27/6/14

Η Νοβορωσία δεν καταθέτει τα όπλα και θέτει όρους

                    O Αλεξάντερ Μποροντάι

O πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ Αλέξανδρος Μποροντάι , μετά τις σημερινές συνομιλίες με την «τρόικα», (Κούτσμα, πρέσβης της Ρωσίας στο Κίεβο-απεσταλμένη του ΟΑΣΕ Χέιντι Ταλιαβίνι) ,δήλωσε ότι η ΛΔ του Ντονέτσκ είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες εφόσον η Ουκρανία αποσύρει τους ενόπλους του Δεξιού Τομέα και της εθνοφυλακής από τα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.
Επίσης είπε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ είναι έτοιμη για ανταλλαγή των κρατουμένων με βάση την αρχή «όλοι για όλους».
Εμείς δεν έχουμε ομήρους είπε , και δεν αποδεχόμαστε τον όρο. Συμφωνούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «κρατούμενοι », τόνισε.
Παράλληλα σήμερα η Νότια Οσετία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, όπως ανακοίνωσε Λεονίντ Τιμπίλοφο

Οι ευρώ-παιοι , και ο φον Αντωνάκη μαζί , έστειλαν και αυτοί αμερικανικό τελεσίγραφο στη Ρωσία, σύμφωνα με το οποίο σε 72 ώρες, μέχρι την Δευτέρα 30 Ιουνίου, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παρακάτω βήματα:
-απελευθέρωση όλων των όμηρων,
-συμφωνία για εφαρμογή ελέγχου για την κατάπαυση του πυρός υπό την εποπτεία του ΟΑΣΕ,
- επιστροφή στον έλεγχό των ουκρανικών αρχών τριών σημείων συνοριακών ελέγχου, -έναρξη διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του Προέδρου Ποροσένκο.

Αν η Ρωσία αγνοήσει τις προειδοποιήσεις, τότε μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί ξανά έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την υιοθέτηση πρόσθετων, σημαντικών αυτή την φορά, κυρώσεων. Σημαντικό ρόλο στην σκληρή στάση της ΕΕ έπαιξε η Μέρκελ, που ήθελε να στείλει στην Ρωσία το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η «ΕΕ δεν μένει μόνο στα λόγια».
Στο πλευρό της και ο Φρανσουάς , ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση μαζί της για να αποφασίσουν μία κοινή στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...