15/9/09

Σύμφωνα με ερευνα της ΓΣΕΕ η ανεργία ειναι στο 15% και ένανς στους τέσσερις εργαζόμενους ζει με 750 ευρώ

Εκρηξη της ανεργίας κατά το προσεχές 18μηνο προβλέπει το 85% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Οπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι το 2010 θα είναι ακόμα χειρότερη χρονιά, ενώ μια μικρή σταθεροποίηση θα αρχίσει να σημειώνεται από το 2011 και μετά. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, σήμερα, περίπου 2.100.000 νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας διαμορφώνεται στο 15%. Αυτό, πρακτικά συνεπάγεται ότι οι άνεργοι έχουν φτάσει στους 600.000, ενώ του χρόνου θα προστεθούν άλλοι 100.000, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, η πραγματική ανεργία θα φτάσει στο 17,3%. Τέλος, από το ίδιο κείμενο προκύπτει ακόμα ότι 1 στους 4 εργαζομένους σήμερα ζει με εισόδημα 750 ευρώ, ενώ 3 στις 10 προσλήψεις που γίνονται αφορούν σε ευέλικτες μορφές εργασίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΑΡΑ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΓΑΛΛΟΙ , ΟΥΤΕ ΣΟΥΗΔΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣΑΒΟΥΡΑ , ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ , ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΗ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ . ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙΝΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ , ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΟΔΗΓΙΕΣΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥΣ .ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ , ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΡΙΖΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΥΡΙ ΝΕΡΟ. ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΑΓΓΛΙΑ , ΣΟΥΗΔΙΑ , ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΕΣ ΧΩΡΕΣ . Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝ ΛΕΥΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ..ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΝΑΧΑ ΣΕ ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ , ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ .ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΜΕ ΟΠΛΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . Ο ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ 20 ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΡΩΜΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣΑΒΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ , Η ΜΟΝΗ ΛΕΥΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΕΛ. Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ. ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας & βιώνοντας καθημερινά όλα αυτά, θα πρέπει πάση θυσία να μη δοθεί αυτοδυναμία σε καμία παράταξη. Και στις δύο μεγάλες παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) υπάρχουν έτοιμοι προς δράση μηχανισμοί υποταγής.
Αυτα που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα ακριβώς της δράσης αυτών των μηχανισμών μαζικής χαλιναγώγησης.
Φοβόμαστε τον όρο ακυβερνησία και ορθώς. Πρέπει όμως να φοβόμαστε τον όρο προδοσία περισσότερο.
Οι κυβερνήσεις συνεργασίας αποτελούν υπό αυτές τις παρούσες συνθήκες βασικές ασφαλιστικές δικλείδες, διότι σε αυτές η κομματική πειθαρχία που αναγκάζει πολλούς να σιωπούν σε κρίσιμα θέματα χάνει μεγάλο μέρος από την ισχύ της. Οι αποφάσεις σε κυβερνήσεις συνεργασίας περνούν από διπλά κόσκινα. Το να αναλάβει ένας π.χ Παπανδρέου ή μία Μπακογιάννη να πάρει το ρίσκο να αναγνωρίσει τα Σκόπια ή να χαρίσει το μισό αιγαίο για χ,ψ,ω λόγους δικής του ιδιοσυγκρασίας, σε μία κυβέρνηση συνεργασίας (ακόμα και ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ) καθίσταται πάρα πολύ δυσκολότερο.
Το να αναδείξουμε ένα κόμμα από τα δύο μεγάλα υπό τις παρούσες συνθήκες είναι ολιστικά πλέον καταστροφικό για τον τόπο. Οι μηχανισμοί χαλιναγώγησης είναι κραταιότατοι και στα δύο. Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους. Δεν το περιμένουν.

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...