28/6/14

Καυγάδες Εβραίων για τη δημοκρατία τους

Ο κ. Ρόμπερτ Ράιχ είναι ένας εβραίος καθηγητής του Δημοκρατικού Κόμματος αν και υπηρέτησε και στην κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου Τζέραλντ Φορντ. Υπηρέτησε υπό τον Τζίμι Κάρτερ και ο Μπιλ Κλίντον το 1993 τον διόρισε υπουργό εργασίας. Ο κ. Robert Reich, στο βιβλίο του «Locked in the Cabinet», περιγράφει με τον εξής θαυμάσιο τρόπο την συνάντηση του με τον Γκρίσπαν,(Alan Greenspan), της FED.

«We have never met before, but I instantly knew him ... He is New York. He is Jewish. He looks like my uncle Louis, his voice is my uncle Sam. I feel we've been together at countless weddings, bar mitzvahs, and funerals. I know his genetic structure. I'm certain that within the last five hundred years ... we shared the same ancestor.»

Ο Εβραίος κ. Ρόμπερτ Ράιχ σήμερα είναι καθηγητής Δημόσιας Πολιτικής στην Σχολή Goldman στο Πανεπιστήμιο Berkeley, ενώ διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο John F. Kennedy School of Government. Αυτός λοιπόν ο «Δημοκρατικός» τα βάζει με τους επίσης Εβραίους αδελφούς Κοχ, χωρίς όμως να λέει ότι τα «παιδιά» είναι Εβραίοι, και κάνει εκστρατεία με τίτλο «Σταματήστε τους ΚΟΧ».
«Κάποιοι δισεκατομμυριούχοι κατακλύζουν τη δημοκρατία μας με τα χρήματά τους, πνίγοντας τις φωνές μας και όλους εμάς», λέει ο κ. Ρόμπερτ Ράιχ, αλλά δεν διευκρινίζει. «Όλους εμάς τους δημοκρατικούς εβραίους», « Εβραίοι και μη εβραίοι γίναμε ένα»; Ποιοι είναι οι «Όλοι εμείς».

Τέλος πάντων, η καταγγελία του Ράιχ κατά των ΚΟΧ  συνεχίζει ....

« Ο Κάρολος και ο Δαβίδ ΚΟΧ, (Charles και David Koch), συνεχίζει ο κ. Ρόμπερτ Ράιχ χρησιμοποιούν τον πλούτο τους - ο ένας είναι ο πέμπτος και ο άλλος ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - για να δημιουργήσουν τον δικό τους πολιτικό μηχανισμό που θα προστατεύει και προωθεί τα οικονομικά τους συμφερόντων. Οι αδελφοί ΚΟΧ ,
1. Ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε εκλογές σε κάθε επίπεδο της δημοκρατίας μας, υποστηρίζοντας τους αχυρανθρώπους τους, αποκρύπτοντας την πηγή της χρηματοδότησης.
2. Χρηματοδοτούν γιγαντιαίες διαφημιστικές εκστρατείες για να πείσουν τους Αμερικανούς , ότι ο νόμος του Ομπαμα για την οικονομικά προσιτή περίθαλψη θα τους βλάψει, ότι τα συνδικάτα είναι κακά, και ότι οι πλούσιοι αξίζουν φορολογικές απαλαγές.
3. Χρηματοδοτούν ένα δίκτυο δεξαμενών σκέψης που καταλήγει σε επιστημονικά πορίσματα που επιθυμούν οι ΚΟΧ. Για παράδειγμα, διέθεσαν περισσότερα από 23 εκ. δολάρια σε μελέτες που υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός.
4. Χρηματοδοτούν μια εκστρατεία για να περιορίσουν την ψήφο των μειονοτήτωνκαι να εκφοβίσουν τους μαύρους και τους ισπανόφωνους ψηφοφόρος, ενώ προωθούν τη νομοθεσία για την «ταυτότητα των ψηφοφόρων», με σκοπό να καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη για πολλούς τη συμμετοχή στις εκλογές.
5. Υποστηρίζουν μία πανεθνική προσπάθεια για να διαλύσουν τα συνδικάτα. Χρηματοδότησαν την εκστρατεία στη Πολιτεία του Wisconsin, και προωθούν σε σε δεκάδες πολιτείες νομοθεσία κατά των συνδικάτων για να υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη συλλογική διαπραγμάτευση.
6. Σε μυστικές συναντήσεις με δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίο προσπαθούν να διαπραγματευτούν αλλαγές στην νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών. Ο πολιτικός μηχανισμός των ΚΟΧ σε κάθε περίσταση θα ήταν πρόβλημα .
Αλλά στη σημερινή Αμερική όπου ο πλούτος είναι πολύ πιο συγκεντρωμένος από ό, τι ήταν πριν από έναν αιώνα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς , το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ανοίξει την πόρτα στον Πλούτο. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι ΚΟΧ είναι τόσο πολύ πλούσιοι, ούτε το ότι οι πολιτικές πεποιθήσεις τους είναι τόσο οπισθοδρομικές. Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούν τον υπέρογκο πλούτο τους για να επιβάλουν τις απόψεις τους στους υπόλοιπους από εμάς, υπονομεύοντας τη δημοκρατία μας.
Η δημοκρατία μας δεν είναι προς πώληση».

Ο Εβραίος της Εβραϊκής Δημοκρατίας τα βάζει με τους Εβραίους της Εβραϊκής Ολιγαρχίας, επειδή χρησιμοποιούν τα ΜΜΑ , για να πείσουν δημοκρατικά τα πρόβατα μοιράζοντας δωρεάν κουτόχορτο και αλαφουζόλ.

Ενδιαφέρον έχει πάντως η σύμπτωση ορισμένων από τις «οπισθοδρομικές» πολιτικές απόψεις των Ολιγαρχικών ΚΟΧ, όπως η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τις ατομικές συμβάσεις που επέβαλαν στους Ελληνες εργαζόμενους η τρόικα και το «μνημόνιο».
Το ίδιο ενδιαφέρον έχουν οι μυστικές επαφές με τους Ανώτατους δικαστικούς των ΚΟΧ στην μητρόπολη της «Δημοκρατίας». Οπότε τα τηλεφωνήματα του κ. Αθανασίου ήσαν απλή οδοντόκρεμα.

Οι κραυγές του Εβραίου κ. Ρόμπερτ Ράιχ για τη "δημοκρατία μας",  θυμίζουν λίγο και την κραυγή του φον Αντωνάκη στην Εβραϊκή μάζωξη των Βρυξελών.
«Πρέπει να δράσουμε μαζί για να υπερασπίσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται» , είπε ο δύστυχος, στην εβραϊκή  Ολιγαρχία, της AJC.

"Η παγκοσμιοποίηση δεν πρόκειται να λύσει όλα τα προβλήματά μας από μόνη της. Πρέπει να θεμελιώσουμε ένα νέο κόσμο πάνω σε μια σειρά από βασικές αρχές, που δεν πρέπει να τις θεωρούμε δεδομένες. Η Δημοκρατία στηρίζεται σε παγκόσμιες αρχές . Τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, και σε ηθικά πρότυπα, όπως η εντιμότητα, η υπευθυνότητα και η ειλικρίνεια που ισχύουν παντού και για όλους".

Ως μαθητής πρώτης γυμνασίου ζητούσε από τους Τσιφούτ, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη και εντιμότητα από τους ΚΟΧ.
Το κλού  φυσικά ήταν η Κορώνα. 
 «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας να σαρωθούν. Δεν μπορούμε να είμαστε καν αδιάφοροι όταν αυτό συμβαίνει στους γείτονές μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται. Κι αυτό μπορεί, όχι μόνο να είναι ολέθριο για μια δημοκρατία, αλλά και πολύ μεταδοτικό και προς όλες τις άλλες».
Πλάκα δεν έχει; "Δεν μπορούμε". Δηλαδή το καρκατσουλιό, ο Αντωνάκης, ο φον Μουρούτης, ο Βορίδης, ο Ανδρέας Λουέρντι, μαζί με τον ΚΟΧ και τον Ράιχ, όλοι μαζί ,"δεν μπορούμε". Πως λέμε, "βάζει και η Μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες".  

Θα μπορούσε να επαναλάβει τον κ. Ρόμπερτ Ράιχ.
«Η δημοκρατία μας δεν είναι προς πώληση». Θα τον καταλάβαιναν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OI KOX den einai Εβραίοι αλλά Ολλανδικής καταγωγής Καθολικοί...για αυτό τα βάζει μαζί τους ο συγκεκριμένος.