30/6/14

Μάχη παρασκηνίου στη Μόσχα για τον Ντούγκιν και τους «Πουγκατσόφ-πουλους»

Η αναμέτρηση εθνικιστών-Φιλελεύθερων στη Μόσχα, με φόντο την Ανατολική Ουκρανία και τις αμερικανικές κυρώσεις, κορυφώνεται με διαιτητή τον Πούτιν.
Οι φιλελεύθεροι απέλυσαν από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας τον ηγέτη και ιδεολόγο του «Διεθνούς Ευρασιατικού Κινήματος» Αλέξανδρο Ντούγκιν.
Την απόλυση την ανακοινώσε ο ίδιος από το facebook, στις 27 Ιουνίου, και έδωσε συνέντευξη για αυτήν στις 28 Ιουνλιου στο LifeNews.

O καταγόμενος από το Χάρκοβο, πρύτανης του Λομονόσοφ, ο Βίκτορ Αντόνοβιτς Σαντοβνίτσιι, ένας μαθηματικός Β κλάσης που πήρε το διδακτορικό του από την Τιφλίδα, και ο οποίος θεωρείται γενικά «πολύ διεφθαρμένος» δηλώνει αρμοδίως δια «κύκλων του MGU», ότι ο Ντούγκιν δεν απομακρύνθηκε από την έδρα του στο Τμήμα Κοινωνιολογίας Διεθνών Σχέσεων.

Ο ίδιος ο Ντούγκιν είπε ότι τον απέλυσαν με βάση μια διαμαρτυρία εναντίον του που συγκέντρωσε 10000 υπογραφές, και που αφορούσε στη δήλωση του μετά τη σφαγή της Οδησσού, ότι «πρέπει να εκτελεστούν 1000 φορές εκείνοι που ευθύνονται για τις βιαιοπραγίες στην Ουκρανία».
Η επιρροή του Ντούγκιν στους «Πουγκατσόβπουλους» της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ έχει επισημανθεί πέραν της Μόσχας και της Ουκρανίας, καθώς και η προσπάθεια του να δημιουργήσει δεσμούς με τα λεγόμενα «ακροδεξιά κόμματα» στην Ευρώπη, όπως το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.
Η επωνυμία «Νοβοροσία», για το κοινό κράτος των ΛΔ. Ντόνιεσκ και Λουγκάνσκ που χρησιμοποιείται από τους μαχητές στο Ντονμπάς άλλα και τον τέως υποψήφιο πρόεδρο Ουκρανίας Oleg Tsaryov, προέρχεται από τον Ντούγκιν, ο οποίος είχε διαφωνήσει ανοιχτά με την προσπάθεια των «μετριπαθών» του Κρεμλίνου να αναβληθεί το δημοψήφισμα της 11ης Μαΐου στο Ντόνιετσκ και το Λουγκάνσκ.

Η μάχη παρασκηνίου για τον Ντούγκιν, είναι η κορυφή του «παγόβουνου». Η «εσωκομματική» πάλη εντός των τειχών του Κρεμλίνου, θα συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση, και ο τελικός νικητής θα είναι αυτός που θα κερδίσει τους «προεδρικούς».

Όπως έχει δηλώσει ο Ντούγκιν, ο Πούτιν αποφάσισε την υποστήριξη των ρωσόφωνων της Κριμαίας και των σχεδίων των «σιλόβικι» μετά το πραξικόπημα της 22ας Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: