Με έξι αρχές απάντησε το ΚΚ Κίνας στον αναπτυξιακό πόλεμο των ΚΟΧ, της Ράντ Κορπορέισιον κλπ.. «Ειρηνική Ανάπτυξη». Υπάρχει ειρηνικός δρόμος για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. «Ο κόσμος είναι αλληλοεξαρτώμενος». Στις διεθνείς σχέσεις πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες της αγοράς. (Συμφωνίες Κυρίων , τιμιότητα και δίκαιο.)
Οι Κινέζοι εγγυώνται την παγκόσμια αγορά και τα κέρδη από την «πράσινη ανάπτυξη» και την κλιματική αλλαγή.
Ο Κινέζος πρόεδρος αφού είπε μια κινέζικη σοφία, «όποιος δείχνει τα μπράτσα του το κάνει από φόβο», παρουσίασε την Κινέζικη αναπτυξιακή απάντηση 6 σημείων, με την οποία διακήρυξε ότι παρά την προσωρινή τακτική συμμαχία του με τη Μόσχα απέναντι στην Αμερικανική απειλή, είναι στρατηγικά προσανατολισμένο στην παγκόσμια διακυβέρνηση και την παγκόσμια Αγορά.
Καλεί τις δυνάμεις της αγοράς των ΗΠΑ να «σεβαστούν» την Εθνική Κυριαρχία των Κρατών, και να πάψουν τις επεμβάσεις στις «εσωτερικές υποθέσεις» των άλλων, όπως συμφώνησε με τον Πούτιν, τους ζητάει να σταματήσουν την υποστήριξη του σαλαφισμού και του βαχαμπισμού, και προσφέρει Κοινή Ασφάλεια, παγκόσμια αγορά και Παγκόσμια Διακυβέρνηση. (Τύπου Συνομοσπονδίας, όμως)
Ο Κινέζος πρόεδρος θύμισε χθες ότι στις 29 Ιουνίου 1954, οι ηγέτες της Κίνας, της Ινδίας και της Μιανμάρ, έθεσαν πρώτοι τις τέσσερεις βασικές αρχές που επέτρεπαν την «ειρηνική συνύπαρξη», οι οποίες ήσαν:
-Ο αμοιβαίος σεβασμός της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας,
- Η αμοιβαία μη επίθεση, (mutual non-aggression)
- Η μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου,
-Η αρχή της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους,
Αυτές οι «αρχές» για την «ειρηνική συνύπαρξη», σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ, με τη ραγδαία επέκταση της παγκοσμιοποίησης σε έναν ολοένα και πιο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, έχουν γίνει όλο και πιο σημαντικές για τις διεθνείς σχέσεις «όσο ποτέ άλλοτε», και υπό τις σημερινές συνθήκες, η «ειρηνική συνύπαρξη», θα πρέπει να στηρίζεται σε έξι πτυχές:
-Κυριαρχία και ισότητα, (sovereign equality)
- Κοινή Ασφάλεια,
-Ειρηνική ανάπτυξη,
-Επωφελής συνεργασία
- Ένταξη και αμοιβαία μάθηση, (inclusiveness and mutual learning),
- Τιμιότητα και δικαιοσύνη (fairness and justice).
H Κίνα απευθυνόμενη προς όλους πρότεινε:
-Να μην
επιτρέπεται κανενός είδους επέμβαση σε ότι αφορά στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας. Καμιά δικαιολογία με βάση τα κοινά συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας δε επιτρέπει την υποκίνηση εσωτερικών αναταραχών, την υποστήριξη αποσχιστικών κινημάτων και την ανατροπή νόμιμων κυβερνήσεων.
Οι ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών, υπό το πρόσχημα του «ανθρωπισμού» και του «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» έχουν θέσει σε αμφισβήτηση τη διεθνή τάξη και έχουν προκαλέσει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.
- Το ζήτημα της διεθνούς ασφάλειας στην εποχή μας, πρέπει να στηρίζεται στη συνεργασία και να επιδιώκει την κοινή ασφάλεια για να είναι βιώσιμο. Κανείς δεν μπορεί να είναι αφαλής σε βάρος των συμφερόντων του άλλου. Η διεθνής και περιφερειακή συνεργασία θα πρέπει να επικεντρωθεί στους αυξανόμενους ασύμετρυς κινδύνους και την τρομοκρατία. Οι χώρες πρέπει να επιλύουν τις διαφορές τους με διάλογο και διαπραγματεύσεις.
- Η «ειρηνική ανάπτυξη» αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Κίνας για την αειφόρο ανάπτυξη. Όλες οι χώρες θα πρέπει να υποστηρίξουν μια ανοικτή παγκόσμια οικονομία, και οι αναπτυγμένες χώρες αναλάβουν περισσότερες ευθύνες, ώστε να οικοδομηθούν πιο ισότιμες και ισόρροπημένς διεθνείς σχέσεις.
- Η αμοιβαία επωφελής συνεργασία αναφέρεται σε ζητήματα πέραν της ασφάλειας και της οικονομίας, και καλεί τις χώρες να αναλάβουν κοινές ευθύνες, για την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
- Ένταξη και αμοιβαία μάθηση σημαίνει όχι αποκλεισμούς, και αντιμετώπιση του σαουδαραβικού βαχαμπιτισμού που απειλεί και την Κίνα. Οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ,τη Λιβύη και τη Συρία, δείχνουν «έλλειψη σεβασμού και ανεκτικότητας» μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών . Με την αποδοχή της πολυμορφίας των πολιτισμών, που επικοινωνούν μεταξύ τους με βάση την ισότητα, την υποδοχή και την αμοιβαία μάθηση, μπορεί ο κόσμος να ζήσει μακροπρόθεσμη ειρήνη.
- Η Τιμιότητα και η δικαιοσύνη είναι βασικά άνοιγμα στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους του Κόσμου. Στον Τρίτο Κόσμο που μίλαγε κάποτε ο Τσε, αλλά και ο ΜΑΟ. Τα νόμιμα δικαιώματα των αναπτυσσόμενων χωρών θα ικανοποιηθούν μέσα από τον εκδημοκρατισμό, τη νομιμότητα και τον εξορθολογισμό των διεθνών σχέσεων, καθώς και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην διακυβέρνηση του Κόσμου.
«Η Κίνα δεν θα επιδιώξει την παγκόσμια ηγεμονία, ακόμη και αν μεγαλώνει και γίνεται ισχυρότερη», δεσμεύτηκε ο Σι Τζινπίνγκ. «Αυτή είναι μια στρατηγική επιλογή της Κίνας», είπε.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου