18/6/14

Βατερλώ της Ενημέρωσης

ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (ΚΕΔ)

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής
με τον διαγωνισμό-μαιμού για μια θέση στην Παράγκα του Καψή.
Υποψήφιοι προσέρχονται σε συνεντεύξεις όπου υποβάλλονται σε αξιολόγηση κυρίως με μεταφυσικές ερωτήσεις που τους υποβάλουν αξιολογητές, για την «κίνηση της εικόνας» και το «πως ξεχωρίζουν τα ψυχρά από τα θερμά μέσα».  

Τους υποχρεώνουν έτσι να ασπασθούν το δόγμα McLuhan οτι «το μέσο είναι το μήνυμα» και τελικά «η είδηση, αποτελεί, εμπόρευμα».
Και πέφτει και κατσάδα όταν ο υποψήφιος δεν είναι στο κλίμα τους ,με πιο χαρακτηριστικό περιστατικό την έκρηξη εξεταστή σε υποψήφιο:
 
-Καλά εσύ γιατί έγινες δημοσιογράφος;

 Την ίδια ώρα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η συνιστώσα του προεδρείου της, προτείνει μια ανακοίνωση που απλώς καταγγέλλει το διαγωνισμό και θέτει τους διαγωνιζόμενους προ των ευθυνών τους.
Το κείμενο δημοσιεύεται, η πλειοψηφία θεωρεί οτι καθάρισε και στην ουσία
δίνει την συγκατάθεση της στην κυβέρνηση.
 Είναι η ώρα που ο κομματικός συνδικαλισμός που εκφράζεται με αυτή την κίνηση και στους δημοσιογράφους, ταυτίζεται με την πολιτική αμηχανία, που βγήκε από την τριπλή κάλπη του Μαίου. 
  Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα στο βωμό για την εξασφάλιση 180 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, η πολιτική εξουσία μέσω της ΝΕΡΙΤ, με όπλο την επικοινωνία στήνει μηχανή προπαγάνδας που καταπίνει την ενημέρωση, με ευθύνες όμως οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στο κυβερνητικό τόξο.
Ταυτόχρονα στα ιδιωτικά ΜΜΕ τα δελτία ειδήσεων, πάνε περίπατο αφού δεν πουλάνε και έχουν τζάμπα ποδόσφαιρο και σκουπίδια.
   Σε άλλη περίπτωση αυτό που γίνεται τώρα και κυρίως με το χοντροκομμένο τρόπο που επιχειρείται, ίσως να μην είχε τόση σημασία αν δεν είχε προηγηθεί το Μαύρο στην ΕΡΤ, αν η Ελλάδα δεν αποτελούσε πειραματόζωο και αν στον κλάδο της ενημέρωσης δεν υπήρχαν:
# οι εκατοντάδες άνεργοι - απλήρωτοι και ανασφάλιστοι απο εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, περιοδικά αλλά και τη ζώνη του διαδικτύου με τα αφεντικά να αλλάζουν εταιρίες σαν τα πουκάμισα η να κατεβάζουν τα ρολά. 
  # οι ουρές των ανέργων της ΕΡΤ και όλοι όσοι έμειναν στο δρόμο να επιμένουν στον αγώνα τους για μια πραγματική δημόσια τηλεόραση.
# οι νοικιασμένοι συντάκτες που απασχολούνται ανασφάλιστοι,
# οι κάθε λογής κουμπάροι γα τα ρουσφέτια και τις εργολαβίες.
# το πλιάτσικο με τις ψηφιακές συχνότητες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα ακόμη και για το Μουντιάλ να γίνεται πάσα στους βαρόνους της διαπλοκής και στις πολυεθνικές.
Το κόλπο όμως με τη συνέντευξη στο ραδιομέγαρο συνεχίζεται, χωρίς να υπάρχουν- αφού δεν έχουν εκδοθεί - τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση που κι αυτά είναι μαγειρεμένα.
Κάποιοι όμως βιάζονται να κλειδώσουν όπως-όπως τις θέσεις με δικούς τους. Αυτό είναι και το νόημα της μυστικής συνάντησης που προγραμματίζεται για την Παρασκευή στο υπόγειο του Μαξίμου, ώστε να τελειώνουν με την ΕΡΤ.
Δυο μέρες νωρίτερα όμως, ο διάδοχος του Προκοπάκη, βλέποντας στις 11 Ιουνίου τον κόσμο έξω από το ραδιομέγαρο ρωτάει ένα συνεργάτη του για τους απολυμένους που επιμένουν στο κτίριο απέναντι για ανοιχτή την ΕΡΤ.

 -Καλά αυτοί γιατί δεν έρχονται να δουλέψουν εδώ;…

  Ο προηγούμενος πρόεδρος έφυγε κακήν κακώς ως ελεγχόμενος.
Ο καινούργιος που μπήκε στη θέση μοιάζει να είναι… εκτός ελέγχου.
  Με την προπαγάνδα όμως να θέλει να οδηγήσει την κοινωνία οριστικά σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

πηγή www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...