1/2/10

Ουδέποτε πρέπει να αποσυρθεί ο Στρατός από τα νησιά

Η Στρατικοποίηση των νησιών του Αρχιπελάγους και η 4η Τουρκική Στρατιά

γράφει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος

http://www.antibaro.gr/node/1104

Όταν το 1984-1986 είχα την ύψιστη τιμή να είμαι Διοικητής στο 649 Τάγμα Πεζικού στο Καρλόβασι Σάμου, έλεγα , κατά διαστήματα - στους Αξιωματικούς και Στρατιώτες του Τάγματος [μερικοι απο αυτούς τους θαυμάσιους τότε συνεργάτες μου είναι στον πίνακα αποδεκτών των mail μου]- ότι "Είμαστε εδώ για να μην είναι οι απέναντι [Τούρκοι].
Επομένως , κάθε μας προσπάθεια να είμαστε αξιόπιστοι στην αποστολή μας, και την Πατρίδα μας ,προστατεύει και την ειρήνη εξασφαλίζει και μπορεί ο Ελληνικός Λαός να ασχολείται ήρεμα με τα ειρηνικά του καθήκοντα.
Εάν ποτέ , όπου και να βρίσκεσθε, ως πολίτες, ακούσετε οποιαδήποτε Κυβέρνηση να επιχειρήσει να πάρει τον στρατό από τα νησιά, χάριν κάποιας "ειρηνικής διευθέτησης" ,να αντιδράστε γιατί θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καταστροφή.
Μην ξεχνάτε οτι η απώλεια της Κύπρου , άρχισε οταν η προδοτική χούντα των Αθηνών, απέσυρε το 1967 την Μεραρχία που είχε στείλει απο το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου"
Το 1987, ευρισκόμενος , ως σπουδαστής στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, σημείωνα , στην περί Τουρκίας μελέτη μου, ακριβώς το ιδιο.
Κατέληγα,"ΠΡΟΣΟΧΗ στις τουρκικές κουτοπονηριές για ειρήνη στο Αιγαίο. Ουδέποτε πρέπει να αποσυρθεί ο Στρατός από τα νησιά, Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο στρατός που είναι στα νησιά, δεν έχει επιθετική αποστολή .."
Το 1997, και λίγες εβδομάδες προ της τελικής αποστρατείας μου [Μαρτιος 1997], μετέβην, ως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού,στην έδρα της 1ης Στρατιάς και σε συγκέντρωση του συνολου των Αξιωματικών του Επιτελείου και λοιπων Αξιωματικων που ευρίσκοντο στη Λάρισα, είπα ακριβώς το ίδιο.
Έκτοτε, σε κάθε ομιλία μου για τα Ελληνοτουρκικά, είτε σε συνέδρια, ειτε σε τηλεοπτικές εκπομπές, είτε σε δημοσιεύματα μου, δεν παύω να τονιζω τα παραπάνω και με πολύ χαρα άκουσα το 2004 τον τότε προεδρο της Βουλής Αποστολο Κακλαμάνη να επισημαίνει ακριβως την ίδια θέση.
Το 2006 ,όταν ο τότε πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος έκανε εκεινη την -περιεργη κατ'εμέ- δήλωσή του για "παραπομπή στη Χάγη, της στρατικοποίησης των νησιών του Αρχιπελάγους", απέστειλα στην Καθημερινη -και δημοσιεύτηκε- την συνημμένη επιστολή.
Οταν χθές άκουσα και διάβασα γιά την επιστολή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας προς τον τουρκο ομολογό του και οταν διάβασα το -παρακάτω- κείμενο του Σταυρου Λυγερού, βεβαιώθηκα πλέον οτι ευρισκόμεθα ενωπιον μιας τεράστις κρίσης.
Δεν προτίθεμαι να αμφιοσβητησω τον πατριωτισμο κανενος πολυ περισσότερο της πρόσφατα εκλεγμένης Ελληνικής Κυβέρνησης.
Θα πρότεινα όμως όπως οι πολιτικοι αρχηγοι όλων των κομμάτων , εστιάσουν , όλη τους την προσοχή σε αυτη την νέα τροπή των πραγμάτων και ζητήσουν από την Κυβέρνηση σε συνεδρίαση στη Βουλή -έστω μή δημόσια- ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, να ενημερωσθούν επι του ακριβους πριεχομένου των δυο επιστολών [Πρωθυπουργων της Ελλάδας και Τουρκίας] οι οποίες βέβαια δεν ειναι αυτές που διαβάσαμε στις ανακοινώσεις.

Κυρίες και Κύριοι της πολιτικής μας ηγεσίας,
Από την ημέρα που προκηρύχτηκαν οι πρόσφατες εκλογές δεν παύουμε να τονίζουμε ότι οι εκλογές έγιναν γιατί τα εθνικά μας θέματα ευρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.
Έχετε τεράστια ευθύνη απέναντι σε αυτόν τον υπέροχο Λαό.
Ενημερώστε τον και ζητείστε του την συμπαράσταση , όσο δύσκολη και να είναι η κατάσταση.
Πέστε του ολόκληρη την αλήθεια και θα είναι μαζί σας στον πατριωτικό αγώνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι σας κάνει αγαπητέ να ¨μην προτίθεσθε να αμφισβητήσετε τον πατριωτισμό¨ της σημερινής κυβέρνησης;
Τι άλλο χεορότερο, θα έκαναν, εναντίον της χώρας, ξένοι πράκτορες;
Ας σταματήση επιτέλους αυτό το παραμύθι του ¨δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός¨.
Τον ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ σε πολλούς.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι στην σημερινή κυβέρνηση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