20/9/09

Ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και εργασία, Τούρκων πολιτών στην Κύπρο , ζητά ο Ταλάτ

Έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύσε σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με ημερομηνία 4 Αυγούστου 2009 αναφέρεται στη συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ και των συμβούλων τους με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν στις 30 Ιουλίου.

Στη συνάντηση, η τουρκική πλευρά επεδίωξε να εξασφαλίσει τη δυνατότητα παραχώρησης ιθαγένειας της «Ενωμένης Κύπρου» σε Τούρκους πολίτες, μετά από μια ενδεχόμενη λύση στην Κύπρο. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του ΟΗΕ, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αξίωσε όπως «η Ενωμένη Κύπρος μεταχειρίζεται με ίσο τρόπο τους Τούρκους με τους Έλληνες πολίτες, σε σχέση με τα δικαιώματα εισόδου και εγκατάστασης», εξασφαλίζοντας παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επέμεινε στην εξασφάλιση δικαιωμάτων εγκατάστασης και εργασίας, για όσους εκ των 70 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών επιθυμήσουν ενδεχομένως να μεταναστεύσουν στην «Ενωμένη Κύπρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

OXI ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Εμφανίστηκε νεόκοπος στο «δελτίο των 11» για να μας σερβίρει το πλαστό και νόθο στενογραφημένο πρακτικό που «βρέθηκε» το 1960 και μας το σέ...