24/6/14

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΡΙΤ (ΚΕΔ)

Μαύρισε ο Λευκός Πύργος με το κόλπο για την παράγκα

Με αλλαγή στις κάλπες, μέσα στα εκλογές, η Εφορευτική Επιτροπή (ΕΕ) της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ( ΕΣΗΕΜΘ), προχώρησε σε εκλογή εργασιακού εκπροσώπου, που προέρχεται από την ΝΕΡΙΤ.
Παρόλο που δεν απασχολεί συντάκτες , λειτουργεί με ενοικιαζόμενο προσωπικό, αποτελεί στην ουσία παράρτημα του υπουργείου Οικονομικών και κάνει τους δημοσιογράφους δημοσίους υπαλλήλους. Με τον τρόπο όμως αυτό αναγνωρίσθηκε, προκλητικά από την ΕΣΗΕΜΘ, δήθεν ως ραδιοτηλεόραση η ΝΕΡΙΤ.

  Την Δευτέρα η εφορευτική της Ένωσης με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του ΔΣ, απέρριψε την ουσία της ένστασης των τριών μελών του ΔΣ (Β.Κυριακούλη, Μπ. Μπίκα, Στ. Νικητόπουλου) και αποφάσισε αυτή την πρωτοφανή διαδικασία, η οποία αναδίδει έντονη οσμή παρασκηνίου.
  Ανακοινώθηκε έτσι αιφνιδιαστικά, ότι δεν θα υπάρξουν ξεχωριστές κάλπες για την ψηφοφορία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.
Αντίθετα όλοι όσοι εργάζονται στα «άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα» (πλην της ΕΡΤ και των δημοτικών ΜΜΕ) θα ψηφίσουν , από κοινού σε μία κάλπη μαζί με όσους εμφανίζονται ότι απασχολούνται στη ΝΕΡΙΤ, δήθεν με μισθολόγιο και με κατάλογο, που η εγκυρότητα του αμφισβητήθηκε.
Στην απόφαση αυτή της ΕΕ υπεβλήθη ένσταση και από την υποψήφια ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών που δήλωσε, όπως και άλλοι, ότι δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, η οποία όμως και πάλι απερρίφθη.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.4 το καταστατικό της ΕΣΗΕΜΘ προβλέπει ότι για την εκλογή εργασιακού εκπροσώπου στην κατηγορία «λοιπά ιδιωτικά Ρ/Τ μέσα», αυτά «λαμβάνονται ως ενιαίο σύνολο πλην της ΕΡΤ και δημοτικής ραδιοτηλεόρασης. Έτσι ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπή φωτογράφισε τη ΝΕΡΙΤ, που δεν είναι κάν δημόσια ραδιοτηλεόραση (δεν την έχει νομιμοποιήσει άλλωστε ούτε η EBU) και την έβαλε στο ίδιο κλαμπ με τα ιδιωτικά ΜΜΕ την Εκκλησία, τον 904 Αριστερά στα FMκαι το Κόκκινο, ώστε μαζί με τα άλλα οι συνάδελφοι, να ψηφίσουν στην ίδια κάλπη και για την «παράγκα του Καψή».
  Από την κάλπη αυτή λοιπόν βγήκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τελικά δύο εργασιακοί εκπρόσωποι.
 Πρώτος σε ψήφους ήταν ο προερχόμενος από τη «ΔΤ», ενοικιαζόμενος στη ΝΕΡΙΤ λες και κάποιοι ήθελαν από την καταμέτρηση, να φαίνεται σαν να τον έχουν ψηφίσει και από άλλα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.
 Προκαλούνται όμως από όλα αυτά, καταστάσεις που βγάζουν, μάτι αφού :

1. Νομιμοποιούνται ,με την εκλογή εργασιακού εκπροσώπου από τη ΝΕΡΙΤ, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας για τους δημοσιογράφους στο Δημόσιο, ώστε να υπάρξει ντόμινο και για τα ιδιωτικά, που ούτε ο Τόμσεν και η παρέα του δεν έχουν σκαρφιστεί. . Όπως ακριβώς έγινε το 2013 με την ΚΥΑ του Κεδίκογλου, που έκοψε τους μισθούς των εργαζομένων στη μέση.

  2. Προκαλούνται πρόσθετα προβλήματα στις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων .
Η διαδικασία της ΕΣΗΕΜΘ φαίνεται να βάζει πλάτη, εκ των πραγμάτων, στο σύστημα Στουρνάρα και επιγόνων αλλά με αγωγές συναδέλφων που εκκρεμούν και στις οποίες οι δημοσιογραφικές ενώσεις οφείλουν να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των μελών τους. Επομένως αποδεικνύεται τώρα και με την βούλα, ότι η δήθεν δημόσια τηλεόραση, παίζει με αόρατο προσωπικό, κάτι που ούτε τα ιδιωτικά κανάλια δεν τολμούν να κάνουν και κρύβει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και την EBU.
  Με αποτέλεσμα ακόμη και οι συμβασιούχοι που χρησιμοποιεί να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει, ενώ τα σωματεία συναινούν στην καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας. Πρόκειται για έργα και ημέρες των κυβερνητικών εταίρων που θέλουν την ενημέρωση, επικοινωνία, αν όχι προπαγάνδα.
Οι ευθύνες όμως δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο κυβερνητικό τόξο. Στις τελευταίες εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη προηγήθηκε την Παρασκευή η καταγγελία της ΚΕΔ και οι αποκαλύψεις για «…εργοδοτικά κέντρα και «πολιτικά μαγειρεία»που σπρώχνουν σε εμφύλιο τους δημοσιογράφους» .

 Υπήρξε επίσης η επιστολή του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για αναβολή των αρχαιρεσιών στην οποία όμως απάντησε με ένα αλαζονικό κείμενο το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ.
Τελικά υποχρεώθηκαν αρχικά να αποσύρουν για τα μάτια την κάλπη -πρόκληση για το παράρτημα Μακεδονίας της ΝΕΡΙΤ αλλά αυτό που έγινε στη συνέχεια είναι ακόμη χειρότερο.
  Η διαπλοκή όμως που έκανε όπως φαίνεται την δουλειά της επιμένει, και από την Θεσσαλονίκη «επιστρέφει» στα κεντρικά.
  Στην παράγκα του Καψή, το πρόσωπο πίσω από τις κουΐντες, από τις μέρες του Προκοπάκη, ετοιμάζει και άλλη μηχανή. Πάει τώρα να στηθεί επιχειρησιακό σωματείο συντακτών στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Άσε που δουλεύει και για τους καναλάρχες. Αυτοί είναι που περιμένουν πως και πώς να γίνει καθεστώς το φασόν στην ενημέρωση, με ενοικιαζόμενους συντάκτες, ώστε μόλις καθιερωθεί στο Δημόσιο να στήσουν ντόμινο για την πάρτη τους.
  Άλλωστε οι βαρόνοι των ΜΜΕ ακουμπάνε μια χαρά τέσσερα χρόνια τώρα στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, και προς το παρόν συνεχίζουν το πλιάτσικο με τις συχνότητες, το μερίδιο από την διαφημιστική πίτα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
  Όσο για τα ακίνητα της ΕΡΤ δίνονται στους Λάτση ή την Άκτωρ estate, με τις εκτάσεις στο Μπογιάτι και την Περαία να συμπληρώνουν το πακέτο και αφού πρώτα τελείωσε η μοιρασιά για την Λυρική στο Δέλτα.
  Να γιατί , όλοι όσοι κρατούν την ΕΡΤ ανοιχτή, δίνουν μια συνολική εργασιακή αλλά και πολιτική απάντηση με τις κινητοποιήσεις τις παρεμβάσεις και την επιμονή τους.
  Είναι οι εκατοντάδες συνάδελφοι - θύματα του Μαύρου της ΕΡΤ- και η ελληνική κοινωνία που λέει ΟΧΙ στις χειροπέδες στην ενημέρωση.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
πηγή  www.styx.gr  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=nPSid5UYHxc

http://www.youtube.com/watch?v=iCaVQeiA2aI

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...