30/9/09

Στο -0,3% ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη

Τριπλάσιος και βάλε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

(Και οι μυαλοπώληδες ανηζητούν την… ανταγωνιστικότητα στο κόστος εργασίας)

Μείωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασαν οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα αυξήσει προς το παρόν τα επιτόκια, παρά τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Eurostat οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,3% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 0,2% που είχαν καταγράψει τον Αύγουστο, 0,7% τον Ιούλιο και 0,1% τον Ιούνιο.
Με - 0,4% σε μηνιαία και - 0,3% σε ετήσια βάση, υποχώρησε το Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αναμένεται να μείνει κάτω από τα επίπεδα του2%. Που είναι η τιμή-στόχος, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .
Η ΕΚΤ , δεν «βλέπει» κίνδυνο αποπληθωρισμού, εκτιμώντας ότι οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών οφείλονται κυρίως στις υψηλές τιμές του «μαύρου χρυσού» την περασμένη χρονιά.
Ο επικεφαλής της ΕΣΥΕ, κ. Κοντοπυράκης,σε συνέντευξη στο Reuters, ειπε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, θα διαμορφωθεί περίπου στο 0,8% και θα κυμανθεί στα όρια του 1% στο σύνολο του έτους, ενώ σε μέσα επίπεδα εκτιμάται ,μεταξύ 1,1% με 1,2%.Το ΑΕΠ, θα μειωθεί έως και κατά -0,9%, και η 9καταγεγραμμένη ανεργία στο 9,1% (σε μέσα επίπεδα).


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ερωτησεις προς κκε.

1.Αραγε οι εκτελεστεντες της κοκκινιας,της καισαριανης μηπως κατα βαθος ηταν και αυτοι κρυφοφασιστες ξενοφοβοι και ρατσιστες που αντιστεκονταν στις..αντιρατσιστικες δυναμεις κατοχης και επιβολης ξενω ηθων και εθιμων ..πολυπολιτισμου των ναζι?

Σαν τους σημερινους που αντιστεκονται στον εισαγομενο κατευθυνομενο στρατο κατοχης απο ατακτους και επιβολης αλλοφυλων ηθων και εθιμων ?

δεν ειναι ο στραβος γυαλος υμεις στραβα αρμενιζετε.

2.με τα 60 χρονα του καθεστωτος της λ.δ κινας μηπως το κκε μπορει να μας πει ποια η σταση του στο κ.κ κινας και το πιο νεοφιλελευθερο κρατος και οικονομια στο πλανητη σημερα της κινας?

ποια η θεση του για την αγρια εκμεταλλευση των κινεζων και για το κ.κ με το πιο αγριο καπιταλιστικο καθεστως σημερα στο πλανητη τυπου 1870?δεν εχουμε ακουσει τιποτα..

Ανώνυμος είπε...

ερωτησεις προς κκε.

1.Αραγε οι εκτελεστεντες της κοκκινιας,της καισαριανης μηπως κατα βαθος ηταν και αυτοι κρυφοφασιστες ξενοφοβοι και ρατσιστες που αντιστεκονταν στις..αντιρατσιστικες δυναμεις κατοχης και επιβολης ξενων ηθων και εθιμων ..πολυπολιτισμου των ναζι?

Σαν τους σημερινους που αντιστεκονται στον εισαγομενο κατευθυνομενο στρατο κατοχης απο ατακτους και επιβολης αλλοφυλων ηθων και εθιμων ?

δεν ειναι ο στραβος γυαλος υμεις στραβα αρμενιζετε.

2.με τα 60 χρονα του καθεστωτος της λ.δ κινας μηπως το κκε μπορει να μας πει ποια η σταση του στο κ.κ κινας και το πιο νεοφιλελευθερο κρατος και οικονομια στο πλανητη σημερα, της κινας?

ποια η θεση του για την αγρια εκμεταλλευση των κινεζων και για το κ.κ με το πιο αγριο καπιταλιστικο καθεστως σημερα στο πλανητη τυπου 1870?δεν εχουμε ακουσει τιποτα..

Μηπως για αυτο υπερασπιζεται τη λαθρομεταναστευση?κανει αντισταση στο καπιταλισμο ενισχυοντας τη μαφια και τα κινεζικα προιοντα για να κατακτησουν οι..συντροφοι τις δυτικες αγορες?

Ανώνυμος είπε...

ΝεοΔημοκρατικές Πουστιές...


Τώρα ξέρουμε γιατί η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τον νόμο που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές. Για να τον καταστρατηγεί. Οπως μας ενημέρωσε χθες, διά του Real Fm, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζαγορίτης «έχει αυξηθεί κατακόρυφα η συσπείρωση των Νεοδημοκρατών (...) ιδίως μετά το debate Καραμανλή - Παπανδρέου, η μέτρηση έδειξε ότι ο Καραμανλής κυριάρχησε κυριολεκτικά στην αναμέτρηση αυτή και κόσμος πάρα πολύς επανακάμπτει στη Νέα Δημοκρατία».

Φυσικά, όλα αυτά τα θαυμαστά έγιναν αφού η κυβέρνηση επέβαλε μπλακ άουτ στην ενημέρωση. Ετσι, ακόμη και αν έχει κάποιος στα χέρια του στοιχεία από δημοσκοπήσεις που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τού κ. Ζαγορίτη δεν μπορεί να τα δημοσιοποιήσει. Απαγορεύεται διά νόμου να γίνει διάλογος με στοιχεία, αλλά επιβάλλεται κουβεντολόι με βάση τις φημολογίες που σπέρνει ο κ. Ζαγορίτης.

