25/6/14

Έφτασε η σιωπηλή επανάσταση του φορολογούμενου

Η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι πατριωτική πράξη, και είναι νόμιμη αντίσταση κατά της βίας των απειλών και των εκφοβισμών των σφετεριστών της εξουσίας . Η βάση της εξέγερσης των κυριάρχων πολιτών είναι το δικαίωμα τους να προστατεύονται από την υπέρμετρη φορολογία, και να μην πληρώνουν τους άδικους φόρους.

Του Σπύρου Χατζάρα

Η αρχική προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έληξε στις 30 Μαΐου,
αλλά και οι φορολογούμενοι πήγαν πάσο , οπότε δόθηκε άτυπη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου είχαν υποβληθεί 2.391.945 φορολογικές δηλώσεις.
Μετά τις «διευκρινήσεις| και τις απειλές ότι, «για να καταβληθεί η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων πρέπει να υποβληθεί η φορολογική δήλωση», προστέθηκαν περίπου 900.000 και έφτασαν σχεδόν τις 3,2 εκατ. δηλώσεις.

Απομένουν 2,6 εκ. μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά και άνεργοι, που κάνουν το σωστό. Η μαζική «άρνηση» υποβολής φορολογικής δήλωσης γίνεται αυτοβούλως. Χωρίς να ακολουθήσουν οδηγίες από τις τηλεοράσεις ή τα κόμματα. Τι άλλο θα μου κάνουν , σου λένε; Αφού την ακίνητη περιουσία την έχουν κατασχέσει, και τους λογαριασμούς τους έχουν δημεύσει. Ας μας πάνε όλους φυλακή.

 Άλλωστε μόνο εγώ έλεγα από το 2010 ότι η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης, αποτελεί την πιο επαναστατική πράξη. Ότι αποτελεί τη μόνη σίγουρη αμφισβήτηση της νομιμότητας της κυβέρνησης, αμφισβήτηση της νομιμότητας του «μνημονίου», και των συμφωνιών της κυβέρνησης των δοσίλογων με τους «δανειστές». 
  Ο «επαναστατικός» ΣΥΡΙΖΑ δεν καλεί τους πολίτες σε φορολογική επανάσταση, ούτε η «επαναστατική» ΚΚΕ ΕΠΕ, που καλεί τους πολίτες να μην πληρώνουν τα διόδια αλλά δεν έχει αντίρρηση να πληρώνουν τους φόρους τους στην Τρόικα.
Ούτε καν η Χρυσή Αυγή δεν καλεί ,από τη φυλακή, τους φίλους της να μην υποβάλουν φορολογική δήλωση, για να μην αναγνωρίσουν και νομιμοποιήσουν την κυβέρνηση και το μνημόνιο. Και όμως , πάνω από 2,5 εκ. βγήκαν στο βουνό και αμφισβήτησαν το δικαίωμα της δήθεν κυβέρνησης , να επιβάλλει άδικους φόρους, και να εισπράττει χρήμα υπέρ των δανειστών.

Πριν από 800 χρόνια, ( το 1215 μΧ), η Μάγκνα Κάρτα, η βάση των «ανθρώπινων δικαιωμάτων» του κοινοβουλευτισμού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού , κατοχύρωσε, το δικαίωμα όλων των ελεύθερων πολιτών να κατέχουν και να κληροδοτούν περιουσία και να προστατεύονται από την υπέρμετρη φορολογία.
Η βάση της εξέγερσης των κυριάρχων πολιτών είναι το δικαίωμα τους να προστατεύονται από την υπέρμετρη φορολογία, και να μην πληρώνουν τους άδικους φόρους. (Τους οποίους όμως καλούσε τους Έλληνες να πληρώσουν ο Σταύρος, ο τηλε-αρχηγός).
Ο κυρίαρχος πολίτης και όχι ο υπήκοος. Όπως ακριβώς το προβλέπει το νέο γραπτό Σύνταγμα της Ελεύθερης Σκωτίας. «In Scotland, the people are sovereign».
Όχι ο πια ο ανώνυμος και απρόσωπος «κυρίαρχος λαός», αλλά τα κυρίαρχα άτομα, που είναι υποχρεωμένα από την ακροτελεύτια διάταξη του συντάγματος , (Άρθρο 120), να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε σφετερίζεται με οποιονδήποτε τρόπο, τη λαϊκή κυριαρχία και τις εξουσίες που απορρέουν από αυτή.

