόπο που έγιναν και οι γενικές συνελεύσεις, και συγκεκριμένα πρόσωπα με σκιές από την περασμένη διοίκηση που βρίσκονται εδώ
# Ανάμεσα σε όλα αυτά είναι βέβαια η πολύκροτη υπόθεση των αποθεματικών που χάθηκαν και οι ευθύνες για αυτά όπως και για τα ομόλογα που όπως φαίνεται έσπασαν. Το τραγικό είναι ότι αποδείχθηκε φούσκα, η δήθεν προσφυγή για το PSI. Όπως μας είπαν κατέπεσε. Και αυτό ήταν κάτι που το ήξεραν από την πρώτη στιγμή αυτοί που το χειρίσθηκαν, όπως το χειρίσθηκαν. Όσο για τις αγωγές αποζημίωσης είναι μάλλον στο ίδιο κλίμα. Πάει περίπατο.   
Η μήπως-δήθεν- δεν ήξερε η προηγούμενη διοίκηση ότι όσοι πήραν μέρος στη διαδικασία του PSI δεν έχουν φυλαγμένη την πλάτη τους με ρητή πρόβλεψη στο νόμο; Μιλάμε για διοικήσεις Τραπεζών και όχι μόνο.
# Όλα τα ανοικτά ζητήματα και οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν στον Ταμείο μας και έχουν σχέση με παράνομες αποφάσεις για περικοπές σε παροχές, περίθαλψη, πρόνοια, επικούρηση, για έργα βιτρίνας για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους εργαζόμενους, επιστημονικό αλλά και διοικητικό προσωπικό είναι το κρίσιμό μέγεθος. Υπήρξαν χαριστικές ρυθμίσεις .Τώρα βγαίνουν κι αυτά.   
Θα έπρεπε λοιπόν πριν από όλα να έχει προηγηθεί απογραφή αναλυτική και πλήρης πριν φτάσουμε στη συζήτηση. Nα τα ξέρουμε όλα. Τι είχαμε, Τι χάσαμε, Τι έχουμε. Που βρίσκονται. Που πάμε.Τι κάνουμε.
Αντί για αυτό εντελώς αβασάνιστα ο φρέσκος που προεκλογικά μας πλασάριζε με την μπροσούρα του στη σελ 7 ως λύση τις ασφαλιστικές εταιρίες, τώρα μιλάει για περικοπές και ξερό ψωμί, παρέα με την Ελένη.
Και στήνει σκηνικό ανθρωποφαγίας…σε κλίμα τρόικας.
Στην προχθεσινή συνάντηση με την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ το νέο προεδρικό σχήμα στην ΕΣΗΕΑ, συμφώνησε και με στόμφο ακούσθηκε το πρωτοφανές ότι είναι ανάγκη οι επώδυνες περικοπές, δήθεν για να μείνει ο ΕΔΟΕΑΠ.
Τύφλα να έχει ο Άδωνις με το βερίκοκο και εισιτήριο 25 ευρώ μόνο για να μπεις σε νοσοκομείο. Κάθε φορά η εύκολη λύση επειδή μας θεωρούν εύκολα θύματα. Λες και έτσι θα σωθεί το Ταμείο. Την πάρτη τους κοιτάνε να βολέψουν αυτοί που τα ψήφισαν. Και ευτυχώς δεν τα ψήφισαν όλοι.
Πέρα από το 6-1 υπάρχουν και δύο άλλοι συνάδελφοι που προτείνουν δημοψήφισμα. Ε λοιπόν συνάδελφοι, όχι... Δεν θα πάρουμε άλλες περικοπές.
Το παραμύθι δεν πάει άλλο.
Από το 2010 μέχρι σήμερα η προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, (αυθεντικός λαγός του Λοβέρδου), άφησε για τρία χρόνια 2010-2012 όλες τις παροχές παγωμένες και αφού πρώτα τις κούρεψε ο ο πληθωρισμός μετά άρχισε το δικό της κούρεμα.
Πρώτος, απ όλα τα ταμεία ο ΕΔΟΕΑΠ, άρχισε τις περικοπές.
# κόπηκαν επιδόματα ( βρεφονηπιακό, καλοκαιρινό ) προνοιακά
# αυξήθηκε η συμμετοχή στα φάρμακα και στις εξετάσεις που ταυτόχρονα οι τιμές τους μειώθηκαν
# οδοντιατρικά και γυαλιά ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο
# επίδομα τοκετού , εξωσωματική, ειδικά σχολεία
# ιατρικές επισκέψεις φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες Παντού σφαγή…  
Μέσα στο 2012 έγινε και το μεγάλο ανοσιούργημα με τις επικουρικές συντάξεις ‘Έγινε πρώτα το κόλπο γκρόσσο και μετά τις αυξήσανε λογιστικά αλλά στα χαρτιά Και ύστερα τις έκοψαν και με το παραπάνω. Με την…δικαιολογία μήπως κοπούν κάποιες μηνιαίες επικουρήσεις από την τρόικα.
Το παίξανε τρόικα στη θέση της τρόικας. Αθροίστηκαν λοιπόν όλα τα ποσά που αναλογούσαν, ετησίως, σε κάθε συνταξιούχο και διαιρέθηκαν δια 14 με αποτέλεσμα να εμφανίζονται παχυλές συντάξεις. Οι αυξημένες πλέον αυτές συντάξεις από την 1-5-2012 μειώθηκαν κλιμακωτά από 9- 19%.
Επιβλήθηε και πρόσθετη κράτηση 3% για περίθαλψη που ήδη κουτσουρεύτηκε. Στους δικαιοδόχους τα ποσοστά μείωσης ήταν 20-45% .Μιλάμε δηλαδή για τριπλή σφαλιάρα με μειώσεις από τον πληθωρισμό, την ύφεση την δημιουργική λογιστική αλλά και τις ειδικές αποφάσεις του Απριλίου του 2012.
Και τώρα μαγειρεύουν καινούργιο κούρεμα.  Αφού πρώτα έγινε μια άλλη υπόγεια σφαγή στις παροχές με το νέο κανονισμό υγείας.
Τέρμα τα παιχνίδια με τη ζωή μας. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι δική μας υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: