25/6/14

Οι Ποροσαένκο και Σια επιμένουν πολεμικά

Ο πρόεδρος της ΛΔ. Ντόνιετσκ Νέντις Πουσίλιν δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανική Εθνοφυλακή βομβάρδιζε από την κατάπαυση του πυρός τον οικισμό Semenovka στις παρυφές του Σλαβιάνσκ και ότι από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν πέντε άτομα.
Είπε ακόμα ότι «φάλαγγα βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων κατευθυνόταν προς την πόλη του Ντόνετσκ από την περιοχή του αεροδρομίου».
«Η κατάπαυση του πυρός ήταν προσχηματική και την χρειαζόταν το Κίεβο για να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 27 Ιουνίου», είπε ο κ. Πουσίλιν.
Ο πρωθυπουργός της ΛΔ. Ντόνιετσκ, ειπε οιτ χθες βομβαρδίστηκαν το Σλαβιάνσκ και η πόλης Snezhnoye και τόνισε ότι « η ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός του Κιέβου ήταν ανοησίες.
«Μιλήσαμε με την ομάδα επαφής και συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός. Αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ανοησίες. Στο Κίεβο δεν θέλουν να σταματήσουν τον πόλεμο. Το Κίεβο προσπάθησε να μας εξαπατήσει στέλνοντας μια ομάδα επαφής που δεν επηρεάζει τίποτα και δεν έχει καμία εξουσία. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, αλλά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε », δήλωσε ο Μποροντάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: