26/6/14

Ουκρανία: Το κλειδί είναι στην παράταση της Εκεχειρίας

Η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να στέλνει τελεσίγραφα στη Μόσχα

Η Ρωσία πρέπει «μέσα στις επόμενες ώρες» να καλέσει τους αυτονομιστές να αφοπλισθούν, και να καταθέσουν τα όπλα ώστε να συμμετάσχουν σε μια νόμιμη (πολιτική) διαδικασία» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, στο Παρίσι μετά τις συνομιλίες του με τον Λοράν Φαμπιούς.
Ο Κέρι ανακοίνωσε εκ μέρους της ΕE πως οι ηγέτες της θα συζητήσουν ενδεχόμενες κινήσεις για επιβολή νεων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα θέλαμε να δούμε μια προσπάθεια σε πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Ρωσία και τους Ουκρανούς».Χθες, το βράδυ, ο Ομπάμα απείλησε τη Ρωσία με νέες κυρώσεις αν δεν λάβει "γρήγορα μέτρα". Ο Κέρι βρίσκεται στο Παρίσι για συνομιλίες με ηγέτες κρατών του Κόλπου για την ιρακινή κρίση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με την Μέρκελ και τον Ολάντ ζήτησε να παραταθεί και πέραν της Παρασκευής η προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Η Μέρκελ πρότεινε στον Ποροσένκο να αναλάβει καθήκοντα μεσολαβητή που θα βοηθήσει το έργο της ομάδας επαφής ο Βίκτορ Μεντβέντσουκ, πρόεδρος του κόμματος Ουκρανική Επιλογή, και ο Ποροσένκο το δέχτηκε
Η τριμερής ομάδα επαφής με την Ανατολική Ουκρανία αποτελείται από τον πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα, τον πρέσβης της Ρωσίας στο Κίεβο Μιχαήλ Ζουράμποφ και την ειδική απεσταλμένη του ΟΑΣΕ Χέιντι Ταλιαβίνι.

Όλοι οι ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί ένα σύστημα ελέγχου της τήρησης της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και Ρώσους ειδικούς.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ ζήτησε η αποστολή των παρατηρητών του ΟΑΣΕ να αποτελείται από 500 άτομα, από 300, που είναι σήμερα. Ο ΟΑΣΕ ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων παρατηρητών από 12 στους 40.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...