11/4/17

Ο Ιλίρ Μέτα ετοιμάζεται να ρίξει τον Ράμα

Ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής και αρχηγός του της Σοσιαλιστικής Λίγκας για την Ενσωμάτωση, που έχει 16 βουλευτές, προειδοποίησε έγκαιρα τον κ. Ράμα ότι πρέπει να βρει μια συναινετική λύση στο πολιτικό αδιέξοδο και του πρότεινε να σχηματιστεί μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα πάει την Αλβανία στις εκλογές.

Ο κ. Ράμα , είπε στους βουλευτές του, ότι την «πρωθυπουργία του την έδωσε ο λαός και δεν την εγκαταλείπει», οπότε ο «λαός» θα πρέπει να τον ανατρέψει. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο αρχηγός του, έχουν μόνο 64 έδρες στην Βουλή και δεν διαθέτουν τους 71 που απαιτεί η δεδηλωμένη.

Εάν ο Ιλίρ Μέτα αποσύρει τους υπουργούς του κόμματος του από την κυβέρνηση και ψηφίσει την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης, τα «ΟΧΙ» θα είναι 72 και ο Ράμα θα πέσει. Το κόμμα των τσάμηδων το PDIU, με το οποίο είχαν συμμαχήσει οι Σοσιαλιστές στις Δημοτικές Εκλογές, έχει μόνο 4 έδρες που δεν φτάνουν για να σώσουν τον Ράμα.

Ο Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής της αλβανικής Βουλής, και πρόεδρος του κόμματος ΚΕΑΔ της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, που εξελέγη με τον Συνασπισμό για την Ευρώπη του Ράμα έχει συμμαχήσει με το Δημοκρατικό Κόμμα και από το Twitter, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του εξωμότη Ράμα, τον οποίο προειδοποίησε ότι θα έχει «το κακό τέλος του Ναρκίσσου».
Στην αντιπολίτευση ανήκει και η βουλευτής Μιμόζα Χαφίζι, που έφυγε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ίδρυσε την «Λίμπρα» μαζί με τον Μπεν Μπλούσι.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αν ανατραπεί ο Ράμα, η Λίγκα για την Ενσωμάτωση θα συνεργαστεί μετεκλογικά με το Δημοκρατικό Κόμμα και πρωθυπουργός θα αναλάβει ο Ιλίρ Μέτα. Λέγεται μάλιστα ότι την συμφωνία αυτή την έχουν ήδη αποδεχθεί και ο Λουλζίμ Μπάσα και ο κ. «επίτιμος» Σαλί Μπερίσα.

Η συνέχεια επί της Οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...