25/6/14

Καυγάδες στην Μπουγιουρουμού (BJRM)

Γκρουέφκι: πράκτορας της Αθήνας ο Ζάεφ

Το πρακτορείο “MINA” μετέδωσε την είδηση για τη συνάντηση Γκρουέφσκι-Ζάεφ (24 Ιουνίου) με τον τίτλο , «Ο Γκρουέφσκι συναντήθηκε με τον αντιπρόσωπο της Αθήνας. Δεν κατέληξαν σε συμφωνία».
Η εφημερίδα Dnevnik σε ρεπορτάζ της υποστηρίζει ότι ο Ζάεφ είναι πράκτορας των Αθηνών , ότι «έχει λάβει οδηγίες και έγγραφα από την Αθήνα για το τι πρέπει να κάνει να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», και ότι, «η Αθήνα είναι de facto ο χρηματοδότης της χρεοκοπημένης SDSM για αρκετά χρόνια τώρα».

Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ζάεβ , με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης , μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 27ης Απριλίου, απέβη άκαρπη. Ο βασικός λόγος διαφωνίας ήταν το αίτημα της αντιπολίτευσης για το σχηματισμό μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα διοργανώσει νέες εκλογές .
Μετά τη συνάντηση Γκρουέφσκι-Ζάεφ, ο ηγέτης του VMRO-DPMNE είπε ότι συμφώνησε με τον κ. Ζάεφ για τη συγκρότηση από την επόμενη εβδομάδα ομάδων εργασίας που, «θα ασχοληθούν με όλα τα ζητήματα που προβληματίζουν και τις δύο πλευρές», και πρόσθεσε ότι για τα επόμενα βήματα προσέγγισης με την αντιπολίτευση , είπε ότι θα προηγηθεί διάλογος θα εντός του VMRO-DPMNE. Ο κ. Γκρουέφσκι απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης. «Σχηματίσαμε κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες και έχουμε ήδη αρχίσει να εργαζόμαστε σκληρά προς το συμφέρον των πολιτών και για την εκπλήρωση των υποσχέσεων μας προς αυτούς», είπε.
Ο κ. Ζάεφ μετά τη συνάντηση δήλωσε δεν επετεύχθη συμφωνία, «δεδομένου ότι δεν έγινε δεκτός ο όρος για σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης.
«Οι παραιτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν έχουν επικυρώθηκαν στις 18 Ιουνίου, μετά την πρόσκληση του κ. Γκρούεφσκι για συνομιλίες για τα αιτήματά μας. Θέσαμε κατά τη συνάντηση πέντε θέματα, αλλά δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, αφου δεν υπάρχουν συνομιλίες για το θέμα της προσωρινής κυβέρνησης. Όλα τα άλλα θέματα εξαρτώνται από τη συμφωνία για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο αρχηγός του SDSM, που τόνισε:
«Δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα αιτήματά μας. Αυτό που ζητάμε είναι η δημοκρατική νομιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: