15/6/14

Λουτρό αίματος-100 Νεκροί στο Λουγκάνσκ

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις στο Λουγκάνσκ κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ανακοίνως ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας Βαλέρι Μπολοτώφ.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και άμαχοι και εθελοντές της πολιτοφυλακής. Σχολιάζοντας την κατάσταση στην πόλη Schastye κοντά Lugansk, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, σημείωσε ότι πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν από τους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς που πυροβολούσαν μέσα στα σπίτια.»
Ο ουκρανικός στρατός πήρε τον έλεγχο και μιας γέφυρας στον ποταμό Βόρειο Ντόνετς Σάββατο. Η πολιτοφυλακή έχει τοποθετήσει αντιαρματικά εμπόδια για να σταματήσει την προέλαση της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς προς το Λουγκάνσκ.

Ο Ποροσένκο και οι «Νίκες» που το μέλλον θα φέρει ! (και το Facebook).

Ο Οβριός του Κιέβου, ανακοίνωσε ότι από τις 14 Ιουνίου, «ουκρανικός στρατός ξεκίνησε αντεπίθεση» , και ότι, «οι ένοπλες δυνάμεις μας άρχισαν να πολιορκούν τους τρομοκράτες». Επίσης ανακοίνωσε ότι, «κατά τη διάρκεια της νύχτας,
(της Παρασκευής), καταστράφηκαν 7 αυτοκινητοπομπές με όπλα και πυρομαχικά», «ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στην επικράτεια της χώρας μας», και ότι , καταστράφηκαν αρκετές αποθήκες οπλισμού , τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, και ακόμα ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας κατέλαβαν ακόμα ένα σύστημα πυραύλων «Grad».

Η κύρια επιτυχία των Ουκρανών , σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας ενημέρωσης του ουκρανικού στρατού, ήταν ο βομβαρδισμός στο Κραματόρσκ θέσεων των δυνάμεων αυτοάμυνας, από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 πολιτοφύλακες . "June 14, as a result of the air strike on Druzhkivka location near Kramatorsk - more than 50 people were killed, about 150 were injured," έγραψε ο Vladislav Seleznev, στο Facebook . Από την πλευρά των ρωσόφωνων ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν οι απώλειες, ούτε από άλλη πηγή.


Ο Ποροσένκο , που έχει συγκαλέσει για τη Δευτέρα το Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, για να συζητήσει την «εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου στο Ντονμπάς, και την ανάληψη του ελέγχου των συνόρων, ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 4 μέρες ο στρατός του έθεσε υπό έλεγχο 248 χιλιόμετρα συνόρων, και ανέκτησε τον έλεγχο 10 κατοικημένων περιοχών εκτός της Μαριούπολης. Το «ειρηνευτικό σχέδιο» Ποροσένκο, προβλέπει «χειρουργικές επεμβάσεις αλά ΝΑΤΟ», και «αποφασιστική δράση» με «σχέδιο».

4 άμαχοι νεκροί,από  τις βόμβες της ΕΕ του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Κέντρων Ενημέρωσης της ΛΔ.Ντονιέτσκ και της ΛΔ.Λουγκάνσκ: Συνεχίστηκε ο βομβαρδισμός του Σλαβιάνσκ. Από τις οβίδες που χτύπησαν την αγορά, το (άδειο) Μαιευτήριο της πόλης και την κλινική «Λένιν», σκοτώθηκε ένα άτομο και πολλοί τραυματίστηκαν. 
  Τη νύχτα της 15ης Ιουνίου βομβαρδίστηκε η Amvrosievka 50 χλμ από το Ντόνετσκ, που έχει πληθυσμό 19.000 άτομα. Σκοτώθηκαν τρεις πολίτες. Καταστράφηκαν 27 σπίτια. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στην κεντρική αγορά της πόλης, και στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων. Επιπλέον, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, επίθεση από αεροσκάφη δέχθηκε το χωριό Voykovsky. Αψιμαχίες υπήρξαν τη νύχτα στη Μαριούπολη.
Στο Λουγκάνσκ , από την επίθεση των κυβερνητικών σε δύο σημεία ελέγχου των δυνάμεων αυτοάμυνας υπήρξαν τρεις τραυματίες (από τις οβίδες) και ένας από σφαίρα.
"Μεγάλη επιτυχία" και η σύλληψη από την SBU στο Χάρκοβο, ενός Τσετσένου, που περίμενε το λεωφορείο, και ο οποίος ήταν , «ηγέτης της παραστρατιωτικής ομάδας «Chechena», και , «συμμετείχε ενεργά σε ένοπλες συγκρούσεις κατά του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία».

Ο υπουργός άμυνας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ», Igor Strelkov ανακοίνωσε ότι η πολιτοφυλακή κατέστρεψε σημείο ελέγχου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ του Slavyansk και του Kramatorsk που εμπόδιζε την επικοινωνία μεταξύ των δύο πόλεων. Κατά την επιχείρηση επτά ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 14 συνελήφθησαν και 35 τραυματίστηκαν .

O Πούτιν συζήτησε σήμερα στο τλέφωνο με τον Ολάντ και την Μέρκελ ένα "ευρωπαικό ψήφισμα" για την Ουκρανία.

 Russian President Vladimir Putin has discussed with German Chancellor Angela Merkel and French president Francois Hollande, a possible UN resolution to resolve the crisis in Ukraine. In a telephone conversation on Saturday, the three leaders discussed the “complicated” situation in Ukraine and the details of cooperation in drafting a UN resolution to help resolve the crisis in the country, the Kremlin said in a statement. The development came days after Moscow said it will submit the draft resolution to the UN Security Council after the Kiev government’s measures to defuse crisis in eastern Ukraine and restore calm proved fruitless. The three leaders also discussed Ukraine's unpaid debt for the supply of natural gas from Russia.

ΥΓ1. Ήδη καταγράφεται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης η διαφοροποίηση της ρωσικής ελίτ, (Κρεμλίνο και πέριξ) ως προς τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αυτό φαίνεται και από τη (διπλή) πολιτική στο ζήτημα του φυσικού αερίου. Κάποιοι μάλιστα που συνδέονται με τους οπαδούς της συμφιλίωσης με τις ΗΠΑ, αναπαράγουν τις ουκρανικές «πηγές», και διαμορφώνουν κλίμα.

YΓ2 .  Στις 17 Απριλίου στη Γενεύη ο Λαβρόφ επέμενε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου πρέπει αμέσως να αρχίσει δημόσιο διάλογο με τις περιφέρεις για το νέο σύνταγμα και τη μεταφορά εξουσιών. Ο ΟΑΣΕ θα είχε ρόλο στην εφαρμογή της συμφωνίας. Από τότε πέρασαν 58 ημέρες. Βγήκε και ο Ποροσένκο. Και τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: