26/9/09

Η Ελλάδα από τις 5 Οκτωβρίου θα γίνει η χώρα των λαθρομεταναστών

Οι 28 θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους λαθρομετανάστες .
Τους δίνουν σπίτια ,ψήφο, ιθαγένεια, και τσάμπα περίθαλψη, εκτός από την ισόβια σύνταξη του ΟΓΑ.

Προεκλογική παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ,υπέρ της Μαφίας και των πελατών της.

Συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, πρότεινε στις 11 Ιουνίου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επομένως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα χτίσει σπίτια για τους λαθρομετανάστες ξοδεύοντας τα χρήματα του ελληνικού λαού, σε συνεργασία τους αεριτζήδες των ΜΚΟ, για να μην γίνουν διαγωνισμοί. Η δουλειά δηλαδή είναι ...ήδη στημένη. «Χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι χωρίς στέγη» , δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαρμπόπουλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters,(το οποίο «ανησυχεί» για τους λαθρομετανάστες!!!).
-Το επείγον ζήτημα λοιπόν είναι…. η παροχή στέγης.
Στο κομματικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προτείνουν, την "Θεσμοθέτηση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς 2ης γενιάς", την αλλοίωση του εκλογικού σώματος με τη, «Θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα», και ακόμα τη διεύρυνση των ελλειμμάτων στο σύστημα Υγείας με την, «Πρόνοια για βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα»,τη στιγμή που κόβουν τα δωρεάν φάρμακα στους Έλληνες ασφαλισμένους ενω υπόσχονται περισσότερους λαθρομετανάστες στη Μαφία: «Διεύρυνση των όρων νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών»

Στην προεκλογική του παρέμβαση υπέρ των λαθρομεταναστών και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας ο κ. «Ύπατος»,μας ενημέρωσε ότι «η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μεταρρυθμίσει επειγόντως τη νομοθεσία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, η οποία παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες», και ότι,«είναι καιρός για διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ μας κατηγόρησε για ξενοφοβία, και υποστήριξε ότι,την κατάσταση, «εκμεταλλεύονται τα ακροδεξιά στοιχεία».
Επομένως το σύνθημα δράσης των τρομοκρατών κατά της ελληνικής κοινωνίας ,το δίνει ο κ.Ύπατος.

Η ΚΟΕΣ του Πασοκ πρότεινε τα 20 μέτρα υπέρ των λαθρομεταναστών στις 10 Φεβρουαρίου 2008. Σε αυτά δεν υπήρχε το θέμα της παροχής στέγης. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε στις 11 Ιουνίου , την «Συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις»,κατόπιν της… διεθνούς απαιτήσεως

Αντιγράφω από την «Ελευθεροτυπία».

«Οκτώ προτάσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με λήψη σκληρών μέτρων, αλλά και με ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην κοινωνία, πρότεινε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδράνησε επί πέντε χρόνια και τώρα σπεύδει να πάρει μέτρα για επικοινωνιακούς λόγους και υπό την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος, δηλαδή τις απώλειες της Ν.Δ. προς τον ΛΑΟΣ, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ξέφραγο αμπέλι», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος περιέγραψε την ανομία που επικρατεί στην Ομόνοια, την Κυψέλη, την Πάτρα, από το Αγαθονήσι μέχρι τον Αγιο Παντελεήμονα».

Τα οκτώ μέτρα που πρότεινε είναι:

1 Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες. (Όταν λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , «στόχος 0% λαθρομετανάστες», εννοεί, όλοι νόμιμοι).

2 Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Σκληρή διεκδίκηση στην Ε.Ε. για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων. (Η διεκδίκηση του επιμερισμού του κόστους πρέπει να είναι αναδρομική)

3 Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών, που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.

4 Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της Ε.Ε., που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων.

5 Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.(αυτό περιλαμβάνει τα μέτρα της ΚΟΕΣ)

Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες, που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

6 Ενταξη των νόμιμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στον χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.

7 Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχικές ή μονιμότερες ανάγκες.

8 Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας».

