22/9/09

Λουκέτο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Υπό πτώχευση τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς η γερμανική HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία, κατήγγειλαν τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί το 2000 και 2002 με το υπ.Άμυνας, λόγω καθυστερημένων πληρωμών εκ μέρους του Δημοσίου, που υπερβαίνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αφορά το τέλος της μακρόχρονης διελκυστίνδας ανάμεσα στον γερμανικό εξοπλιστικό κολοσσό και το υπουργείο Άμυνας, για την παραλαβή του υπουβρυχίου "Παπανικολής", που είχε κριθεί ελαττωματικό. Οι διετείς διαπραγματεύσεις αφορούσαν όχι μόνον την παραλαβή του υποβρυχίου και την καταβολή του υπόλοιπου τιμήματος από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση της όλης σύμβασης.

Η HDW και η Ελληνικά Ναυπηγεία προετοιμάζουν τις περαιτέρω νομικές ενέργειες και σκοπεύουν να καταφύγουν σε διαιτησία κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα θα έχει εντός της ημέρας το Προεδρείο των Εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που ζητούν από την επόμενη Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.

"Επί πεντέμισι χρόνια η ΝΔ αδιαφορεί, δεν έχει την ικανότητα να διαπραγματευτεί και να φρενάρει μια υπόθεση και οι γερμανοί, πιέζοντας, καταγγέλλουν τη σύμβαση. Κάποια λύση πρέπει να βρεθεί, η ΝΔ έχει υποχρέωση να λύσει ένα πρόβλημα που υπάρχει", δήλωσε στον Α984 η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Άμυνας, Βάσω Παπανδρέου.

“Είναι προφανές ότι η γερμανική εταιρεία εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εκβιάσει ωμά το ελληνικό Δημόσιο. Γι’ αυτή τη διαγραφόμενη μεγάλη εθνική, οικονομική και κοινωνική τραγωδία υπάρχουν και είναι πελώριες οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ”, σημειώνει, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, επισημαίνοντας ότι 2000 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.
από kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: