7/5/14

Προκαταρτική συμφωνία Ρωσίας -Γερμανίας για το Ουκρανικό


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ Ντίτερ Μπουρχάλτερ σήμερα στην Μόσχα, αφού επανέλαβε ότι 
 η Ρωσία ζητά την άμεση παύση όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη νότιο -ανατολική Ουκρανία, και αφού χαιρέτισε την απελευθέρωση από τις φυλακές του Κιέβου του ηγέτη των ρωσοφώνων του Ντονιέτσκ κ. Πάβελ Γκουμπάρεφ, τόνισε ότι περιμένει την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την έναρξη απευθείας διαλόγου μεταξύ του Κιέβου και της Νοτιοανατολικής της Ουκρανίας και κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να διακόψουν τις επιχειρήσεις κατά των ρωσόφωνων πολιτών και παράλληλα ζήτησε από τους υποστηρικτές της ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας να αναβάλουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σχετικά με το καθεστώς των περιοχών τους που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 11 Μαΐου.

Ο Ρώσος πρόεδρος μάλιστα τόνισε ότι τα δυτικά κράτη μοιράζονται την ευθύνη για την ουκρανική κρίση και ότι οι δηλώσεις της Δύσης πως «το κλειδί για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία βρίσκεται στη Ρωσία είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που εφευρέθηκε από τους δυτικούς οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια αδιέξοδη κατάσταση .

Ο προεδρικός υποψήφιος (της Γκαργκίλλ) Πέτρο Πορόνσεκο, μετά τη συνάντηση του με την Μέρκελ στο Βερολίνο είπε ότι ήταν έτοιμος να συζητήσει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη χώρα σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές , αλλά μόνο αφού αποκατασταθούν ο «νόμος και η τάξη αποκαθίσταται». «Είμαστε έτοιμοι να διεξαγάγουμε δημοψήφισμα μετά τις προεδρικές εκλογές , αλλά όχι υπό την απειλή των όπλων», είπε , τονίζοντας επίσης ότι είναι έτοιμος να συζητήσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Ρώσος πρόεδρος σήμερα τόνισε ότι οι άνθρωποι στην Ουκρανία «πρέπει να καταλάβουν πώς τα δικαιώματά τους θα είναι εγγυημένη μετά τις εκλογές» .

Στη Συμφωνία Μέρκελ-Πούτιν-Πορόσενκο-ΟΑΣΕ δεν περιλαμβάνεταο η Γιούλια Τιμοσένκο που ζητούσε τρίτο γύρο της επανάστασης μετά τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου. Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου, «αν η Ουκρανοί εκλέξουν άλλο υποψήφιο, τότε δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί ένας τρίτος γύρος επανάστασης». Εάν συμφωνήσουν και οι Αμερικανοί στο σχέδιο Μέρκελ-Πούτιν, τότε θα γίνει η Γενεύη 2, που προτείνει το Βερολίνο.

-KIEV, May 07. /ITAR-TASS/. The International Monetary Fund (IMF) aid package for Ukraine includes enough funds to cover its debt for gas supplies. Τhe package aid is structured in such a way as to allow Ukraine to pay its gas debts and fulfill its main obligations based on the gas price of $385 per 1,000 cubic metres .The price should be discussed by Naftogaz of Ukraine and Russia’s Gazprom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...