26/9/09

O Μπερίσα με τον γαμπρό του κλέβουν τις περιουσίες των βορειοηπειρωτών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/9/09

Σε Γιάννενα, Μέτσοβο και Κοζάνη περιόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, όπου συναντήθηκε με φίλους και στελέχη του Κόμματος και έδωσε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην ομιλία του στα Γιάννενα, ο κ. Παπαθεμελής, αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα της περιφερειακής ανάπτυξης που παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις, από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους το αθηνοκεντρικό κράτος» είπε ο κ. Παπαθεμελης, «πως η περιφέρεια ήταν και παραμένει ο αγωγός οξυγόνου της εθνικής μας οικονομίας. Δεν μπορεί να συνεχισθεί η άθλια εικόνα που παρουσιάζει σήμερα στη χώρα μας, ο δείχτης κοινωνικής συνοχής. Δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να διαμορφώνει αυτήν την εικόνα των δύο ταχυτήτων. Αυτής του τριγώνου Κολωνακίου-Εκάλης-Φιλοθέης και αυτής των περιφερειών της χώρας, που στενάζουν από την εγκατάλειψη που βιώνουν από το κεντρικό πολιτικό διαχειριστικό κατεστημένο».

Μιλώντας σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών ο κ. Παπαθεμελής, χρησιμοποίησε σκληρότατους χαρακτηρισμούς για την μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερίσα να «κλέψει τις περιουσίες τους, με κύριο πρωταγωνιστή τον γαμπρό του αλλά και για την ενδοτικότητα στο ζήτημα αυτό από την πλευρά του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών».

Στην Κοζάνη, ο κ Παπαθεμελής μίλησε σε ομάδα αγροτών, οι οποίοι του έθεσαν για μία ακόμη φορά το μεγάλο ζήτημα της διάλυσης του οικογενειακού τους εισοδήματος, από τις επιλογές της Νέας ΚΑΠ και τις απαράδεκτες συμφωνίες που υπέγραψαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Γεωργίας τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ.

«Η επιστροφή στον συνεταιρισμό με κεντρικό κώδικα την αλληλεγγύη μεταξύ των αγροτών, αλλά και η κατάργηση της εμπορευματοποίησης της συνεταιριστικής ιδέας που έχει γίνει με τις περίφημες Ομάδες Παραγωγών και τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις είναι στόχοι της Δημοκρατικής Αναγέννησης», είπε στους Κοζανίτες αγρότες ο κ. Παπαθεμελής, και πρόσθεσε: «?μεσοι στόχοι μας είναι η προστασία του Έλληνα αγρότη και της παραγωγής του, η κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις πρώτες ύλες και η ρύθμιση της αλυσίδας παραγωγή-εμπορία-τελικός καταναλωτής με κεντρικό σύστημα διαχείρισης (Δημοπρατήριο), έτσι ώστε και ο αγρότης να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και χωρίς μεσάζοντες και ο καταναλωτής να μπορεί να προμηθεύεται τα αγροτικά προϊόντα σε τιμές που να είναι όσο κοντύτερα γίνεται στις τιμές παραγωγού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: