6/9/09

Οι αμερικανοί απήγαγαν το Arctic Sea

Το φορτηγό πλοίο Arctic Sea, το οποίο είχε καταληφθεί στα τέλη Ιουλίου από πειρατές στα σουηδικά χωρικά ύδατα, μετέφερε εκτός από το επίσημο φορτίο του που ήταν ξυλεία, και πυραύλους εδάφος-αέρος S-300 για το Ιράν, τους οποίους είχε αποστείλει οργάνωση της ρωσικής μαφίας, αποκαλύπτει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα «Σαλτσμπούργκερ Ναχρίχτεν».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος επικαλείται «καλά πληροφορημένες ισραηλινές πηγές που έχουν καλές επαφές με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες», σημειώνει ότι οι πύραυλοι φορτώθηκαν στο πλοίο όταν βρισκόταν ακινητοποιημένο για επισκευή στο λιμάνι του Καλίνινγκραντ στις αρχές του καλοκαιριού.

Το Ιράν είχε έρθει σε επαφή, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, με οργάνωση της μαφίας που απαρτίζεται από Ρώσους στρατιωτικούς, η οποία συνάπτει αμφιλεγόμενα συμβόλαια για συμπλήρωμα στις μηνιαίες αποδοχές. Αυτή διοργάνωσε την παράδοση των όπλων αυτών, τα οποία βρίσκονται σήμερα μεταξύ των πιο σύγχρονων στην αγορά εξοπλισμών.

Το συμβόλαιο αυτό με την Τεχεράνη αποκαλύφθηκε στη συνέχεια στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών FSB από «δυτική υπηρεσία» πληροφοριών. Η Μόσχα αποφάσισε τότε να κατασχέσει το φορτηγό πλοίο.

«Αυτό εξηγεί γιατί η Ρωσία αφιέρωσε τόσο χρόνο, μετά τη φερόμενη κατάληψή του από πειρατές για να κατασχέσει το φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά του Πράσινου Ακρωτηρίου, ενώ η θέση του πλοίου ήταν διαρκώς γνωστή, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ», σημειώνει επίσης ο ανταποκριτής της εφημερίδας.

Η εκδοχή αυτή των γεγονότων εξηγεί επίσης γιατί δεν επενέβησαν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, προσθέτει ο δημοσιογράφος, όπως και γιατί πειρατές ριψοκινδύνευσαν τόσο πολύ για ένα απλό φορτίο ξύλου αξίας μόλις και μετά βίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και γιατί η Ρωσία απέστειλε μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη μόνον για την εκκένωση των 14 μελών του πληρώματος και 8 πειρατών.

Τέλος η εφημερίδα σημειώνει ότι η εκδοχή αυτή για την υπόθεση Arctic Sea εξηγεί επίσης γιατί ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες πραγματοποίησε στις 19 Αυγούστου επίσκεψη-αστραπή στη Ρωσία κατά την οποία μετέφερε, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, σαφείς αποδείξεις ότι το Ιράν και η Συρία προμηθεύουν με όπλα τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λωζάνη. 5 Νοεμβρίου 1922. Ο πράκτωρ Λεφτεράκης και η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Στην Αθήνα συνεχιζόταν η δίκη των Προδοτών

  Το Σατώ ντ'Ουσύ που έγινε η διάσκεψη της Λωζάνης για το Ανατολικό Ζήτημα   το 1922 και σήμερα