15/6/14

Ο αμερικανικός τρόπος σκέψης

Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι ο μέσος Αμερικανός είναι ηλίθιος.
Και ιδού.
Ένας ηλίθιος πολιτικός σχολιαστής και αναλυτής που κάνει ηλίθιες αναλύσεις και ηλίθια σχόλια για ηλίθιους αναγνώστες.
Λέγεται Craig Roberts, είναι «καλός άνθρωπος», σέβεται τις ανθρωπιστικές αξίες και πιστεύει ότι η «μεγαλομανία» και η «αλαζονεία» του αμερικανικού κατεστημένου οδηγούν σε «στρατηγικά λάθη».
Η «μεγαλομανία» και η «αλαζονεία» φταίνε για τον όλεθρο που σκορπάει στον κόσμο η Ουάσιγκτον. Αυτός θα πεί «αμερκανιά» και αμερικάνικος τρόπος σκέψης.
« Η αλαζονική φύση του αμερικανικού συστήματος έχει προκαλέσει μια σειρά από μεγάλα στρατηγικά λάθη της Ουάσιγκτον, τα οποία συνεχίζουν να σπέρνουν τον όλεθρο στην ανθρωπότητα. Η αλαζονεία και η ύβρις που καθορίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει την Ουάσιγκτον ανίκανη να πάρει ορθολογικές, λογικές αποφάσεις».
  Η «Ουάσιγκτον δεν έχει ανθρωπιστικές ανησυχίες». Ενώ ο άγγλος πούστης και η πουτάνα του Χόλυγουντ μαζί με τον Τζον Κέρι έχουν. Όπως δείχνουν με το Global Summit to End Sexual Violence in Conflict. 
  Η «ηγεμονία είναι η μόνη ανησυχία της Ουάσιγκτον».
Η «ηγεμονία» και η «μεγαλομανία» , και η «αλαζονεία», οδήγησαν στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Σομαλία, στο Πακιστάν, στην Υεμένη, στην Ουκρανία, στη Συρία και το Ιράκ. Ήταν «στρατηγικό λάθος» της Ουάσιγκτον να υπονομεύσει τη κυριαρχία του Ιράκ μετά τον πόλεμο του 2003.
«Στρατηγικό λάθος» που επαναλήφθηκε στη Λιβύη και τη Συρία και «άνοιξε το κουτί της Πανδώρας» και έβγαλε τις εξτρεμιστικές ομάδες, και παρέδωσε τη Μέση Ανατολή στην «αλ-Κάιντα».
Η Ουάσιγκτον δεν την ξέρει την μανδάμ «αλ-Κάιντα». Ούτε οι σαουδάραβες.
Και όλα ήταν λάθος και μεγαλομανία. Του αλαζόνα Ομπάμα!

Αλλά αυτός είναι ο ηλίθιος τρόπος σκέψης ενός προτεστάντη Αμερικανού που πιστεύει ότι είναι ορθολογιστής, όπως τον βεβαίωσαν οι εβραίοι που τον δίδαξαν στο Κολέγιο.

ΥΓ. Αμερικανιές!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φρρρρρρρρρρρρρρ!
Χερι Σπυρο στην μικρη περιοχη.
Σφυριζω πεναλτυ.

Δεν ειναι ηλιθιος.
Προβοκατορας-light ειναι.
Κρυμμενος ασσος στο μανικι των οβριων. Αυτο ειναι τωρα.
Παλιοτερα ηταν οκονομολογος- συμβουλος του ανεκδιηγητου ηθοποιου Ροναλντ Ρηγκαν

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...