20/6/14

Άλλοι νομιμοποιούν την παράγκα του Καψή απ΄το παράθυρο

Κι άλλοι αναγκάζονται να δώσουν πίσω 
 την περίθαλψη ανέργων

Ανοίγει ο δρόμος για δωρεάν περίθαλψη, στους άνεργους και απλήρωτους συναδέλφους. Αυτό προβλέπει ρύθμιση για όσους πέταξε στο δρόμο το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ.
Μετά την παρέμβαση της ΚΕΔ στη ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ και την καταγγελία για όσα συνέβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, πέντε από το ΔΣ του ασφαλιστικού οργανισμού ψήφισαν:
 οι συνάδελφοι της ΕΡΤ να έχουν για έναν ακόμη χρόνο περίθαλψη με συμμετοχή μόνο 21 ευρώ το μήνα και τα οποία στην χειρότερη περίπτωση θα παρακρατηθούν από το εφάπαξ τους –όταν και εφόσον συνταξιοδοτηθούν.
Μένει όμως ανοικτό το θέμα οι διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να καλύψει την δαπάνη αυτή, όπως οφείλει και επίσης να καταβάλει αμέσως το ποσό των έξι εκατ. ευρώ, το όπως αποκάλυψε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τσαλαπάτης, είναι χρήματα που τα χρωστάει η κυβέρνηση από τη ζημία που προκάλεσε με το λουκέτο στην ΕΡΤ στο λογαριασμό ανεργίας του ΤΣΠΕΑΘ και στα οικονομικά του ΕΔΟΕΑΠ.
Η ΕΡΤ ουδέποτε κατέβαλε, ως εργοδότης, εισφορά για την ανεργία.
Δεδομένου ότι αυτή καλύπτεται στη συγκεκριμένη περίπτωση από το αγγελιόσημο, γεγονός που ενισχύει τη θέση του κλάδου, ότι το αγγελιόσημο αποτελεί εργοδοτική εισφορά, αλλά και υποχρέωση του δημοσίου για την υποχρεωτική τριμερή χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ όμως, ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχη ρύθμιση δωρεάν περίθαλψης, για όλους τους άνεργους και απλήρωτους -που είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ- και αποδεικνύει ότι η διοίκηση Σπανοπούλου θα μπορούσε να το έχει αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο από χρόνια.
Προκλητική παραφωνία στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος η αποχώρηση από τη συνεδρίαση ώστε να μην ψηφίσει του γγ του ΕΔΟΕΑΠ που ακριβώς την προηγούμενη ποζάριζε στο καφέ μπαρ ΕΣΗΕΑ, με την συνδικαλιστική του συνέταιρο και πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τον διαφημιστή του συστήματος Μαξίμου.
Αποχώρησαν επίσης από τη συνεδρίαση και οι δύο εκπρόσωποι της ΕΠΗΕΑ, ενώ ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ που παρέμεινε ψήφισε αρνητικά.
Η στάση του γγ του ΕΔΟΕΑΠ, απασχολεί, όπως φαίνεται και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενώπιον του οποίου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις, για τον ισχυρισμό του ότι η απόφαση για την διαγραφή Κεδίκογλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, δήθεν συνιστά «πολιτική δίωξη».
Στο ίδιο κλίμα όμως, της κυβερνητικής πολιτικής για χειροπέδες στην ενημέρωση, κινείται δυστυχώς και η πλειοψηφία του νέου ΔΣ της Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), η οποία στις εκλογές για εκπροσώπους εργαζομένων, περιλαμβάνει και την παράγκα του Καψή (ΝΕΡΙΤ).
Φαίνεται πως με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται κυβερνητικό σχέδιο για νομιμοποίηση ως δήθεν δημόσιας τηλεόρασης, ενός παραρτήματος του υπουργείου Οικονομικών, που χρησιμοποιεί νοικιασμένους δημοσιογράφους από άλλη υπηρεσία του ίδιου υπουργείου (ΔΤ).
Στη συγκεκριμένη υπηρεσία όμως, απασχολείται ήδη και ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ (που είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ) ενώ από τα ίδια πρόσωπα ξεκίνησε πριν από την περίοδο 2010-11 η κατάργηση των ΣΣΕ των δημοσιογράφων, με την συνδικαλιστική παραχώρηση στο εκδοτικό συγκρότημα Β. Ελλάδας (Μπόμπολας –Ψυχάρης), οι δημοσιογράφοι να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών έως ότου απολυθούν.

 Πηγή www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: