29/6/14

Η «εκεχειρία» Μέρκελ-ΕΕ



Όπως ανακοίνωσε ο στρατιωτικός διοικητής του Σλαβιάνσκ Ιγκόρ Στρελκοφ, σήμερα ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε το Σλαβιάνσκ από τις θέσεις του στο ύψωμα Καρατσούν , ενώ Ελεύθερος Σκοπευτής πυροβόλησε και σκότωσε την Βέρα Κοστένκο μέσα στο διαμέρισμα της στον 9 όροφο πολυκατοικίας.
(Πρόκειται για καθαρά τρομοκρατική πράξη).
Από τον βομβαρδισμό στο Σλαβιάνσκ υπάρχουν και άλλοι νεκροί.

Παρά την επίσημη «εκεχειρία» οι δυνάμεις του Κιέβου προσπάθησαν χθες να καταλάβουν τη μεθοριακή διαβάση Gukovo που βρίσκονται στον έλεγχο των ανδρών της πολιτοφυλακής της ΛΔ. Λουγκάνσκ. 
 Από τον βομβαρδισμό τρεις οβίδες έπεσαν στο έδαφος της Ρωσίας στην περιοχή του Ροστώφ. Μια οβίδα έπεσε κοντά στο ρωσικό φυλάκιο, μια εξερράγη στο χωριό Vaseckiy Krasnosulinsky, και μια άλλη στο χωριό Σάχτα-24.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ ετοιμάζεται για αεροπορικές επιδρομές και ανακοίνωσε ότι στηδιάθεση των πολιτών θα βρίσκονται 65 καταφύγια.

O πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΛΔ. Λουγκάνσκ Βαλέρι Μπολότοφ δήλωσε σήμερα ότι «δεν έχει υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός», ότι «αεροσκάφη πετούν πάνω από το Λουγκάνσκ», ότι, «ο ουκρανικός στρατός μετακινεί τις μονάδες του» και υπογράμμισε ότι
«οι διαπραγματεύσεις με το Κίεβο είναι αδύνατες μέχρι να αποσύρει τα στρατεύματα του».
Ο Μπολοτόφ, προέβλεψε ότι οι μάχες θα ενταθούν μόλις εκπνεύσει η δήθεν εκεχειρία τη Δευτέρα.

Ο Γαλλογερμανικός άξονας   της ΕΕ προσπαθεί από την πλευρά του,  αλλά με τους αμερικανούς ως υποβολείς δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα.
Σήμερα στο Κίεβο η αμερικανική φάλαγγα έκανε διαδήλωση απαιτώντας περισσότερο αίμα ενώ ο Φρανσουά και η Άνγκελα μίλησαν «πάνω από δύο ώρες» με τον Πούτιν και τον Ποροσένκο όπως ανακοίνωσε, το Elysee.
Ο Γαλλογερμανικός άξονας ζητάει μάταια, συγκεκριμένα βήματα, παράταση της εκεχειρίας και εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: