19/6/14

Ο Nigel Farage και ο Beppe Grillo έγιναν Ευρωομάδα

Η ομάδα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» (EFD), θα συγκροτείται από το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) που έχει 24 ευρωβουλευτές, το κίνημα 5 Αστέρων του Beppe Grillo με 17 ευρωβουλευτές, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Τάξης της Λιθουανίας (2), τους Σουηδούς Δημοκράτες (2) και τρεις ανεξάρτητους.
Έναν Τσέχο , έναν Λετονό και μια Γαλλίδα. Σύνολο 48.
Η τελευταία της ομάδας ήταν η κ. Joelle Bergeron που είχε εκλεγεί με το Εθνικό Μέτωπο αλλά την επομένη των εκλογών (28 Μαΐου) είχε ανακοινώσει την αποχώρηση της, διότι κατά την προεκλογική περίοδο είχε υποστηρίξει ότι, «οι αλλοδαποί που εργάζονται και πληρώνουν φόρους στη Γαλλία θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις τοπικές εκλογές», προκαλώντας σάλο στις γραμμές του Εθνικού Μετώπου.
«Είμαι πολύ περήφανος που σχηματίστηκε η ομάδα. Θα είμαστε η φωνή του λαού. Να περιμένετε από εμάς να αγωνιστούμε τον αγώνα τον καλό για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο της μοίρας των χωρών μας», δήλωσε ο Farage .
Η κ. Le Pen εξακολουθεί αναζητεί ευρωβουλευτές από δύο χώρες για να σχηματίσει ομάδα, έχοντας αποκλείσει τη Χρυσή Αυγή από την Ελλάδα και το Jobbik της Ουγγαρίας, επειδή είναι «πολύ ακραία».
Η προθεσμία λήγει σε πέντε μέρες. Την Τρίτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ίσως ελλείψει βουλευτών να αναγκαστεί να συνεργαστεί η Λεπέν με την Χρυσή Αυγή ή να το φιλάει επίτηδες για το τέλος

ο πατέρας ήταν θετικός σε μια συνεργασία και η Χρυσή Αυγή δεν έχει καταφερθεί κατά τής Λεπέν και λέει κάτσε να περιμένουμε...άρα κάτι περιμένει όντως η Χρυσή Αυγή