Η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι πατριωτική πράξη, και είναι νόμιμη αντίσταση κατά της βίας των απειλών και των εκφοβισμών των σφετεριστών της εξουσίας.
Άλλωστε η Μάγκνα Κάρτα απαιτεί τη «γενική συναίνεσή» για την επιβολή φόρων. Τόσο απλά.
Η ανάγκη επομένως και η φτώχεια, αλλά και η απειλή της υπερφορολόγησης οδήγησε τους πολλούς να κάνουν το σωστό. Το γαϊδούρι, το θύμα, το ψώνιο, στύλωσε τα ποδάρια. Πάει. Καπούτ! Ήρθε η «φοροδοτική κόπωσις». Όσο και να απειλούν και να εκβιάζουν τα αποτελέσματα θα είναι περιορισμένα. Από τον μη έχοντα ουκ έχεις λαμβάνειν.
Το κράτος μπορεί θέλει να μαζέψει χρήμα αλλά ο κόσμος δεν έχει πια να δώσει.
Για αυτό χτύπησε «Κόκκινος συναγερμός» για τις φορολογικές δηλώσεις, όπως λένε οι ρουφιάνοι του Γενικού Λογιστηρίου, που μας απειλούν ότι «το οικονομικό επιτελείο διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία παράταση».

Παράλληλα, 1.000.000 νοικοκυριά δεν έχουν εξοφλήσει ολόκληρο το χαράτσι του 2013 μέσω της ΔΕΗ και από τον Ιούλιο «τρέχει» και ο φόρος για το 2014. Όπως προβλέπει ο «νόμος» τα 500.000.000 ευρώ που δεν πληρώθηκαν στη ΔΕΗ μεταβιβάζονται στην εφορία που θα αρχίσει μέ e-mail, την ειδοποίηση των οφειλετών για να πληρώσουν «άμεσα».

Η κυβέρνηση των δοσίλογων αφού πέρασε το τεστ των ευρωεκλογών με την ψήφο 1,750.000 «τηλεθεατών», ψάχνει για «διορθωτικές παρεμβάσεις», σε «πτυχές» της συμφωνίας με την τρόικα, , χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί εικόνα... ασυνέχειας στην κυβερνητική πορεία, και χωρίς «εκπτώσεις» στις μεταρρυθμίσεις, διότι όπως προειδοποίησαν δια του «γιαούρτια», οι «έξωθεν και άνωθεν», «Ανησυχούν», επειδή εμφανίζονται,« οιονεί επικίνδυνες τάσεις», οικονομικά και πολιτικά, όπως ο «αλά καρτ λαϊκισμός που απειλεί να παγώσει τις διαρθρωτικές αλλαγές» .
 Επομένως, «αν κυριαρχήσουν συμπτώματα πολιτικής παράλυσης οι εκλογές αποτελούν την υγιέστερη διέξοδο».
Ο δοτός Γκίκας Μπίλντερμπεργκ, δίνει διαβεβαιώσεις , ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, με αποκλειστικό στόχο να «διασκεδαστούν» οι ανησυχίες των δανειστών , μετά τον ανασχηματισμό και την αντικατάσταση του Χάρη, και τις πληροφορίες του Τύπου για «κοινωνική στροφή».
Η κυβέρνηση των δοσίλογων, θα φύγει, όταν δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Να μαζέψει χρήμα για να πληρώνει τους δανειστές.

Το ανησυχητικό για τους υπαλλήλους των δανειστών είναι ότι αν ο κόσμος δεν υποβάλλει δήλωση και γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του την εφορία, τότε θα πρέπει να καταστρώνει σχέδιο "Β" για να καλυφθεί η τρύπα των εσόδων!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε μόνο εγώ έλεγα από το 2010 ότι η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης, αποτελεί την πιο επαναστατική πράξη. Ότι αποτελεί τη μόνη σίγουρη αμφισβήτηση της νομιμότητας της κυβέρνησης, αμφισβήτηση της νομιμότητας του «μνημονίου», και των συμφωνιών της κυβέρνησης των δοσίλογων με τους «δανειστές».


..Γενάρης του 2010 ήτανε...στην συγκέντρωση 100 μουρλών για την ΕΕΣ...θυμάμαι ακόμη τον ηλίθιο που εξεμάνην με την πρότασή σου και επειδή εξεμάνην, πήρε ότι Α-Κ47 βρήκε μπροστά του και γλύτωσε την Ελλάδα....

...soft power αυτοί ;;;
Silent power εμείς !!

Παραήταν έξυπνο και "ακίνδυνο" για να πραγματωθεί ο "συντονισμός" των ηλιθίων, επιτηδευμένων και μη...έχει ξαναγίνει θα μου πεις...πόσα θα είχαμε γλυτώσει αν !!
Μήπως έπρεπε να γίνουν ;;


Κωνσταντίνος
Κομνηνός

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...