Οι είκοσι προτάσεις από τη Γραμματεία της ΚΟΕΣ

1. Θεσμοθέτηση πλήρους ανθρωποκεντρικού κανονιστικού πλαισίου.
2. Θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.
3. Θεσμοθέτηση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς 2ης γενιάς.
4. Εισαγωγή στα σχολεία της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας των κύριων χωρών προέλευσης, με έμφαση στην προσχολική ηλικία.
5. Ειδική αιτιολόγηση σε κάθε περίπτωση της άρνησης της Διοίκησης να χορηγήσει ή να ανανεώσει άδεια
6. Θεσμοθέτηση ενός κρατικού μηχανισμού για τη στήριξη της μεταναστευτικής πολιτικής και στελέχωσή του με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.(Δεν θα βολέψουν και τα green-boys;;)
7. Ενιαία άδεια διαμονής για παροχή εξαρτημένης και ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.
8. Θεσμοθέτηση της κλιμάκωσης των συνεπειών της εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής.
9. Δυνατότητα αλλαγής εργοδότη, κατηγορίας επαγγέλματος, ειδικότητας και ασφαλιστικού φορέα χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
10. Προστασία του ασυνόδευτου και θύματος σωματεμπορίας ανήλικου αλλοδαπού και μέριμνα κατά τη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης και του επαναπατρισμού του ανηλίκου.
11. Βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
12. Βελτίωση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος.
13. Επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών στα πλαίσια της μεταναστευτικής πολιτικής.
14. Προστασία των θυμάτων σωματεμπορίας. Επικύρωση της Συνθήκης του Παλέρμο και εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας για τα θέματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και δυνατότητα επιλογής από το θύμα του εθελοντικού επαναπατρισμού ή της εγκατάστασης στην Ελλάδα.
15. Βελτίωση του συστήματος ελέγχου εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των εργοδοτών ως προς την υποχρέωσή τους να ασφαλίζουν τους αλλοδαπούς.
16. Πάταξη της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών με ενίσχυση του θεσμού της Επιθεώρησης Εργασίας.
17. Βελτίωση των διοικητικών μηχανισμών και ενίσχυσή τους με τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, και με τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου των Αλλοδαπών στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης κατόπιν εκλογών μεταξύ των μεταναστών του δήμου ή της κοινότητας. Παρόμοια πρόβλεψη και για τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ).!!!!!
18. Πρόνοια για βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
19. Διακρατικές συμφωνίες για την κατοχύρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για την αποφυγή διπλών ασφαλιστικών εισφορών για τη συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
20. Διεύρυνση των όρων νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών

Όταν λένε «πρώτα ο πολίτης», εννοούν:

Πρώτα ο μουσουλμάνος πολίτης!!!!
Για ξέρετε τι ψηφίζετε!

Σπύρος Χατζάρας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, ΕΛΕΟΣ!

ΜΗΝ ξανακαλέσετε σε εκπομπή σας υποψηφίους Πασοκ και νδ!

Λένε ότι θα μιλήσουν την αλήθεια και μασάνε τα λόγια τους. Ρωτούσατε τον Ντινόπουλο τί θα πράξει η νδ για τη μη καταβολή φόρου των λαθρομεταναστών και αυτός μας έβγαλε διάλεξη πανεπιστημιακή για το τί είναι η φορολογία.

Όσοι έρχονται στην εκπομπή σας φαίνονται ανενημέρωτοι. Τί κάνουν όλη τη μέρα?

Ανώνυμος είπε...

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

μοιράσαν δώρα οι οχτροί

κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά

την πέμπτη μέρα
1941-2009: 68 χρόνια διαρκής Κατοχή

Ανώνυμος είπε...

Η ατζέντα της δημοκρατίας
του Παύλου Αθανασόπουλου δικηγόρου που έχει δραστηριοποιηθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα στο ΠΑΣΟΚ και άλλους πολιτικούς φορείς
27-9-09 [περ. «Mεταρρύθμιση»]

"[...]Φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ, θα κληθεί και πάλι από τον λαό να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να ξαναγεννήσει την ελπίδα για μια νέα πορεία προόδου και εκσυγχρονισμού της χώρας.

Βέβαια, το πεδίο με το οποίο θα αναμετρηθεί κυρίως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα είναι εκείνο της οικονομίας. Θα πρέπει, και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει, να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό, καλά μελετημένο, συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα υπηρετεί ταυτόχρονα την ανάπτυξη, τη δημοσιονομική ισορροπία και την κοινωνική προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Όμως, ταυτόχρονα, θα πρέπει αμέσως να δώσει δείγματα γραφής και σε άλλα σημεία του προγράμματός του που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθογένειες της δημόσιας ζωής και προωθούν το συνολικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Ένας από αυτούς είναι και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Θα πρέπει, από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του, να προωθήσει εξαγγελίες, όπως:

*Χωρισμός κράτους-εκκλησίας:

Στον τομέα αυτόν επιβάλλονται νομοθετικές ρυθμίσεις που να έχουν ως αποτέλεσμα:

*
Να παύσει η εκκλησία της Ελλάδας να είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
*
Τόσο η εκκλησία της Ελλάδας, όσο και οι άλλες θρησκευτικές ομάδες που υπάρχουν στη χώρα, να γίνουν ιδιόμορφα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
*
Το μάθημα των θρησκευτικών να πάψει να είναι κατηχητικού περιεχομένου και να γίνει θρησκειολογικό.
*
Να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος όλων των δημόσιων λειτουργών, του προέδρου της δημοκρατίας και της βουλής περιλαμβανομένων.
*
Να καταργηθεί η απαγόρευση του προσηλυτισμού.
*
Να παύσουν οι μητροπολίτες να έχουν αρμοδιότητες ναοδομίας.

**Συμβίωση ομοφυλοφίλων:

'Αμεση επαναφορά στη νέα βουλή του σχεδίου νόμου που απέρριψε στη διαλυθείσα βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ, με το οποίο επεκτείνεται το σύμφωνο συμβίωσης και στους ομοφυλόφιλους.

Το σύμφωνο συμβίωσης έχει τεράστια σημασία για χιλιάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος νομιμοποίησης της σχέσης τους.
Αλλά για τους ομοφυλόφιλους, το μέτρο, πέραν της πρακτικής, έχει και τεράστια συμβολική σημασία. Η δυνατότητα επισημοποίησης της σχέσης τους σε κρατικό επίπεδο, δρα στην κατεύθυνση της απενοχοποίησής τους, της ισότητάς τους με τους άλλους πολίτες, τον σεβασμό της διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων τους.

**Μετανάστευση:

'Αμεση υλοποίηση των εξαγγελιών για τους μετανάστες. Που σημαίνει:

*
Επιτάχυνση και αναβάθμιση των διαδικασιών παροχής πολιτικού ασύλου.
*
Ριζική απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών άδειας διαμονής και εργασίας.
*
Απόκτηση ιθαγένειας μετά από πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα.
*
'Αμεση απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.
Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημοτικές-νομαρχιακές)
*
Προστασία θυμάτων σωματεμπορίας
*
Κοινωνική υποστήριξη απροστάτευτων ανηλίκων.
*
Κινητοποίηση των θεσμών ελέγχου για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών και για την εκπλήρωση των εργοδοτικών υποχρεώσεων ασφάλισης των αλλοδαπών.

**Ίσα δικαιώματα:
Μέσα από το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να κατοχυρώνεται η πλήρης ισότητα και η απόλαυση των ίδιων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, εθνική συνείδηση, γλώσσα, θρησκεία, οικονομική κατάσταση, κοινωνική θέση, σεξουαλικές προτιμήσεις, κατάσταση υγείας, πολιτικές πεποιθήσεις.

[...]Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η στράτευση όλων μας για τη μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία της δημοκρατικής παράταξης".

Ανώνυμος είπε...

Η ατζέντα της δημοκρατίας
του Παύλου Αθανασόπουλου δικηγόρου στα ανθρώπινα δικαιώματα στο ΠΑΣΟΚ
27-9-09
περ.«Mεταρρύθμιση».

"[...]το πεδίο με το οποίο θα αναμετρηθεί κυρίως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα είναι εκείνο της οικονομίας. [...]

Όμως, ταυτόχρονα, θα πρέπει αμέσως να δώσει δείγματα γραφής και σε άλλα σημεία του προγράμματός του [...]
Θα πρέπει, από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του, να προωθήσει εξαγγελίες, όπως:

*Χωρισμός κράτους-εκκλησίας:

Στον τομέα αυτόν επιβάλλονται νομοθετικές ρυθμίσεις που να έχουν ως αποτέλεσμα:

*
Να παύσει η εκκλησία της Ελλάδας να είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
*
Τόσο η εκκλησία της Ελλάδας, όσο και οι άλλες θρησκευτικές ομάδες που υπάρχουν στη χώρα, να γίνουν ιδιόμορφα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
*
Το μάθημα των θρησκευτικών να πάψει να είναι κατηχητικού περιεχομένου και να γίνει θρησκειολογικό.
*
Να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος όλων των δημόσιων λειτουργών, του προέδρου της δημοκρατίας και της βουλής περιλαμβανομένων.
*
Να καταργηθεί η απαγόρευση του προσηλυτισμού.
*
Να παύσουν οι μητροπολίτες να έχουν αρμοδιότητες ναοδομίας.

**Συμβίωση ομοφυλοφίλων:

'Αμεση επαναφορά στη νέα βουλή του σχεδίου νόμου που απέρριψε στη διαλυθείσα βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ, με το οποίο επεκτείνεται το σύμφωνο συμβίωσης και στους ομοφυλόφιλους.

Το σύμφωνο συμβίωσης έχει τεράστια σημασία για χιλιάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος νομιμοποίησης της σχέσης τους. Αλλά για τους ομοφυλόφιλους, το μέτρο, πέραν της πρακτικής, έχει και τεράστια συμβολική σημασία. Η δυνατότητα επισημοποίησης της σχέσης τους σε κρατικό επίπεδο, δρα στην κατεύθυνση της απενοχοποίησής τους, της ισότητάς τους με τους άλλους πολίτες, τον σεβασμό της διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων τους.

**Μετανάστευση:

'Αμεση υλοποίηση των εξαγγελιών για τους μετανάστες. Που σημαίνει:

*
Επιτάχυνση και αναβάθμιση των διαδικασιών παροχής πολιτικού ασύλου.
*
Ριζική απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών άδειας διαμονής και εργασίας.
*
Απόκτηση ιθαγένειας μετά από πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα.
*
'Αμεση απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.
Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημοτικές-νομαρχιακές)
*
Προστασία θυμάτων σωματεμπορίας
*
Κοινωνική υποστήριξη απροστάτευτων ανηλίκων.
*
Κινητοποίηση των θεσμών ελέγχου για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών και για την εκπλήρωση των εργοδοτικών υποχρεώσεων ασφάλισης των αλλοδαπών.

**Ίσα δικαιώματα:
Μέσα από το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να κατοχυρώνεται η πλήρης ισότητα και η απόλαυση των ίδιων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, εθνική συνείδηση, γλώσσα, θρησκεία, οικονομική κατάσταση, κοινωνική θέση, σεξουαλικές προτιμήσεις, κατάσταση υγείας, πολιτικές πεποιθήσεις.


**Ασφάλεια:

Αποφασιστική πολιτική πάταξης της ανομίας και της βίας, που τον τελευταίο καιρό εξαπλώνονται ιδιαίτερα στην ελληνική κοινωνία: [...]

Στην κατεύθυνση αυτή, απαραίτητα στοιχεία είναι η πάταξη της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και καταστροφής του περιβάλλοντος.

Επίσης, η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, η αποφασιστική πολιτική απέναντι στη βία περιθωριακών πολιτικών ομάδων και στη διάχυτη εγκληματικότητα, αυστηρά μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης, αντιμετώπιση της βίας, της αυθαιρεσίας και της φασιστικού τύπου επιβολής ομάδων μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η διασφάλιση της ομαλής ζωής των πόλεων και της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών.

[...]

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η στράτευση όλων μας για τη μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία της δημοκρατικής παράταξης".

Η 28η Νοεμβρίου στην Ιστορία

587.  Η Συνθήκη της Αντελότ μεταξύ του βασιλιά της Βουργουνδίας, και του ανιψιού του, βασιλιά του Μοζέλα. 1414.  Συνελήφθη ο Τσέχος θρησκευτ...