16/6/14

Σκωτία –Ανεξαρτησία

Το ΝΑΙ έχει ρεύμα παρά τον Πάπα. Πήγε στο 48%

Δημοσκόπηση της Εκλογικής Επιτροπής που υποστηρίζει την ανεξαρτησία που διενεργήθηκε από την εταιρεία Panelbase με δείγμα 1060 Σκοτσέζων έδειξε ότι το 43% θα ψήφιζε υπέρ της ανεξαρτησίας. Με αναγωγή, χωρίς τους αναποφάσιστους, το αποτέλεσμα θα ήταν 48-52% υπέρ του ΟΧΙ.
Η αντίπαλη δημοσκόπηση της επιτροπής ''Better Together" που έγινε από την ICM κατέγραψε άνοδο 2 μονάδων του ΝΑΙ, που τώρα είναι στο 36% ενώ το ΟΧΙ έπεσε στο 43%. Το 21% είναι αναποφάσιστοι. Με αναγωγή η διαφορά είναι 45%-55%, αλλά το ΝΑΙ καταγράφει άνοδο 3% και το ΟΧΙ πτώση 5%.
Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου.
Εκ μέρους του Λονδίνου και του Westminster ο πρώην υπουργός των Εργατικών επιτέθηκε δι’ όλων των ΜΜΕ στην εκστρατεία για την ανεξαρτησία της Σκωτίας λέγοντας ότι προβάλλει «φαντασιώσεις και ευσεβείς πόθους», ενώ προέβλεψε ότι το ΟΧΙ θα κερδίσει εάν οι ψηφοφόροι διαλέξουν «οικονομική σταθερότητα» και «κοινωνική δικαιοσύνη».
Η πόλωση πάντως ανεβαίνει, αφού η προεκλογική εκστρατεία έχει οξύνει τα πάθη. Δημοσκόπηση της «Scotland on Sunday» κατέγραψε ότι το 38% πιστεύει πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η Σκωτία θα βγει «βαθειά διχασμένη»*.
*Για να τρομάξουν τον κόσμο απειλούν να βάλουν φυλακή όσους στέλνουν μέιλ που μπορεί να θεωρηθούν απειλητικά.

  ΥΓ1. Δεν στέλνει ο ΑΝΤ1 τον Ρογκάκο για βοήθεια , αφου οι Σκωτσέζοι πρέπει να ψηφήσουν «σταθερότητα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: