17/9/09

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ.

Πρόκειται για την πολιτική και τη λογική των υπαναχωρήσεων και των χωρίς αρχές συμβιβασμών που ταπεινώνει καθημερινά τη χώρα μας και το λαό της.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/09/blog-post_8361.html


Πρόκειται για την πολιτική που δοκιμάσαμε κι έχει φέρει τη χώρα μας στα πρόθυρα της εθνικής χρεοκοπίας και ενδεχομένως στα πρόθυρα του εθνικού κατακερματισμού..

Είναι η πολιτική που εξέθρεψε την ασυδοσία, την προκλητικότητα και την αποθράσυνση των πλέον επικίνδυνων πλιατσικολόγων, που λοιδορούν την εδαφική μας ακεραιότητα, και προετοιμάζουν εντατικά το επόμενό τους βήμα.

Είναι η πολιτική που οδήγησε στον ευνουχισμό και στην απαξίωση τη συνολική εξωτερική μας πολιτική.

Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, διότι όταν αποδεικνύεσαι ως χώρα «ελάχιστη» στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις και διαχειρίζεσαι, το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα που σχετίζεται και αφορά άμεσα στην ίδια σου την υπόσταση, και την εθνική αξιοπρέπεια, τότε.

- εξ αντικειμένου αποδυναμώνεται και ο διεθνής σου ρόλος.
- η γεωπολιτική σου παρεμβατικότητα καθίσταται υποτονική.
- το ειδικό σου βάρος στη δρομολόγηση ευρύτερων εξελίξεων στην περιοχή, δεν θεωρείται μετρήσιμο μέγεθος από κανέναν.
- και εν κατακλείδι περιθωριοποιείσαι από τις συντελούμενες εξελίξεις, παροπλίζεσαι στρατηγικά και δε διεκδικείς από κανέναν και για τίποτε το ρόλο του πρωταγωνιστή, γιατί απλούστατα . δε σου ανήκει..

Είναι η πολιτική του ενδοτισμού που φέρει ονοματεπώνυμο.


Η πολιτική που εγκαινίασε η γνωστή .τριπλέτα Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλος.

Η πολιτική που λειτούργησε ως Δούρειος ίππος υπονόμευσης και αποδιάρθρωσης των κορυφαίων μας στρατηγικών προτεραιοτήτων.

Η πολιτική που αποθράσυνε τους παραδοσιακούς εχθρούς της Ελλάδας μετονομάζοντας τους σε φίλους και στρατηγικούς εταίρους σε μια ιδιότυπη κολυμπήθρα που μόνο οι ανίκανοι και οι άτολμοι ξέρουν να χρησιμοποιούν.

Η πολιτική που μετέτρεψε σε εχθρούς τους πλέον χρήσιμους, πατροπαράδοτους, δυναμικούς και φύσει και θέσει πολύτιμους φίλους.


Είναι η πολιτική που άλλαξε το χρώμα στο Αιγαίο.

Η πολιτική που κατέστησε απαγορευμένη ζώνη αδιαμφισβήτητα κομμάτια της Ελληνικής γης.

Η πολιτική που παραδίδει όμηρους τους ηρωικούς ακρίτες μας στην τουρκική πειρατική αλητεία.

Η πολιτική που μετέτρεψε τη Θράκη από ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή της Ελληνικής επικράτειας σε εκτροφείο ανθελλήνων τυπικών και άτυπων κατασκόπων.


Είναι η πολιτική που δεν δίστασε να ντροπιαστεί διεθνώς, διότι δεν είχε την τόλμη να συμπορευτεί στα βήματα αξιοπρέπειας που χάραξε ο ηγέτης που ήξερε να δακρύζει για τη χώρα του και το λαό του, δίνοντας ένα ηχηρότατο χαστούκι στα υπερεθνικά αφεντικά.

Είναι η πολιτική που δε δίστασε να αποκηρύξει τον Τάσο Παπαδόπουλο, γιατί δεν είχε το σθένος να σταθεί όρθια δίπλα στη δική του λεβεντιά, γιατί ακριβώς δεν είχε το ανάστημα του «κοντού ηγέτη» για να σηκώσει στις πλάτες της το φορτίο της εθνικής αξιοπρέπειας όπως το σήκωσε εκείνος, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται τους θρασύδειλους και να υποκλίνεται με υποτέλεια μπροστά τους.

Είναι η πολιτική που παζαρεύει ονόματα και ιστορία.

Η πολιτική της οποίας άξιος συνεχιστής - παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες - ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη και η παρέα της.


Η πολιτική της οποίας το καταστροφικό έργο υπόσχεται να ολοκληρώσει μετεκλογικά η νέα κυβέρνηση των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων, την επιλογή των οποίων θα κληθεί να επικυρώσει στις 4 του Οκτώβρη, ένας λαός που.

- φρόντισαν να τον κάνουν να ξεχάσει.
- φρόντισαν να επαναεμπορευματοποιήσουν τις ελπίδες του.
- φρόντισαν να τον παραδώσουν βορά στις ορδές των αφηνιασμένων κλακαδόρων, άβουλο και πρόθυμο να παραδώσει και πάλι το μέλλον των παιδιών του και της χώρας του, σ ένα ξαναβαμμένο ΠΑΣΟΚ, που κρύβει καλά κάτω από το φρέσκο πράσινο πασάλειμμα, την επικίνδυνη σκουριά του.


Είναι αυτή η πολιτική που γέμισε με πτώματα νεκρών πιλότων, Ελλήνων, Ηρώων το Αιγαίο, και που στάθηκε ανίκανη να τιμήσει τη μνήμη τους, ούτε καν με μια στοιχειώδη υποσημείωση ή έστω έναν αστερίσκο στους διεθνείς οργανισμούς, που να καταγγέλλει την τουρκική αλητεία στο Αιγαίο που τους οδήγησε στο θάνατο.


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΣ Ν
Α ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...