Ετσι λοιπόν έχουμε μια δεύτερη καταστρατήγηση των δημοκρατικών κανόνων. Την πρώτη την είχε επισημάνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Σταύρος Τσακυράκης: «Η διάκριση μεταξύ πολιτών που διαθέτουν πληροφορίες και άλλων που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές είναι ό, τι πιο διαστροφικό μπορεί να υπάρξει σε μια δημοκρατία και προσβάλλει βάναυσα την αρχή της ισότητας, ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα που σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία» («Καθημερινή» 26.8.2007).

Η δεύτερη καταστρατήγηση έχει να κάνει με την απαγόρευση σε κάποιους ανθρώπους να κάνουν διάλογο με τα στοιχεία που επιθυμούν. Δηλαδή ο κ. Ζαγορίτης μπορεί αδαπάνως να λέει στο ραδιόφωνο «οι αναποφάσιστοι επιστρέφουν στη Ν. Δ. και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι ανοικτό». Αντιθέτως το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ζητεί από την «Ντόιτσε Βέλε» να μην αναφέρεται στις γερμανικές εφημερίδες που μιλούν για «νίκη των σοσιαλιστών στην Ελλάδα». Και εγκαλεί... τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ γι’ αυτό.

Δεν είναι αστείο, αλλά μοιάζει με έννομη φάρσα - ένα από τα πολλά ανέκδοτα που συμβαίνουν στη χώρα. Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιεί ο δικτυακός τόπος skai. gr, «το ΕΣΡ εγκαλεί τον ΣΚΑΪ διότι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου μετέδωσε ανταπόκριση της ελληνικής υπηρεσίας της DEUTSCHE WELLE, η οποία παρουσίασε δημοσίευμα της FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG για τις εκλογές. Η εφημερίδα αναφερόταν στο προβάδισμα των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα, με βάση τις δημοσκοπήσεις, 15 ημέρες πριν από τις εκλογές, και υπογράμμιζε την απαγόρευση δημοσίευσής του».

Το σχετικό δημοσίευμα στον δικτυακό τόπο του σταθμού τιτλοφορείται «Προβάδισμα... παραλογισμού». Μακάρι να ήταν μόνο παραλογισμός. Είναι γνήσια υποκρισία. Ο νόμος που επέτρεπε τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων ψηφίστηκε το 2007. Πολλοί είπαν ότι η κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση διότι η Ν. Δ. προηγείτο. Πιθανώς, αλλά στην πολιτική δεν μετρούν οι προθέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την πολιτική ζωή και κάθε εχέφρων δημοκράτης το χειροκρότησε. Ενα χρόνο μετά και αφού η Ν. Δ. πήρε την κατιούσα, η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι «χάλασε» ο πολιτικός διάλογος και αποφάσισε να τον... θεραπεύσει με μια νέα απαγόρευση. Αυτό είναι γνήσια υποκρισία, υποκρισία την οποία απλώς υπογράμμισε ο κ. Ζαγορίτης.

Ανώνυμος είπε...

ΖΚΙ 7059

Ωπατης και μέχρις εδώ.
Από τούδε και εφεξης θα ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΥΜΕ τους ρεπούσ(τ)ηδες οδηγούς.

BMW ασημί με αριθ(ι)μό κυκλοφορίας ΖΚΙ 7059, οδηγός έις μαλακοπίτουρας φέρων διόπτρας επί του σ(ι)κατοπροσώπου αυτου, κάμει συνεχή ΑΣΚΟΠΟΝ χρήσιν ηχητικών οργάνων διατί λέτε;

Εδώ σε θέλω μάστορη Τσεπετο.
Εκεί στην συμβολή της Λ. Κηφισιάς με την οδόν Ερυθρού Σταυρού(Αμπελοκήπους) κάποιος ΑΡΧΙμαλάκας του ΥΠΕΧΩΔΕ, ετοποθέτησε διπλόν φωτεινόν σηματοδότην εκπέμποντα πορτοκαλλόχρους αναλαμπάς με κατεύθυνσιν δεξιά.

Ε, όοοολοι οι ΥΠΟμαλάκες οδηγοί θεωρούν ότι αυτό το είδος φωτεινού σηματοδότου επέχει θέσιν...ΠΡΑΣΙΝΟΥ(ΕΛΕΟΣ), και όποιο "εμπόδιο" ευρίσκεται εμπρός θα πρέπει να εξαφανισθεί προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους δεξιά.

Σημ. Επί του οδοστρώματος υπάρχει σήμανσις λευκού χρώματος, η οποία ορίζει ότι τα οχήματα επί της συγκεκριμένης λωρίδος, δύνανται να κινηθώσιν δεξιά ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑ όμως.

Το ιλαρό είναι ότι όσον διαρκεί το ερυθρόν σήμα προς ευθείαν πορείαν το φανάρι των πεζών είναι...ΚΑΡΑπράσινον.

Ε, αυτοί οι ΑΝΘΥΠΟμαλάκες γράφουν τους πεζούς εις τα αρχίδια τους ή εις το μουνί τους αντιστοίχως και θέτοντες-ουσες εις ΑΜΕΣΟΝ κινδυνον την ακεραιότητά και ζωήν των πεζων, βουρ επάνω τους.

Αυτού του είδους η διευκολυντικός σήμανσις προορίζεται δια την Ευρώπην και ουχί δια τα...
Αλ(α)βανοΒαλκάνια μαλάκεεες...