17/6/14

Σενάρια μετεκλογικής ακύρωσης του 3% για την Ευρωβουλή.

Στο Εκλογοδικείο ,εκκρεμούν προσφυγές κομμάτων ,υποψηφίων και πολιτών,με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της διάταξης της εκλογικής νομοθεσίας, για τις ευρωεκλογές, που προβλέπει το όριο 3% για την είσοδο ενός κόμματος στην Ευρωβουλή.
Στην πρώτη διάσκεψη των μελών του εκλογοδικείου συζητήθηκε εκτενώς το σκεπτικό της απόφασης του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου της Καρλσρούης που ανέτρεψε τις διατάξεις για επιβολή ορίου ως αντισυνταγματικό διότι αντίκειται στην αρχή της ισότητας των ευκαιριών για τα κόμματα.
Η απόφαση του ελληνικού εκλογοδικείου θα έχει επιπτώσεις εκτός από την σύνθεση της ομάδας των Ελλήνων ευρωβουλευτών και στις χώρες που τέθηκαν επίσης όρια διότι θα κατατεθούν προσφυγές και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν και είναι κοινοβουλευτικά πιο δίκαιο αυτό, ο σκοπός είναι ένας, να μπουν οι διάφορες "ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ" στο κοινοβούλιο, να χάσουν έδρες οι εθνικιστές και τα μικρά αυτά κόμματα να συμπορεύονται πλήρως με τα μεγαλύτερα κόμματα τής νέας τάξης σε θέματα λαθρομετανάστευσης και "αντιφασισμού"

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο 1ος φιλος! Γι'αυτο κι εμεις αν ποτε μας χρειαστει η ''χωρα'' θα σφυριξουμε αδιαφορα! Ας βασιστουν στους λαθροελληνες τους και στους καροτοφαγους, περισσοτεροι απο εμας ειναι εξαλλου...

Στρατιωτικος