16/6/14

Ρωσία και Σερβία επιθυμούν μια Ευρώπη χωρίς διαχωριστικές γραμμές

Η Ρωσία εκτιμά ιδιαιτέρως τη θέση της Σερβίας, η οποία επιθυμεί μία ενωμένη και όχι διαιρεμένη Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ο Σεργκέι Λαβρόφ, απευθυνόμενος στον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος τον υποδέχτηκε σήμερα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα», του Βελιγραδίου.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα συζητηθούν «όλα τα θέματα που αφορούν τις διμερείς και τα οποία καλύπτουν τομείς στρατηγικού και οικονομικού ενδιαφέοντος αλλά και ανθρωπιστικού χαρακτηρα». «Φυσικά στην ατζέντα βρίσκονται, όπως πάντα, και τα διεθνή θέματα. Αυτά αφορούν τα Βαλκάνια και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), του οποίου την προεδρία θα αναλάβει η Σερβία την επόμενη χρονιά».
«Αυτό που ευχόμαστε είναι να μην υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη και όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευραστιατικής Οικονομικής Ένωσης να μοιράζονται μια κοινή ανθρώπινη και ανθρωπιστική πολιτική», είπε ο Λαβρόφ.
Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Σερβία, αποδεικνύει την πρόοδο που γίνεται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των σχέσεων «μεταξύ των δύο αδελφών χωρών», δήλωσε ο κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς, και τόνισε ότι ο κ. Λαβρόφ βρίσκεται ξανά στο Βελιγράδι, τρία χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή του.
Η Ρωσία και η Σερβία έχουν υπογράψει Συμφωνία για στρατηγική συνεργασία και θέλουμε να την αναπτύξουμε σε πνεύμα της φιλίας, δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: