15/6/14

Στο δρόμο του συνταγματολόγου και της Ελιάς, οι Γάλλοι σύντροφοι

Στη Γαλλία τους τελείωσαν τα προοδευτικά πρόσημα και ο πρωθυπουργός φοβάται πιθανή νίκη του Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές του 2017 .
Στο δρόμο που χάραξε ο Ρογκάκος καλούν τώρα τους γάλλους να μην χύσουν την καρδάρα.

Παρίσι 14 Ιουνίου (Xinhua) – Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς μιλώντας το Σάββατο στο Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), που θα συζητήσει το φτωχό σκορ του 13,98% στις ευρωεκλογές , είπε ότι, η φθίνουσα δημοτικότητα των Σοσιαλιστών θα μπορούσε να συμβάλει στην είσοδο των ακροδεξιών στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017.
Ο κ. Βάλς είπε ότι «στην ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας, η αριστερά δεν ήταν ποτέ τόσο αδύναμη» και τόνισε ότι «θα μπορούσε να εξαφανιστεί».
«Έχουμε περάσει σε μια εποχή κατά την οποία ο κίνδυνος να δούμε την Μαρίν Λε Πεν Marine στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών υπάρχει. Σε μια εποχή όπου ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα μπορεί να χάσει αυτή τη μεγάλη εκλογική μάχη και αυτό δεν θα είναι έκπληξη», υπογράμμισε ενώ τόνισε ότι, « εάν δεν γίνει κάτι, είτε η δεξιά είτε η αριστερά μπορεί να εξαφανιστούν.»
«Απευθύνω έκκληση στην υπευθυνότητα. Αριστερά μπορεί να εξαφανιστεί και η Γαλλία μπορεί να διαλυθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, της κρίσης ταυτότητας, και της πολιτιστικής κρίσης. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές», είπε ο «δημοφιλής» Βάλς, στα στελέχη του κόμματος.
Η δημοτικότητα του Βάλς σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Παρασκευή είναι στο 48%, ενώ μόνο το 22% συμφωνεί με τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του
ο Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...