20/9/09

Από Έθνος θέλουν να μας πάνε πίσω στο «Γένος των Ρωμιών»

O Τούρκος υπήκοος, Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, που υπηρέτησε σαν υπολοχαγός του Τουρκικού Στρατού, μιλώντας μίλησε στην Τσαρίτσανη είπε: «εις την γεωγραφικήν καρδίαν της μητροπολιτικής Ελλάδος, έπαλλε σφύζουσα από ζωήν καρδία της Ρωμιοσύνης και ανέδειξε λαμπράς προσωπικότητας του Γένους και της Εκκλησίας» και χαρακτήρισε , «Θλιβερό σχίσμα το Αυτοκέφαλο του 1833».
Eίναι φανερό ότι προωθούν την επανένταξη μας στην Οθωμανική αυτοκρατορία.
Mε την ελευθερία εγκατάστασης θα γεμίσουμε με Τούρκους, και πραγματικός μας πατέρας και «ηγέτης του έθνους» θα είναι ο Τούρκος πατριάρχης.
Όπως τότε, πριν τo 1801

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Έξι μήνες μετά την πρωθυπουργοποίησή του , ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην καθημερινή εφημερίδα της Κωνσταντινουπόλεως, Μιλιέτ, και που δημοσίευε η εφημερίδα αυτή στις 28 Ιουνίου 1968, δήλωσε:"...Εγώ, προσωπικά, πιστεύω ότι η ιστορία μας οδηγεί προς μία ομοσπονδία της Τουρκίας με την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί ίσως σε 20 ή 50 χρόνια. Αλλά θα πραγματοποιηθεί. Πρέπει να δεχθούμε πως είμαστε μικρές χώρες. Εάν έχουμε την ένωση, τότε η δύναμή μας έναντι των μεγάλων χωρών δεν θα διπλασιαστεί απλώς, αλλά θα πολλαπλασιαστεί… " [Από το βιβλίο του Δημήτρη Κιτσίκη, Ιστορία του ελληνοτουρκικού χώρου (1928-1973), σελ. 305-307. Εκδόσεις «Βιβλιοπωλείον της Εστίας».]