28/9/09

Όσο υπάρχουν Έλληνες που δεν εμπορεύονται την αξιοπρέπειά τους θα υπάρχει και ελπίδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28/9/09

Σε όλα τα ζητήματα, οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε στη Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελης.
Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Παπαθεμελής, τόνισε
:

«Αγαπητοί μου Φίλοι,

Η συνέντευξη αυτή είναι η μοναδική που παραχώρησε στη Δημοκρατική Αναγέννηση η Διακομματική Επιτροπή των κομμάτων της Βουλής. Ολόκληρο τον τηλεοπτικό χρόνο όπως και την κρατική επιδότηση τα μοιράστηκαν μεταξύ τους. Εμάς μας απέκλεισαν από παντού.

Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια ως ανήθικη, άδικη, παράνομη και αντίθετη στη ρητή συνταγματική επιταγή της αναλογικής μεταχείρισης και της πολυφωνίας. Τρέμουν στην εμφάνιση νέων πολιτικών δυνάμεων και επιχειρούν να τις πλήξουν στη γένεσή τους γι? αυτό και μας φιμώνουν.

Δεν θα υποκύψουμε!

Η Δημοκρατική Αναγέννηση είναι το μεγαλύτερο εκτός Βουλής κόμμα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές με το ποσοστό μας στη Θεσσαλονίκη 5%.

Οι τηλεμαχίες των αρχηγών ήταν μια εξαιρετικά βαρετή παράσταση που αποκάλυψε όμως όλες τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, την ένδεια οραμάτων και το έλλειμμα εθνικής αποφασιστικότητας.

Τα δύο κόμματα εξουσίας παίζουν τραμπάλα με εναλλασσόμενο ρόλο Κυβέρνησης ? Αντιπολίτευσης. Αμφότερα έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Από κοινού όπως στην περίπτωση της Siemens, ή χωριστά όπως στο Χρηματιστήριο, και τα Δομημένα Ομόλογα. Η Siemens είναι τυπική περίπτωση εξαχρείωσης του παλαιοκομματισμού. Λαδώνει κυβερνητικά στελέχη για να αποσπάσει δουλειές από το κράτος. Αυτή αποκαλύφθηκε. Αλλά είναι μόνο αυτή η έξυπνη; Φυσικά όχι. ?ρα η διαφθορά έχει απροσμέτρητο βάθος και έκταση.

Τελικά καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν τον λιγότερο κλέφτη.

Τα κόμματα συζητούν κατ? αποκλειστικότητα για την οικονομική κρίση. Στην πραγματικότητα δεν παρουσιάζουν ένα σοβαρό σχέδιο εξόδου από αυτήν.

Η έξοδος από την κρίση επιβάλλει ένα ρεαλιστικό σχέδιο με επίκεντρο την απασχόληση, τις δημόσιες επενδύσεις και τις ενεργές πολιτικές στήριξης των αδυνάτων. Εισόδημα έως 10% του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια μετακυλίσθηκε από την εργασία στο κεφάλαιο. Κανείς δεν το θίγει, ενώ χωρίς την επιστροφή του δεν μπορεί να γίνει σοβαρός λόγος για ανακατανομή.

Ο Καραμανλής λέει άκομψα και απαισιόδοξα ότι θα παγώσει τα μεροκάματα. Ο Παπανδρέου κομψά και αισιόδοξα ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, δηλαδή 3 δεκάρες την ημέρα! Μιλάει για προοδευτική φορολογία αλλά όχι για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας οπότε το προοδευτική είναι δώρων άδωρον. Από τις προεκλογικές συζητήσεις εξοβέλισαν τα εθνικά θέματα.

Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που δεν παζαρεύουμε τα εθνικά μας δίκαια, ούτε στη Μακεδονία, ούτε στη Θράκη, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην Κύπρο.

Ο Ομπάμα αφού ανέθεσε ηγεμονικό γεωστρατηγικό ρόλο στην Τουρκία τώρα την υπερεξοπλίζει και ανατρέπει κάθε έννοια στοιχειώδους οπλικής ισορροπίας στο Αιγαίο με την πώληση στους Τούρκους των αντιπυραυλικών Patriot Pac-3 ύψους 8 δισ. $ . Εδώ ουδείς συγκινείται.

Δεν έχουν κόκκινες γραμμές. Είναι κινητές και τις μετακινούν όλο και πιο πίσω.

Στη Δημοκρατική Αναγέννηση κανείς μας δεν πλούτισε από την πολιτική του δράση.

Η δική μας διαχείριση εξουσίας (νομοθετικές και λοιπές παρεμβάσεις μας:

Παιδεία, αστυνομία, μακεδονοθρακικόςχώρος) άντεξε στο χρόνο.

Η συμμετοχή μας στην κεντρική πολιτική σκηνή άφησε έργο και όχι σκιές.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ εκφράζει ένα δημοκρατικό και πατριωτικό Κίνημα. Αντιστέκεται στην έκπτωση της πολιτικής, προασπίζοντας το Εθνικό και το Δημόσιο συμφέρον.

Απορρίπτουμε την χρεοκοπημένη Ελλάδα. Υπηρετούμε μιαν άλλη Ελλάδα, αντάξια της ιστορίας και των αγώνων του λαού μας.

Δίνουμε ένα τίμιο και άνισο αγώνα. Μαρτυρία Πατρίδας και Ορθοδοξίας, των Ελληνικών Αξιών Ζωής, μόνων ικανών να οδηγήσουν τον τόπο στην πολιτική και ηθική ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Η ψήφος στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ έχει πολλαπλασιαστική δύναμη. Στέλνεις με αυτήν στη Βουλή φωτισμένα πρόσωπα με δύναμη ψυχής με εντολή να υπερασπίζονται την αλήθεια και δίκαιο.

Η ψήφος σου στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι κερδισμένη. ΧΑΜΕΝΗ είναι Η ΨΗΦΟΣ που χαρίζεται σε όσους ευτελίζουν την πολιτική και τους πολίτες . Γυρίστε τους την πλάτη και ελάτε μαζί μας.

Αυτή τη φορά δεν πρέπει να πέσεις ξανά θύμα τους. πάρε μόνος σου την πρωτοβουλία και την ευθύνη και έλα μαζί μας. Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είναι ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Όσο υπάρχουν Έλληνες που δεν εμπορεύονται την αξιοπρέπειά τους θα υπάρχει και ελπίδα.

Σηκωθείτε!

Ελάτε μαζί μας.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: