16/6/14

Άντε να βρεις το δίκιο σου

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡΑΧΝΙΑΖΟΥΝ 
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ
ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ Η «ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ»
ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Οι χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ διώκονται ποινικά για τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ ,χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος με βάση μια παράνομη αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 § 1 του Α.Ν. 86/1967, η οποία δεν περιλαμβάνει την μη καταβολή των εισφορών που αφορούν αποκλειστικά στους ίδιους τους υπόχρεους, αλλά αφορά αποκλειστικά και μόνο στην μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. (Δηλαδή εισφορών για τους εργαζόμενους που οφείλει να καταβάλει στο ΙΚΑ ο εργοδότης).

Από τις 02/05/2014 η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε.) ζήτησε συνάντηση από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και ακόμα περιμένει. Ολόκληρο το κείμενο της μελέτης του ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΖΗΚΟΓΙΑΝΝΗ που τεκμηριώνει πλήρως το θέμα αυτό στο παρακάτω link: http://zikogiannis.blogspot.gr  

Στις 10/6/2014 ο κ. Γιώργος Φλωράς (Πανεπιστημίου 59 Αθήνα 10564 Τηλ. 2105232621) προσέφυγε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ,με αριθμό πρωτοκόλλου 3901, για το σκάνδαλο της αθώωσης των καταχραστών του Δημοσίου, με την «αστοχία» του Πολυνομοσχεδίου της «Εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ», (Ν. 4254/2014), όπου ξέχασαν το άρθρο «263α.» του Π.Κ, που αφορά στους καταχραστές δημοσίου χρήματος. Και αφού το «ξέχασαν» επανήλθαν μετά από λίγες εβδομάδες, να «θεραπεύσουν» το «λάθος» τους με ...τροπολογία.


Ο κ. Γιώργος Φλωράς απευθυνόμενος στην κ. Κοτζαμάνη ανέφερε:
«Είναι δυνατόν αυτός που το ξέχασε να μένει ατιμώρητος; Τι σημαίνει εκ παραδρομής; Γιατί να μην υποθέσουμε ότι το «ξέχασαν», όποιοι το «ξέχασαν», για να εξυπηρετήσουν αυτούς που κατηγορούντο με βάση αυτό το άρθρο του Ποινικού Κώδικα; Γιατί όπως είναι γνωστό ακόμα και σε φοιτητή της Νομικής επιστήμης, οι ήδη κατηγορούμενοι θα επικαλεστούν τον ευνοϊκότερο ποινικό νόμο και θα απαλλαχθούν από το δικαστήριο. Γιατί όπως είναι γνωστό δεν «θεραπεύεται» ένα τέτοιο «λάθος» από την επαναφορά σε ισχύ με επόμενη νομοθετική ρύθμιση. Το γνωρίζω εξ ιδίας πείρας».

Έως και σήμερα δεν έχει χρεωθεί η αναφορά και επομένως δεν είναι γνωστό αν η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί ποιος καλύπτει, και με τι αντίτιμο, τους εγκληματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...